Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Ενωμένοι οι “αιώνιοι” πάνε να… πάρουν την Πόλη

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Το εξαιρετικό κλίμα μεταξύ προπονητών και παικτών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού φάνηκε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο στην κοινή συνέντευξη Τύπου λίγες ημέρες πριν το Final 4 της Κωνσταντινούπολης.

Ομπράντοβιτς: Κορυφαίος ο Διαμαντίδης, αδερφός μου ο Ίβκοβιτς

Με πρωτοβουλία της ΟΠΑΠ ΑΕ 4 παίκτες των δύο ομάδων και οι προπονητές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου λίγο πριν αναχωρήσουν για την Πόλη και μίλησαν για το μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού.

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: “Πριν από το Final Four μιλάμε πάντα, όμως δεν ξέρω αν έχω κάτι καινούριο να πω από αυτά που είπα χθες. Ίσως είναι πολύ σημαντικό και για εμάς και για τον Ολυμπιακό να είμαστε μαζί στην Κωνσταντινούπολη. Είναι μεγάλο επίτευγμα, όμως εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε και να κερδίσουμε την ΤΣΣΚΑ για να περάσουμε στον τελικό. Είναι εύκολο να δείτε τί έχει αλλάξει στην διοργάνωση! Δείτε φωτογραφίες μου πριν 25 χρόνια! Τότε, πήρα τον πρώτο μου τίτλο με την Παρτιζάν που έχει χρώματα το άσπρο και το μαύρο. Τότε λοιπόν τα μαλλιά μου ήταν μαύρα και τώρα είναι άσπρα. Είμαι χαρούμενος που θα βρεθώ στην πόλη που κέρδισα τον πρώτο μου τίτλο με την Παρτιζάν. Στην αρχή της διοργάνωσης κανείς δεν πίστευε πως θα φτάσουμε εδώ. Οι παίκτες μου είχαν άλλη άποψη όμως και είμαι περήφανος γι’ αυτούς.”

 
Ντούσαν Ίβκοβιτς: “Είναι ωραία ιδέα να βρεθούμε όλοι μαζί εδώ πριν το Final Four. Προκριθήκαμε δίκαια και οι δύο ομάδες. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να είμαστε έτοιμοι και πιστεύω θα παίξουμε καλό μπάσκετ. Παρακολουθώ την Ελλάδα από το 1987. Η μεγάλη διάρκεια των Ελλήνων παικτών είναι πολύ σημαντικό. Βοηθήσαμε και εμείς, εγώ μαζί με τον κουμπάρο μου δηλαδή.”

Αν μπορούν να εμπνευστούν οι φίλαθλοι από τις  καλές σχέσεις των δύο ομάδων:

 
Ίβκοβιτς:«Είμαστε καλό παράδειγμα και το πιστεύω. Και οι παίκτες έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους και είμαι αισιόδοξος πως πολύ σύντομα θα ανοίξουν οι πόρτες για τους φιλάθλους»
Ομπράντοβιτς:«Είναι καλό που είμαστε ενωμένοι. Στο μέλλον πρέπει να σεβαστούμε περισσότερο τα καλά πράγματα και να τηρούμε το σωστό. Ούτε στο παρελθόν είχαμε προβλήματα. Στο Βερολίνο δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα. Ελπίζω να γίνει έτσι και στην Ελλάδα, είτε είναι στο ΣΕΦ είτε στο ΟΑΚΑ»

Είναι εκτόνωση του Final 4 για τους φιλάθλους;

Ομπράντοβιτς
:«Αν θυμάμαι καλά οι εκλογές ήταν πριν δύο ημέρες. Όσοι αγαπούν το μπάσκετ εξακολουθούν να το αγαπούν»
Ίβκοβιτς:«Θα έχουμε το πρώτο τεστ για τους φιλάθλους στην Πόλη και ελπίζω να υποστηρίξουν κόσμια τις ομάδες τους»

Που πιστεύουν οι παίκτες πως θα κριθεί η πρόκριση στον τελικό:

Γιώργος Πρίντεζης
: «Σημασία έχει ποιος θα βρεθεί στην καλύτερη μέρα. Έχουμε φτιάξει μια βάση ομάδας, πρέπει να την τηρήσουμε και ίσως κερδίσουμε».

Κώστας Παπανικολάου
:«Το σημαντικότερο είναι να χαρούμε το παιχνίδι. Δεν χρειάζεται άγχος. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά. Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στην ψυχή και την θέληση. Έχουμε αποδείξει πως έχουμε καρδιά και θα τα δώσουμε όλα»

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους
: «Tα μικρά πράγματα κάνουν τη διαφορά σε ένα Final Four. Τα μικρά που ενδέχεται να αποδειχτούν μεγάλα στη διάρκεια της διοργάνωσης. Ένα καλό σκριν, μια καλή πάσα, ένα ριμπάλυντ, είναι λεπτομέρειες, αλλά μπορούν να κρίνουν ένα παιχνίδι, έναν τίτλο. Αυτά είναι που κάνουν τη διαφορά. Έχουμε σχέδιο και θέλουμε να το εκτελέσουμε με τον καλύτερο τρόπο».

Στράτος Περπέρογλου
: «Πρόκειται για παιχνίδια που θέλουν συγκέντρωση. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να μην αφήσουμε καμία μπαλιά να πάει χαμένη. Σε αυτά τα ματς δεν επιτρέπεται να έχουμε νεκρά διαστήματα, πρέπει να παλεύουμε κάθε δευτερόλεπτο μέσα στο ματς. Έχουμε στο μυαλό μας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πάμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Για εμάς είναι μεγάλη χαρά που θα βρεθούμε για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Δεν πιστεύω πως υπάρχει ομάδα που είναι ανίκητη. Εμείς θέλουμε να χτυπήσουμε τις ατέλειες της ΤΣΣΚΑ, να κρύψουμε τις δικές μας. Εμείς θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, το τι θα γίνει το καλοκαίρι είναι άλλη ιστορία, αυτό για εμάς ίσως αποτελέσει έξτρα κίνητρο. Εμείς να παίξουμε χωρίς αντιπαλότητες, θα πάρουν μέτρα και θα πάνε όλα καλά».
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε