Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Είναι στημένο

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει το σκάνδαλο στημένων αγώνων, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η ίδια η Ουέφα παραδέχεται πως κινδυνεύει η αξιοπιστία της από το μεγαλύτερο σκάνδαλο στημένων αγώνων.

Οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο ξεπερνούν τους 200. Η εισαγγελία της Μπόχουμ και η Γερμανική αστυνομία σε συνεργασία με την Ουέφα διεξάγουν έρευνες για την υπόθεση σε δέκα ευρωπαϊκές χώρες. 

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται, τουλάχιστον, 200 αγώνες ποδοσφαίρου από πρωταθλήματα εννέα χωρών και μέσα σε αυτά είναι ματς από ερασιτεχνικές κατηγορίες μέχρι και Τσάμπιονς Λιγκ.

 
Οι έρευνες ξεκίνησαν πριν από εννέα μήνες και από τότε οι γερμανικές, οι αυστριακές και οι ελβετικές αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη 17 υπόπτων. Οι 15 από αυτούς μένουν στη Γερμανία και οι δύο στην Ελβετία.
 
Προηγουμένως εκπρόσωποι της εισαγγελίας και της αστυνομίας είχαν ανακοινώσει πως τουλάχιστον 12 ματς του Γιουρόπα Λιγκ, 3 του Τσάμπιονς Λιγκ, 32 ματς στη Γερμανία και 29 στη Τουρκία είχαν διαπιστωμένα στηθεί. Πάντως κανένας αγώνας δεν αφορά την Μπουντεσλίγκα αλλά την 2η και την 3η κατηγορία της Γερμανίας.
Ο επικεφαλής της πειθαρχικής επιτροπής της Ουέφα, Πίτερ Λιμάχερ δήλωσε για το θέμα : ” Είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου”.
Τέλος, εκτιμάται ότι το κέρδος του κυκλώματος από τη στημένα παιχνίδια ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρό με τους αριθμούς των υπόπτων να αυξάνεται καθημερινά, ενώ μέλη της συμμορίας είναι διαιτητές, προπονητές, ποδοσφαιριστές και παράγοντες. Τουλάχιστον, μέχρι στιγμής δεν εμπλέκεται αγώνας ελληνικού πρωταθλήματος ή ελληνικής ομάδας σε ευρωπαϊκή διορτγάνωση.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε