Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ελληνικά κουπιά για μετάλλιο!

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

– Πολύ κοντά στην κατάκτηση νέων μεταλλίων είναι η Ελλάδα
– Στον τελικό της τετρακώπου ανδρών άνευ πηδαλιούχου πέρασε το ελληνικό πλήρωμα
– Πρόκριση στον τελικό και για τις Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών
– Σαρωτική η Εθνική ομάδα στο πόλο κόντρα στο Καζακστάν
– Εκτός τελικού έμειναν οι Κόνσολας – Μαγδανής
– Όλα αυτά μία μέρα μετά το χάλκινο μετάλλιο του Ηλία Ηλιάδη στο τζούντο

Στον τελικό της τετρακώπου ανδρών άνευ πηδαλιούχου προκρίθηκαν οι Στέργιος Παπαχρήστος, Γιάννης Τσίλλης, Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου.

ΦΩΤΟ REUTERS.

Το πλήρωμα του ελληνικού σκάφους τερμάτισε στη 2η θέση της 2ης προκριματικής σειράς με επίδοση 6:02.61 και πλέον μετρά αντίστροφα για την καταληκτική κούρσα, το ερχόμενο Σάββατο και στόχο μία θέση στο βάθρο.

Ο Γιάννης Χρήστου είναι ο μόνος από το ελληνικό πλήρωμα με πρώτερη εμπειρία σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς στο Πεκίνο είχε καταλάβει τη 10η θέση στο σκιφ ανδρών.

Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε πίσω από τις ΗΠΑ (6:01,72) και μπροστά από τη Γερμανία (6:04,61). Από τον πρώτο ημιτελικό την πρόκριση πήραν η Μεγάλη Βρετανία (5:58,26), η Αυστραλία (5:59,23) και η Ολλανδία (6:03,71).

Η καλή μέρα για τα ελληνικά… χρώματα συνεχίστηκε αμέσως μετά, αφού οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου/Αλεξάνδρα Τσιάβου προκρίθηκαν στον τελικό (Σάββατο, 4 Αυγούστου) του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, καταλαμβάνοντας την 2η θέση της 1ης ημιτελικής σειράς.

ΦΩΤΟ REUTERS. Εμφανής η κούραση των δυο αθλητριών μας μετά τον τερματισμό τους

Αντίθετα, εκτός τελικού του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών έμειναν οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδανής και το Σάββατο, 4 Αυγούστου θ’ αγωνιστούν στον «μικρό τελικό» για τις θέσεις 7-12.

Οι νεαρότεροι αθλητές της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής στο Λονδίνο τερμάτισαν στην 4η θέση της 1ης ημιτελικής σειράς, από την οποία συμμετοχή στον καταληκτικό αγώνα εξασφάλισαν οι τρεις πρώτοι.

Στο πόλο, η Ελλάδα διέλυσε το Καζακστάν με 11-4 και έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκλείστηκε ο Δημητριάδης

Τα υψωμένα χέρια του Ηλιάδη “σήκωσαν” και την Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα στο ειδικό αφιέρωμα του NewsIt για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε