Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Επική ανατροπή με Σισέ – ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 2-1

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
– “Πράσινο” βάφτηκε το μεγάλο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής. Ο Ολυμπιακός “έπαιξε” μόνο στο πρώτο μέρος.
– Πέναλτι και αποβολή του Παπαδόπουλου στο 61′. “Βράζουν” οι ερυθρόλευκοι με τη διαιτησία.
– Μαρινάκης σε Κάκο: Αλλοίωσες το αποτέλεσμα.
– Δείτε βίντεο και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών. Σισέ: Τώρα το βούλωσαν.
Δείτε το LIVE του αγώνα

Επίθεση από αγνώστους δέχτηκε ο παρατηρητής διαιτησίας του ντέρμπι, Κύρος Βασσάρας

Σισέ: Τώρα το “βούλωσαν”

Θ. Γιαννακόπουλος: Δεν περίμενα να γυρίσουμε το ματς

Πατέρας: Κέρδισε ο καλύτερος

Βαλβέρδε: Ο καλύτερος φάνηκε όταν παίζαμε και οι δύο με 11!

Νιόπλιας: Άλλη ομάδα στο β΄ημίχρονο

Φουστέρ: Εμείς χάσαμε, δεν κέρδισε ο Παναθηναϊκός

Οι πράσινοι πήραν τεράστια νίκη με 2-1, αν και στο πρώτο μέρος ήταν κατώτεροι του Ολυμπιακού, έχοντας σε μεγάλη ημέρα τον Τζιμπρίλ Σισέ αλλά και τον Χριστοδουλόπουλο. Οι ερυθρόλευκοι έμειναν… στα αποδυτήρια μετά τα πρώτα 45 λεπτά και γνώρισαν την πρώτη τους ήττα μετά από 3,5 χρόνια από τον “αιώνιο” αντίπαλο.

Η φάση που έκρινε τον αγώνα έγινε στο 61′ όταν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος μάρκαρε τον Σισέ μέσα στην περιοχή, με τον Κάκο να δείχνει το σημείο του πέναλτι και να αποβάλει τον κεντρικό αμυντικό των ερυθρόλευκων.

Κομινάκης: Δεν ήταν πέναλτι

Μώραλης: Θα πρέπει να ξαναδούμε τις αποφάσεις του διαιτητή

Μαρινάκης σε Κάκο: Αλλοίωσες το αποτέλεσμα

Δείτε τη φάση που άναψε φωτιές αφού ο Ολυμπιακός μέσω του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Σωκράτη Κομινάκη και του Γιάννη Μώραλη διαμαρτύρεται για την υπόδειξη του Τάσου Κάκου.

 

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο ματς, έδειξε από την αρχή ότι ήθελε να έχει τη μπάλα στα πόδια του, πίεσε ψηλά και δεν επέτρεπε στον Παναθηναϊκό να κάνει το παιχνίδι του.
 
Οι πράσινοι δεν βοηθήθηκαν από τα κεντρικά τους χαφ, η επιλογή Πλεσί δεν βγήκε στον Νιόπλια και έτσι ο Σισέ έμοιαζε να παλεύει μόνος του.
 
Μεγάλες ευκαιρίες πάντως δεν έγιναν μπροστά από τις δύο εστίες. Κυρίως με μακρινά σουτ προσπαθούσαν οι “αιώνιοι” να απειλήσουν τους Τζόρβα και Πάρντο.
 
Το καλύτερο από τα σουτ έγινε στο 25, όταν ο Σπυρόπουλος (ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος) εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας του Ολυμπιακού και έστειλε τη μπάλα να γλείψει το δοκάρι του Πάρντο.
 
Στο επόμενο δεκάλεπτο ο ρυθμός έπεσε, αλλά η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, με τον Ιμπαγάσα να κάνει μεγάλο παιχνίδι και τον Ριέρα να τον βοηθάει.
 
Έτσι φτάσαμε στο 37′ όταν ο Κέβιν Μιραλάς που μέχρι τότε ήταν κινητικός αλλά δεν του έβγαιναν οι φάσεις, έκανε ότι ήθελε από αριστερά, πέρασε τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού και με εκπληκτικό δεξί σουτ νίκησε τον Τζόρβα.
 
Το σοκ ήταν μεγάλο για παίκτες και οπαδούς. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι “πράσινοι” δεν έφτασαν καν κοντά στην περιοχή του Πάρντο, ενώ ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Φουστέρ στο 42′.
 
Κατά την αποχώρηση του Τάσου Μητρόπουλου για τα αποδυτήρια υπήρξε επεισόδιο με οπαδούς του Παναθηναϊκού. Ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης με δηλώσεις του καυτηρίασε τη στάση του γενικού αρχηγού του Ολυμπιακού.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Νιόπλιας έριξε στη μάχη τους Λουίς Γκαρσία και Μαρίνο αντικαθιστώντας τους Κατσουράνη και Γκοβού. Οι αλλαγές έδωσαν πνοή στον Παναθηναϊκό που κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και κατάφερε να κρατήσει μπάλα.
 
Στο 57′ ο Χριστοδουλόπουλος έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και πάσαρε μισό γκολ στον Σισέ που επιβεβαίωσε το ένστικτο του σκόρερ.
 
4 λεπτά αργότερα ο Σισέ βρέθηκε μέσα στην περιοχή, ο Παπαδόπουλος τον ανέτρεψε και ο Κάκος έδειξε το σημείο του πέναλτι, δείχνοντας και κόκκινη κάρτα στον κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού.
 
Ο Τζιμπρίλ Σισέ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Πάρντο ολοκληρώνοντας τη μεγάλη ανατροπή.
 
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έφυγε από τα επίσημα και πήγε στη σουίτα μετά το δεύτερο γκολ ενώ οι οπαδοί του Παναθηναϊκού τον έβριζαν.

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού απάντησε στις ύβρεις με ύβρεις.
 
 
 
Από εκεί και μετά ο Παναθηναϊκός έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τον Ολυμπιακό που όπως και σε όλα τα φετινά του ματς παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος προς το χειρότερο στο δεύτερο μέρος.
 
Η είσοδος των Μήτρογλου και Ζαϊρί δεν προσέφεραν όσα θα περίμενε οι Βαλβέρδε που γνώρισε την πρώτη του ήττα από τον Παναθηναϊκό.
 
Πλέον οι πράσινοι πλησίασαν στον ένα βαθμό τον Ολυμπιακό και πήραν μία τεράστιας σημασίας νίκη.
 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Πλεσί (66′ Σιμάο), Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης (46′ Μαρίνος), Χριστοδουλόπουλος, Γκοβού (46′ Γκαρσία), Σισέ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο, Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ντουντού, Ιμπαγάσα, Φουστέρ (79′ Ζαϊρί), Φετφατζίδης (65′ Μοντέστο), Ριέρα, Μιραλάς (76′ Μήτρογλου)

Η αστυνομία έκανε συνολικά 12 συλλήψεις έξω από το ΟΑΚΑ. 4 άτομα συνελλήφθησαν για ναρκωτικά 6 για κροτίδες- βεγγαλικά, ένας για πλαστό χαρτονόμισμα και ένας που πετούσε αντικείμενα στους αστυνομικούς

Στο δεύτερο ημίχρονο κάποιοι φίλαθλοι της θύρας 35 εμειναν έξω και πετροβολούσαν τις αστυνομικές δυνάμεις. Από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν 2 αστυνομικοί.

Το pregame του μεγάλου ντέρμπι με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο

Το NewsIt ακολούθησε το πούλμαν του Ολυμπιακού που αναχώρησε από του Ρέντη μέσω επιδοκιμασιών από 1000 οπαδούς

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε