Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Εισβολή οπαδών της ΑΕΚ διέκοψε τη συνέντευξη Νικολαΐδη

Εισβολή οπαδών της ΑΕΚ διέκοψε τη συνέντευξη Νικολαΐδη
Ένα από τα πανό που είχαν αναρτίσει οπαδοί της ΑΕΚ κατά του Ντέμη Νικολαϊδη στο ματς με τον Λεβαδειακό, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Περίπου 150 άτομα, οπαδοί της ΑΕΚ εισέβαλαν στο κτίριο της ΝΟVA, με αποτέλεσμα να διακοπεί. Δείτε το βίντεο.

Λίγο μετά τις 11 και ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνέντευξη του Ντέμη Νικολαϊδη, οι οπαδοί της ΑΕΚ που βρίσκονταν αρκετή ώρα στην είσοδο του συνδρομητικού καναλιού, εισέβαλλαν στο κανάλι με άγριες διαθέσεις κατά του πρώην προέδρου της ΠΑΕ.

Η εκπομπή διακόπηκε, την ώρα που οι οπαδοί κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτοι στους διαδρόμους του κτιρίου, ψάχνοντας να βρουν το στούντιο. Κατάφεραν και έφτασαν έξω από την πόρτα του τηλεοπτικού πλατό και προσπάθησαν να την παραβιάσουν χωρίς αποτέλεσμα. Παρέμειναν εκεί για περίπου 20 λεπτά, φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα κατά του Ντέμη Νικολαϊδη και των μετόχων της ΠΑΕ και αποχώρησαν μετά από επέμβαση της αστυνομίας, άνδρες της οποίας τους απομάκρυναν μέχρι τη Λεωφόρο Λαυρίου.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα οι παρουσιαστές της εκπομπής ανακοίνωσαν ότι εκπομπή δεν θα συνεχιστεί.

Άστραψε και βρόντηξε ο Ντέμης Νικολαϊδής σε μία τηλεοπτική συνέντευξη όπως δεν τον είχε δει κανείς μέχρι σήμερα

Εμφανώς απογοητευμένος από τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και τα πανό εναντίον του θέλησε να ξεκαθαρίσει όλα όσα ακούστηκαν γύρω από το όνομα του.

Τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Ντέμη Νικολαϊδη:

Για τους μετόχους:

Είχα πει στους μετόχους πως αν θέλετε να παραμείνω μέχρι τον Μαϊο θα το κάνω. Η ΑΕΚ είχε άνοιγμα 8 εκατομμύρια ευρώ και η ομάδα είχε διακανονισμένα χρέη 15 εκατομμύρια ευρώ τον Ιούνιο του 2008. Οποιαδήποτε κίνηση γινόταν ήταν με την σύμφωνη γνώμη των μετόχων. Ο κ. Θανόπουλος είχε τον οικονομικό έλεγχο, εγώ συμμετείχα στις μεταγραφές και σε όλη την υπόλοιπη διαχείριση αλλά δεν έκανα το management.

Τέλη Μαϊου το 2008 είχα πει στους μετόχους πως η ΑΕΚ έπρεπε να πουληθεί και μόνο ένας συμφώνησε μαζί μου. Τότε είχαμε έλλειμμα 8 εκατομμύρια ευρώ και είχαμε πολλές προτάσεις για να πουλήσουμε παίκτες. Όλοι οι υπόλοιποι μέτοχοι εκτός από αυτόν που συμφώνησε μαζί μου ήθελαν να βάλουν λεφτά και να κρατήσουν την ομάδα. Όλοι οι άνθρωποι που ασχολούνταν με τα οικονομικά ήταν των μετόχων, εγώ ούτως ή άλλως δεν ήξερα από αυτά, δεν είχα καμία εμπειρία, χωρίς να θέλω να βγάλω τον εαυτό μου απ’ έξω για το έλλειμμα.

Έχω εμπιστοσύνη στον κ. Νοτιά και σε όλους τους μετόχους για την εντιμότητα τους. Είναι άλλο θέμα εάν αυτοί δεν έχουν σε εμένα.
Οι μέτοχοι έβαλαν χρήματα. Νομίζω πως έβαλαν και τον Σεπτέμβριο αλλά και πιο μετά εκείνη την εποχή. Το ρίσκο που πήραμε τη σεζόν 07-08 με δική μου πρωτοβουλία και εκτοξεύτηκε το μπάτζετ για να βγούμε πρώτοι. Βγήκαμε πρώτοι, αλλά δεν πήραμε λεφτά. Δεν μπορούσα μετά να προτείνω ξανά να βάλουν λεφτά οι μέτοχοι στην ΑΕΚ. Μπορεί να άργησαν να βάλουν λεφτά αλλά από τότε που έφυγαν έβαλαν στην ομάδα τουλάχιστον δέκα εκατομμύρια ευρώ.

Είχε γίνει τηλεφώνημα του κ. Μελισσανίδη που μου έλεγε να βάλουμε εμείς 70 εκατομμύρια ευρώ για να βάλει και η δική του ομάδα άλλα τόσα. Το σκέφτηκα και του ζήτησα την πρόταση αυτή γραπτή. Τον πήρα τηλέφωνο και του ζήτησα αυτή την πρόταση γραπτή έτσι ώστε να την πάω στο διοικητικό συμβούλιο.

Για την προεδρία του στην ΑΕΚ:

Όταν αναλάβαμε την ΑΕΚ η ομάδα είχε χρέη κοντά στα 150 εκατομμύρια ευρώ. Εγώ ήμουν στην Ισπανία και μαζεύαμε χρήματα για να μην χάσει η ομάδα το Ουέφα. Έχω γίνει επισήμως πρόεδρος της ΑΕΚ πριν μπει η ομάδα στο άρθρο 44. Παρέλαβα την ΑΕΚ με 150 εκατομμύρια χρέη, περιουσία μηδέν, έδρα τα Λιόσια και όλους τους παίκτες ελεύθερους. Όταν έφυγα είχαμε ένα σωρό προτάσεις για παίκτες, επιτυχημένο εμπορικό τμήμα και 20 χιλιάδες διαρκείας. Εάν αυτό είναι καταστροφή της ΑΕΚ τότε τι να πω;

Η επιτυχία ότι η ΑΕΚ μπήκε στο άρθρο 44 τότε ήταν εκείνων των ανθρώπων που ήταν τότε στην ομάδα. Πείσαμε κάποιους ανθρώπους τότε να μείνουν στην ομάδα, όπως ο Κατσουράνης και για αυτό είχα κάνει εκείνη τη δήλωση για το ότι ο Κατσουράνης έκανε χάρη στην ομάδα που έμεινε.

Ακούω τόσο καιρό ότι η ΑΕΚ δεν πήγε καλά αγωνιστικά όσο ήμουν πρόεδρος. Θέλετε να σας θυμίσω? Το 2004 την πρώτη χρονιά η ΑΕΚ βγήκε Τρίτη, τρεις βαθμούς από τον πρώτο και θα μπορούσε να είχε βγει δεύτερη και να πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Την δεύτερη χρονιά βγήκαμε δεύτερη. Έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Την τρίτη χρονιά βγήκε και πάλι στο Τσάμπιονς Λιγκ η ομάδα και πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες ιστορίες της απέναντι στην Μίλαν. Ο Φερέρ έβαλε κόντρα στην Άντερλεχτ πέντε παίκτες εικοσάχρονους από τους οποίου οι τρεις πουλήθηκαν. Αυτή ήταν η συμβολή του Φερέρ στην ομάδα. Την επόμενη η χρονιά, χωρίς καλό ποδόσφαιρο τερμάτισε η ομάδα τέταρτη και κάναμε μεγάλο άνοιγμα. Εκεί πραγματικά ξεφύγαμε στις μεταγραφές γιατί πιστέψαμε πως θα κάνουμε το κάτι παραπάνω. Αν τότε το πρωτάθλημα ήταν της ΑΕΚ, την επόμενη χρονιά, τώρα δεν θα μιλούσαμε για αυτά και για αγωνιστική αποτυχία και τώρα θα ήμουν ο πιο πετυχημένος πρόεδρος.

Έχω και εγώ το δικαίωμα να λέω για τον Τύπο. Η ΑΕΚ τα έσοδα που είχε τα τέσσερα χρόνια ήταν 97 εκατομμύρια ευρώ και τον πέμπτο χρόνο είχε 27 εκατομμύρια ευρώ. Εμείς κάναμε κάθε χρόνο παρουσίαση των εξόδων της ομάδας. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας οι ισολογισμοί. Με έχουν κατηγορήσει και εμένα το 2007 πως βγήκα και είπα ότι η ομάδα δεν έχει χρέη. Και τώρα με κατηγορούν πως η ομάδα έχει χρέη. Το ότι δεν χρωστούσαμε σημαίνει πως τα χρέη είχαν διακανονιστεί. Όχι ότι δεν χρωστούσαμε. Τα χρέη προς τον Λάκη, τον Ζαγοράκη για παράδειγμα. Αυτό είχα πει. Άλλαξε όλο το οικονομικό κομμάτι επειδή άλλαξε και ο οικονομικός διευθυντής.

Για τον κόσμο:

Άλλο θέμα αν πέτυχα αυτό που ήθελα στην ΑΕΚ και άλλο το ότι τους κορόιδευα. Μαζί με εμένα, υπήρχε πάρα πολύς κόσμος που πίστεψε σε αυτό το όραμα. Το όραμα αυτό το σκοτώνεται εσείς ο Τύπος, πολλοί δημοσιογράφοι έβγαιναν και έλεγαν πολλά και τους κάνετε να αισθάνονται κορόιδα. Δεν καταστράφηκε καμιά ΑΕΚ από τον Νικολαϊδη.

Για την «μαύρη τρύπα» στα ταμεία της ΑΕΚ:

Όταν αγοράζεις έναν παίκτη και όταν πουλάς έναν άλλον, υπάρχει και το cash flow. Τα λεφτά δεν τα παίρνεις όλα εκείνη τη στιγμή. Άρα άλλα λεφτά πέφτουν στο ένα μπάτζετ και άλλα στο μπάτζετ της επόμενης χρονιάς. Γι’αυτό και το μπάτζετ ανέβηκε παρότι έφυγαν αρκετά μεγάλα συμβόλαια. Εγώ πρότεινα τον Νοέμβριο πριν φύγω να πουληθούν τρεις παίκτες. Έλεγα πως υπήρχαν οκτώ, εννιά παίκτες στην ομάδα που θα μπορούσαν να φέρουν λεφτά στην ομάδα και το έλλειμμα των εννιά εκατομμυρίων ευρώ θα μαζευόταν.
Το μόνο πράγμα δεν περίμενα να μου καταλογίσουν ήταν ότι έβγαλα λεφτά από την ΑΕΚ. Μπορούν να πουν ότι άλλο θέλουν αλλά όχι αυτό.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε