Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκατοντάδες ομογενείς απο την Αυστραλία στο πλευρό της Εθνικής

Εκατοντάδες ομογενείς απο την Αυστραλία στο πλευρό της Εθνικής

Μέχρι και 10.000 ευρώ πλήρωσαν οι ομογενείς για να βρεθούν στη Ν. Αφρική και να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες της Εθνικής.

Κάποιοι μάλιστα από τους Έλληνες της μακρινής ηπείρου υποδέχθηκαν τα μέλη της εθνικής στο Πορτ Ελίζαμπεθ.

Το σίγουρο είναι πως όλοι θα εμφανιστούν στο στάδιο «Νέλσον Μαντέλα» για να ενισχύσουν τους Έλληνες ποδοσφαιρστές, που θα δώσουν σήμερα τον πρώτο τους αγώνα, στο πλαίσιο του Μουντιάλ, κόντρα στην ομάδα της Νότιας Κορέας.

Βέβαια, οι ομογενείς της Αυστραλίας θα το έχουν… δίπορτο στη Νότια Αφρική, αφού, εννοείται, θα υποστηρίξουν και την εθνική Αυστραλίας. Άλλωστε, οι συνεχείς μετακινήσεις τους είναι από τους λόγους, που πλήρωσαν “αλμυρά” την παρουσία τους στη Νότια Αφρική.

Στην Αυστραλία, πάντως, αν και όλα τα παιχνίδια του Μούντιαλ μεταδίδονται ζωντανά από την τηλεόραση της SBS, πολλά σωματεία έχουν στήσει μεγάλες οθόνες στις αίθουσές τους και σε καφετέριες, ακόμα και σε κινηματογράφους για να συγκεντρώσουν τους ομογενείς φίλους της διοργάνωσης και να παρακολουθήσουν μαζικά και σε πανηγυρική ατμόσφαιρα τον αγώνα της εθνικής.

Άλλωστε, οι μνήμες του “Euro 2004” είναι ακόμα νωπές και κρατούν υψηλά το ηθικό των φιλάθλων της ομογένειας αν και οι περισσότεροι είναι ρεαλιστές και δεν διστάζουν να δηλώσουν: “Θέλουμε μια πιο αξιοπρεπή εμφάνιση, από εκείνη της συμμετοχής μας στο Μουντιάλ των ΗΠΑ”.

   

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε