Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Έναν χρόνο αποκλεισμό στον Αρκούδα!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με αποκλεισμό ενός έτους από κάθε αθλητική δραστηριότητα τιμωρήθηκε ο αμυντικός της ΑΕΚ, Χρήστος Αρκούδας ο οποίος βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ.

Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ είχε βρεθεί θετικός στην ουσία Oxylofrine μετά το ματς με τον ΟΦΗ. Ο Αρκούδας είχε υποστηρίξει στην απολογία του πως δεν γνώριζε ό,τι το σκεύασμα που πήρε για διατροφικούς λόγους εμπεριείχε την συγκεκριμένη ουσία.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Σε έλεγχο ντόπινγκ (λήψη δειγμάτων ούρων) που σας έγινε στις 26-1-2013 κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ – ΟΦΗ, από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το A΄ δείγμα ούρων, στο οποίο ανιχνεύθηκε η διεγερτική ουσία Οξιλοφρίνη, (κατηγορία S6. b, λίστα απαγορευμένων ουσιών της WADA). Η παρουσία της προαναφερόμενης απαγορευμένης ουσίας επιβεβαιώθηκε κατόπιν ανάλυσης και του Β΄ δείγματός σας.

Ήτοι για παράβαση των άρθρων 128 Α επ. του Ν. 2725/99 όπως ο νόμος αυτός ισχύει σήμερα και 24 του Π.Κ. της ΕΠΟ σε συνδυασμό με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 34912/11 των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού και Τουρισμού, της κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 3956/12 των Υφυπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού, του Κανονισμού Ελέγχου Φαρμακοδιέγερσης στις Διοργανώσεις και εκτός των Διοργανώσεων της FIFA και του κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA»: «Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΑΕΚ. Δέχεται ότι ο α΄ εγκαλούμενος τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτόν πράξη υπό τις περιστάσεις του άρθρου 10.5 της Υ.Α 3956/17-2-12 (Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού) σε συνδυασμό με το άρθρο 24 Γ. 2 του Π.Κ. της ΕΠΟ. Επιβάλλει στον Χ. ΑΡΚΟΥΔΑ ποινή αποκλεισμού διαρκείας ενός (1) έτους. Αναστέλλει εν μέρει την ως άνω ποινή για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών».

Αρκούδας: Δεν έκανα κάτι με δόλο!

“Βόμβα” με Αρκούδα στην ΑΕΚ – Βρέθηκε ντοπέ!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε