Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Εντ Γουίτλοκ, παγκόσμιος ρέκορντμαν …ετών 85!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Η άποψη που υποστηρίζει, πως το άτομο μπορεί να κάνει ότι θέλει πραγματικά και να αξιοποιεί τον χρόνο του «γεμίζοντας» με θετικό πρόσημο, βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στο πρόσωπο του Εντ Γουίτλοκ.

Ο γεννημένος στο Λονδίνο (σ.σ. στις 6 Μαρτίου 1931), Καναδός, απολαμβάνει την χαρά και την ικανοποίηση του αθλητισμού παρά το γεγονός ότι διανύει την ένατη δεκαετία της ζωής του.

Στα νιάτα του, ο Εντμοντ υπήρξε δρομέας μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, ενώ έχει συμπληρώσει αισίως 68 χρόνια διαρκούς παρουσίας στους αγωνιστικούς χώρους. Τα τελευταία χρόνια, ασχολείται με τον Μαραθώνιο και στον αγώνα που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή στο Τορόντο, συνέτριψε το παγκόσμιο ρεκόρ της ηλικιακής κατηγορίας 85-90 ετών.

Ειδικότερα, ο Καναδός δρομέας κάλυψε τα 42.195 μέτρα της διαδρομής σε τρεις ώρες 56 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα, «διαλύοντας» την προηγούμενη καλύτερη επίδοση, που ήταν 4:34.55!

«Στόχος μου ήταν να τερματίσω σε τρεις ώρες και 50 λεπτά, όμως περίπου στα μισά της διαδρομής κατάλαβα ότι αυτό θα ήταν πολύ δύσκολο. Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα έρθει η ώρα για την τελευταία κούρσα, αλλά θα συνεχίσω να τρέχω για όσο μπορώ», δήλωσε φανερά ικανοποιημένος ο συμπαθέστατος Γουίτλοκ, που σε ηλικία 73 ετών είχε τερματίσει στον ίδιο Μαραθώνιο σε δύο ώρες 54 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα…

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε