Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Εκτα στον κόσμο τα ντέρμπι ΠΑΟ-ΟΣΦΠ

Εκτα στον κόσμο τα ντέρμπι ΠΑΟ-ΟΣΦΠ

Η παγκόσμια λίστα των αιωνίων αντιπάλων

Στην έκτη θέση στα μεγαλύτερα ντέρμπι του πλανήτη βρίσκεται σύμφωνα με το CNN το ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού.
Στην πρώτη θέση βρίσκεται η παραδοσιακή «μάχη» μεταξύ Σέλτικ και Ρέιντζερς.

Με αφορμή το τοπικό ντέρμπι του Μάντσεστερ, η ιστοσελίδα του CNN φιλοξένησε τα δέκα μεγαλύτερα ντέρμπι του πλανήτη. Συγκεκριμένα το άρθρο αναφέρει «Πρόκειται για το ντέρμπι ανάμεσα στους γίγαντες του ελληνικού ποδοσφαίρου αν και η αντιπαλότητα των δύο υπάρχει επίσης και στο μπάσκετ, το εθνικό σπορ της Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός από το λιμάνι του Πειραιά συνήθιζε να εκπροσωπεί την εργατική τάξη, ενώ ο Παναθηναϊκός εκπροσωπούσε τις ανώτερες κοινωνικές τάξεις των προαστίων της Αθήνας.

Στις ημέρες μας η κατάσταση έχει ισορροπηθεί. Ωστόσο στο γήπεδο ο Ολυμπιακός είναι κυρίαρχος έχοντας κερδίσει 11 από τα τελευταία 12 πρωταθλήματα»

Στην δεύτερη  θέση βρίσκεται το ματς Ρόμα-Λάτσιο ενώ στην τρίτη θέση ακολουθεί το Μπόκα Τζούνιορς-Ρίβερ Πλέιτ. Από κει και πέρα στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Αλ Αχλί-Ζάμαλεκ, στην πέμπτη το Γαλατασαράι-Φενέρμπαξε ενώ στην έκτη θέση βρίσκεται η ελληνική μονομαχία.

Στην έβδομη θέση βρίσκεται το ντέρμπι Ερυθρός Αστέρας-Παρτιζάν, στην όγδοη το Γουιντάντ-Ράζα ενώ την ένατη και δέκατη θέση αντίστοιχα κατέχουν οι αναμετρήσεις Παλμέιρας-Κορίνθιανς και Πενιαρόλ-Νασιον.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε