Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα επεισόδια στο Παναχαίκή-Ολυμπιακός

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα επεισόδια στον αγώνα Κυπέλλου μεταξύ της Παναχαϊκής και του Ολυμπιακού, στην Αγυιά. Μηνυτήρια αναφορά από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων για τους τραυματισμούς

Σύμφωνα με πληροφορίες του “PatrasTimes”, ο Εισαγγελέας Εφετών Γ. Μποροδήμος έδωσε διαταγή στους υπεύθυνους να ξεκινήσει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τα όσα σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του αιματηρού αγώνα μεταξύ των ομάδων Παναχαϊκής και Ολυμπιακού για το Κύπελλο Ελλάδος, το βράδυ της Τετάρτης έξω και μέσα στο γήπεδο της Αγυιάς, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών και ενός πολίτη.

Το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Σταύρος Τσεκούρας και ο γενικός γραμματέας Χάρης Τσίτσικας, πέρασαν την πόρτα της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κα& iota; κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου σχετικά με τον τραυματισμό των δύο αστυνομικών και καθώς με τις πράξεις και τις παραλείψεις κυρίως των δύο ΠΑΕ, τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή και των υπολοίπων αστυνομικών αλλά και των φιλάθλων πολιτών που είχαν προσέλθει στον αγώνα.

Σύμφωνα με πηγές του PatrasTimes, ο Εισαγγελέας κ. Μποροδήμος διέταξε να ξεκινήσει άμεσα η εξέταση των καταγγελλόμενων από όλες τις πλευρές, να ληφθούν καταθέσεις για τους τραυματισμούς των αστυνομικών και να συλλεχθεί όλο το οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Όλα αυτά μαζί με το προανακριτικό υλικό που έχει συγκεντρώσει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, η μηνυτήρια αναφορά της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων αλλά και όλες οι ανακοινώσεις, θα συμπεριληφθούν σε μία δικογραφία.

Η Ένωση Αστυνομικών Αχαΐας καλεί την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο «να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να προστατέψουν τόσο το Θεσμό όσο και τους αστυνομικούς που δίνουν νυχθημερόν ένα τιτάνιο αγώνα».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Δυτικής Ελλάδος στην οποία γίνεται λόγος για αιματηρή επίθεση κατά συναδέλφων τους και προσθέτει πως «ως συνδικαλιστικό κίνημα, οφείλο&ups ilon;με να προειδοποιήσουμε για το «εκρηκτικό κοκτέιλ» που δημιουργεί η ίδια η κρίση και να απαιτήσουμε από την Πολιτεία να οργανώσει τάχιστα την άμυνα της κοινωνίας έναντι κάθε ακραίων άναρχων και επικίνδυνων εκδηλώσεων φαινομένων βίας».

Διαβάστε ακόμα…

Η ΚΕΔ “τελείωσε” το διαιτητή του Παναχαϊκή – Ολυμπιακός

“Χ”αμός στην Πάτρα – Οριστική διακοπή στο Παναχαϊκή – Ολυμπιακός

Επεισόδια στην Πάτρα πριν το ματς Παναχαϊκή – Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε