Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Επική ανατροπή της ΑΕΚ

Την αποθέωση γνώρισε ο Σκόκο όταν αντικαταστάθηκε
Την αποθέωση γνώρισε ο Σκόκο όταν αντικαταστάθηκε, ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Από την κόλαση στον παράδεισο η ΑΕΚ, που αν και έπαιζε με παίκτη λιγότερο και ήταν πίσω στο σκορ επικράτησε 4-2 του Άρη. Θρίλερ στο δεύτερο ημίχρονο, με εννέα παίκτες ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι δύο ομάδες. Δείτε το βίντεο.

Ο αγώνας τα είχε όλα. Ανατροπές, ένταση, πολλά γκολ και έντονα συναισθήματα. Η ΑΕΚ έκανε κατάθεση ψυχής στο γήπεδο, ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση αν και αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο και έφτασε σε μία νίκη – χρυσάφι που της επιτρέπει να ελπίζει ακόμη στην κατάληψη της πρώτης θέσης των πλέι οφ.

Το Live του αγώνα
Στο πρώτο ημίχρονο τίποτα δεν προϊδέαζε για το τι θα ακολουθούσε. Η ΑΕΚ ευτύχισε να προηγηθεί με ένα εξαιρετικό τέρμα του Τζιμπούρ στο 27′. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ρυθμού αλλά στο 37′ οι ισορροπίες άλλαξαν.
 
Ο Γιάχιτς αποβλήθηκε με αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.
 
Η αριθμητική ανισορροπία διήρκεσε μόλις δύο λεπτά. Ο Κάλβο δέχθηκε και αυτός αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.
 
Στο δεύτερο μέρος το ματς έγινε “ροντέο”. Στο 53′ ο Σάχα ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Κάμπορα, ο Κουκουλάκης έδειξε το σημείο του πέναλτι και απέβαλε τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ.
 
Ο Κάμπορα ανέλαβε την εκτέλεση και έφερε το ματς στα ίσα. Οι κίτρινοι της Θεσσαλονίκης έχοντας πλέον το αριθμητικό πλεονέκτημα αλλά και την ψυχολογία με το μέρος τους κυριάρχησαν απόλυτα στο γήπεδο.
 
Στις περισσότερες περιπτώσεις βρήκαν απέναντι τους τον Αραμπατζή ο οποίος αντικατέστησε επάξια τον Σάχα, όχι όμως και στο 72′.
 
Ο Τζόνσον που εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή του Άρη στα πλέι οφ σκόραρε με καφαλιά και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του, με το τρίτο του γκολ στα τρία τελευταία ματς.
 
Όλοι περίμεναν ότι η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να αντιδράσει όμως η είσοδος του Λεονάρντο αποδείχθηκε καθοριστικότατη.
 
Ο Βραζιλιάνος στο 75′ πλάσαρε ιδανικά τον Σηφάκη ισοφαρίζοντας το ματς και πριν καν συνέλθουν οι παίκτες του Κούπερ ήρθε και το τρίτο τέρμα.
 
Ο Νασούτι ανέτρεψε τον Σκόκο και ο Αργεντινός που ανέλαβε την εκτέλεση έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ.
 
Σαν να μην έφτανε αυτό στον Άρη, ήρθε και η αποβολή του Κάμπορα, μετά από ένταση που υπήρξε με τον Καφέ.
 
Στο 83′ ο Λεονάρντο σφράγισε τη νίκη της ΑΕΚ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Ο Σκόκο αποθεώθηκε όταν αντικαταστάθηκε από τον Γεωργέα. 
 
Η ΑΕΚ έφτασε στους πέντε βαθμούς, ελπίζει ακόμη σε έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ άφησε δύο βαθμούς πίσω της τον Άρη.
 
Στη φυσούνα υπήρξε επεισόδιο μεταξύ του Μαϊστόροβιτς και του Τζόνσον το οποίο δεν πήρε διαστάσεις μετά από παρέμβαση των ψυχραιμότερων.
ΑΕΚ: Σάχα, Λαγός, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Γκέντσογλου, Γιάχιτς, Καφές, Μαντούκα(71′ Μαντούκα), Σκόκο(89′ Γεωργέας), Τζεμπούρ, Μπλάνκο(55′ Αραμπατζής).

Άρης: Σηφάκης, Αράνο(69′ Φερνάντεζ), Ρονάλντο, Νασούτι, Νέτο, Πρίττας(74′ Γκαρσία), Ναφτί, Χαβίτο(71′ Μεριέμ), Κάλβο, Τζόνσον, Κάμπορα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε