Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ελεύθεροι οι παίκτες του Ολυμπιακού Β., της Καβάλας και του Ηρακλή

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Μέχρι τις 14 Οκτωβρίου θα μπορούν οι ποδοσφαιριστές των τριών ομάδων που υποβιβάστηκαν να εγγραφούν σε άλλη ομάδα, μετά από ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011, δια περιφοράς, λόγω του κατεπείγοντος των υπό εξέταση θεμάτων, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με θέμα ημερήσιας διάταξης:
 
“Ρυθμίσεις για τις ομάδες που υποβιβάστηκαν ή προβιβάστηκαν για διάφορους λόγους και τους ποδοσφαιριστές τους”.    
 
Τα μέλη της ΕΓ/ΕΠΟ αποδέχθηκαν τις εισηγήσεις του προέδρου ΔΣ/ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου και αποφάσισαν (πρακτικό Ν. 31) ομόφωνα:
 
Α-Επαγγελματικές Ομάδες που υποβιβάστηκαν για διάφορους λόγους σε ερασιτεχνική κατηγορία: 
Α.1-Για τις ομάδες αυτές δίδεται προθεσμία έως τις 10/10/2011 να δηλώσουν συμμετοχή στη Δ΄ Εθνική Κατηγορία. Επίσης, δίδεται προθεσμία έως τις 14/10/2011 να αποκτήσουν ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, ελεύθερους ή με μετεγγραφή, που δεν έχουν αγωνιστεί στην εφετινή περίοδο.
Α.2-Για τους ποδοσφαιριστές των ομάδων αυτών: Σύμφωνα με τον Κανονισμό Ιδιότητας και Μετεγγραφών (Παράρτημα Α) και ειδικώς το άρθρο 18 παρ. 1 “Τα συμβόλαια των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που ανήκουν σε ΠΑΕ που υποβιβάζονται σε ερασιτεχνική κατηγορία λύνονται αυτοδίκαια και οι ποδοσφαιριστές καθίστανται ελεύθεροι, μόλις επικυρωθεί ο βαθμολογικός πίνακας του πρωταθλήματος. Η αυτοδίκαια λύση των συμβολαίων δεν αναιρεί τυχόν υπάρχουσες αξιώσεις των ποδοσφαιριστών”.
 
Σε συνέχεια και σύμφωνα με το άρθρο 18, παρ. 2 “Οι ερασιτέχνες εκπαιδευόμενοι ποδοσφαιριστές των ΠΑΕ που υποβιβάζονται σε ερασιτεχνική κατηγορία μεταφέρονται και αποτελούν μέρος της δύναμης του ερασιτεχνικού σωματείου” Με βάση τον κανονισμό λοιπόν:
 
Α.2.1-Στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές των ως άνω ομάδων δίδεται προθεσμία έως τις 14 Οκτωβρίου 2011 για να εγγραφούν σε επαγγελματική ή ερασιτεχνική ομάδα.
Α.2.2-Οι ερασιτέχνες εκπαιδευόμενοι ποδοσφαιριστές των ως άνω ομάδων θα ακολουθήσουν όσα προβλέπει ο Κανονισμός.
Β-Επαγγελματικές Ομάδες που προβιβάζονται σε Α΄ και Β΄ Εθνική Κατηγορία:
Β.1-Ομάδες που προβιβάζονται σε ανώτερη κατηγορία, για τη συμπλήρωση θέσεων στην Α΄ και Β΄ Εθνική Κατηγορία, έχουν δικαίωμα να αποκτούν ποδοσφαιριστές ελεύθερους ή με μετεγγραφή, Έλληνες αλλά και κοινοτικούς και αλλοδαπούς, των οποίων το Διεθνές Πιστοποιητικό Μετεγγραφής (ΔΠΜ) βρίσκεται ήδη στην ΕΠΟ.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε