Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Εξοντωτική τιμωρία στον Ολυμπιακό – 9 αγωνιστικές για τα επεισόδια του ΣΕΦ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Αθλητικής δικαιοσύνης στους ερυθρόλευκους. 9 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 111.000 ευρώ πρόστιμο ήταν η τιμωρία για τα έκτροπα του 4ου τελικού κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ανεπίσημη αντίδραση των “πράσινων”.

Η απόφαση είναι εφέσιμη αλλά ακόμη και σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός ασκήσει το δικαίωμα που έχει, είναι απίθανο η ποινή να πέσει κατά πολύ.

Αναμένεται η αντίδραση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ. Αν η απόφαση μείνει ως έχει τότε ο Ολυμπιακός θα δώσει όλα τα ματς του πρώτου γύρου κεκελισμένων των θυρών αλλά και κάποια του δεύτερου.

Σημασία έχει να δούμε και τι θα γίνει με τα εισιτήρια διαρκείας αφού όπως είναι λογικό ο κόσμος δεν θα “τρέξει” να αγοράσει γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορεί να δει την ομάδα του στα περισσότερα ματς της κανονικής περιόδου.

Η οικονομική ζημιά είναι τεράστια για τους ερυθρόλευκους. Η τιμωρία αυτή είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

Αναλυτικά η απόφαση:

1. Επιβάλλει στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π ΚΑΕ:
α) για ομαδικά υβριστικά συνθήματα τα οποία δεν είχαν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα και δεν συνιστούσαν προσβολή εθνικών συμβόλων, πρόστιμο 1.000,00€,
β) για εκτεταμένες συμπεριφορές βίας που είχαν ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) τριών (3) αγωνιστικών και πρόστιμο 50.000,00€ και
γ) για εκτεταμένες συμπεριφορές βίας που προκάλεσαν την οριστική διακοπή του αγώνα ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) έξι (6) αγωνιστικών και πρόστιμο 60.000,00€ και
2. Επικυρώνει την α΄ έγγραφη προειδοποίηση κατά την έννοια της παρ. 6 του άρθρου 28 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Πρωταθλήματος για χρήση δείκτη laser κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 6-6-2010.

Ανεπίσημη αντίδραση του Παναθηναϊκού

Από την πλευρά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός υπήρξε ανεπίσημη αντίδραση στην οποία γίνεται λόγος για πρωτοφανή απόφαση αφού δεν τηρήθηκε ο κανονισμός που αναφέρει ότι σε περίπτωση διακοπής αγώνα η υπαίτιος ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση βαθμών.

“Από εδώ και πέρα θα διακόπτονται παιχνίδια και θα υπάρχει μόνο τιμωρία έδρας.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε