Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

“Επικίνδυνες” οι εμφανίσεις 9 Εθνικών ομάδων του Euro!

“Επικίνδυνες” οι εμφανίσεις 9 Εθνικών ομάδων του Euro!

Το Ευρωπαϊκό Γραφείο Ένωσης Καταναλωτών εκπέμπει “sos” αφού σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει στις φανέλες 9 Εθνικών ομάδων βρέθηκαν επικίνδυνα χημικά στοιχεία.

“Ο μόλυβδος, ένα βαρύ μεταλλικό στοιχείο, βρέθηκε σε έξι από τις εννέα φανέλες που ελέγχθηκαν: της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας. Οσον αφορά τις εμφανίσεις της Ισπανίας και της Γερμανίας, το επίπεδο μόλυβδου ξεπερνά το προβλεπόμενο όριο για προϊόντα που προορίζονται για παιδιά.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Φαν Πέρσι και οι συμπαίκτες τους αγωνίζονται με φανέλες που περιέχουν νικέλιο. Οι φανέλες της Πολωνίας περιέχουν κασσίτερο, σε υψηλότερη δόση από το επιτρεπόμενο” αναφέρει η ανακοίνωση του BEUC.

Η γενική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Γραφείου Ένωσης Καταναλωτών, Μονίκ Γκογιέν, δήλωσε: “Οι φίλαθλοι πληρώνουν μέχρι και 90 ευρώ για τη φανέλα της ομάδας τους. Το λιγότερο που μπορούν να περιμένουν είναι η αξιόπιστη ποιότητα των προϊόντων. Είναι ανεξήγητο ότι βαρέα μέταλλα χρησιμοποιούνται στην παρασκευή προϊόντων ευρείας κατανάλωσης. Η πράξη αυτή των κατασκευαστών είναι αξιόποινη, καθώς χρησιμοποιούν επικίνδυνες ουσίες για τον άνθρωπο, αλλά και το περιβάλλον.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε