Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ένα βήμα πριν το οικονομικό “κραχ” ο ΠΑΟ – Αύξηση και… πωλήσεις!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξης των 15 εκατ. ευρώ αποφάσισαν οι μέτοχοι του Παναθηναϊκού με τον Αδαμάντιο Πολέμη να τονίζει πως δεν φτάνουν τα χρήματα, κάνοντας λόγο για πωλήσεις παικτών, και να εκφράζει την αμφιβολία του για το αν θα μπουν αυτά στα ταμεία, ενώ ο Γιάννης Βαρδινογιάννης χαρακτήρισε το μαγαζί χρεοκοπημένο. Γόντικας: “Θα έχουμε πρόβλημα”. Θ. Γιαννακόπουλος: “Ζοφερό το μέλλον”.

Στο τρίωρο συμβούλιο δεν ελήφθη καμία απόφαση που θα λύσει το οικονομικό αδιέξοδο στον σύλλογο, ενώ όσοι μίλησαν μπροστά στις κάμερες και στους εκπροσώπους του Τύπου παραδέχτηκαν πως τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά.

Τα 15 εκατ. ευρώ που αποφασίστηκε να μπουν, δεν φτάνουν για να κρατήσουν όλα τα μεγάλα αστέρια των πρασίνων και τη νέα σεζόν στην Παιανία και η επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό εμφανίζεται από τους ίδιους τους μετόχους του δυσοίωνη. Τόσο ο Αδαμάντιος Πολέμης σε δηλώσεις του όσο και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στην τοποθέτηση του στο ΔΣ εξέφρασαν την άποψη πως από τα 15 εκατ. δεν θα μπουν, τελικά, ούτε τα μισά.

Επίσης δεν αποσαφηνίστηκε ποιοι θα βάλουν αυτά τα χρήματα με τον Θανάση Γιαννακόπουλο να κάνει λόγο για διχόνεια.

Aναλυτικά όσα τόνισε ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γόντικας, μετά το ΔΣ που κράτησε περίπου τρεις ώρες.
 
“Θα γίνει αύξηση 15 εκ. ευρώ. Αυτό δεν λύνει το πρόβλημα γιατί οι υποχρεώσεις είναι μεγαλύτερες. Όλα αυτά μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα. Τότε θα υπάρξει και νέο ΔΣ όπου θα συζητήσουμε το μέλλον του συλλόγου.
 
Μιλήσαμε για τα οικονομικά ζητήματα. Όμως όπως είδαμε και σήμερα πρέπει να γίνουν και άλλες ενέργειες. Στα μέσα του επόμενου μήνα θα γνωρίζουμε τι λεφτά και τι περικοπές θα γίνουν. Αν δεν γίνουν σημαντικές ενέργειες πάντως θα έχουμε πρόβλημα”.
 
Πολέμης: “Δεν είμαι ευχαριστημένος με την πρόοδο που γίνεται. Το θέμα είναι να μπουν τα 15 εκ. ευρώ. Με αυτά μπορεί να γίνει μία σωστή διαχείριση. Το θέμα όμως είναι πόσα από αυτά θα μπουν στο ταμείο. Εγώ θα ήθελα να μπουν 30 εκ. ευρώ για να μπουν στα σίγουρα 15 εκ. Τώρα πόσα θα μπουν δεν γνωρίζω με ακρίβεια. Υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι θα βάλουν και κάποιοι όχι. Εγώ πιστεύω ότι στο τέλος θα μπουν περίπου 7-8 εκ. ευρώ. Δεν φτάνουν αυτά τα χρήματα και ο σκοπός είναι να μην ζητάς συνέχεια από τους μετόχους. Επέμεινα ότι πρέπει να θέσουμε ένα όριο στο πότε πρέπει να μπουν, αυτά τα λεφτά για να δούμε πόσα θα μαζευτούν στο τέλος και τι θα κάνουμε.
 
Αν δεν μαζευτεί το έλλειμμα, τότε θα γίνουν πωλήσεις έτσι ώστε να μην έχουμε προβλήματα. Για φέτος θα βγει η χρονιά του χρόνου που λήγουν πολλά συμβόλαια θα είναι καλύτερα. Το μπάτζετ θα πρέπει να μειωθεί τη νέα σεζόν γιατί δεν βλέπω διάθεση από τους μετόχους να βάλουν χρήματα όπως παλιά”.

Μόνο αισιόδοξος δεν εμφανίστηκε και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος στις δηλώσεις του αποχωρώντας από το ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

“Εχω πει κι άλλες φορές ότι η πολυμετοχικότητα έβλαψε τον Παναθηναϊκό, υπήρξαν διχόνοιες και ο καθένας κοιτούσε να περάσει τη γραμμή του. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται πάντα ενωμένες όλες τις δυνάμεις του. Το θέμα δεν είναι αγωνιστικό, αλλά οικονομικό. Πρέπει να βρεθούν ορισμένα χρήματα. Δυστυχώς, το μέλλον του Παναθηναϊκού είναι ζοφερό. Οι αρμόδιοι θα σας πουν πόσο είναι το άνοιγμα και τι προσδοκούν”.
 
Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο ΔΣ ανέφερε ότι το ποσό που θα μπει, τελικά, στα ταμεία της ΠΑΕ δεν θα ξεπερνά τα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέλυσε ποιοι θα βάλουν χρήματα, ενώ αποκάλυψε και τον τρόπο με τον οποίο θα συμμετάσχει και αυτός στην ΑΜΚ. Ο κ.Βαρδινογιάννης φέρεται να είπε ότι θα βάλει το 30% των χρημάτων που θα μαζευτούν, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι συνολικά τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την αύξηση θα κυμαίνονται στα 4-5 εκατομμύρια.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τζίγγερ μεταξύ άλλων τόνισε: “Το μαγαζί είναι χρεοκοπημένο. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Δεν πρόκειται να αναλάβω τα έξοδα που δημιούργησε συγκεκριμένος μέτοχος. δυστυχώς δεν υπάρχει ποδοσφαιρικό Δ.Ν.Τ. στο οποίο μπορούμε να καταφύγουμε. Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα ταμειακό και πρέπει να γίνουν σοβαρές κινήσεις από τη διοίκηση. Ούτε ηθικά ούτε νομικά δεν έχω καμία υποχρέωση. Άφησα χώρο σε νέα πρόσωπα, δεν είχα καμία ανάμειξη στην καθημερινή διοίκηση και μάλιστα δεχόμασταν πόλεμο κάθε φορά που μιλούσαμε”.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε