Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Επιστολή αθλητών σε υπουργούς: Να αποκατασταθεί η έννοια δικαίου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Εικοσιδύο Έλληνες πρωταθλητές του στίβου ζητούν να μην ισχύσει ο νόμος που δεν τους επιτρέπει να συνεχίσουν τον αθλητισμό παράλληλα με την εργασία τους στο Δημόσιο.

Με επιστολή τους στον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση, και τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, οι Έλληνες πρωταθλητές εκφράζουν τις διαμαρτυρίες τους για το Νόμο 3812, ο οποίος τους απαγορεύει τη συνέχιση του αθλητισμού, αν θέλουν να ασκήσουν το δικαίωμά τους και να υποβάλλουν αίτηση πρόσληψης στο δημόσιο.

 
Η επιστολή:
 
“Με αφορμή τη μη δυνατότητα συμμετοχής μας στους Διασυλλογικούς αγώνες το ερχόμενο Σάββατο και Κυριακή 8-9 Μαΐου, αλλά και σε οποιονδήποτε μελλοντικό αγώνα, θέλουμε να θέσουμε υπόψη σας τα ακόλουθα:
 
Στις 28 Δεκεμβρίου 2009 ψηφίστηκε από τη βουλή ο Νόμος 3812, όπου το άρθρο 11, παράγραφος 2, ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ να συνεχίσουμε την αθλητική μας καριέρα, προκειμένου να ασκήσουμε το δικαίωμα που μας πρόσφερε η Πολιτεία για τις επιτυχίες μας. Το δικαίωμα στην εργασία.
Δηλαδή κύριοι Υπουργοί, ο Νόμος που ψηφίστηκε ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ του έναν πολίτη του κράτους να επιλέγει το τι θα κάνει στον ελεύθερο χρόνο του και στην περίπτωση αυτή σε εμάς να συμμετέχουμε σε αγώνες!!!
Αν αυτό δεν είναι καταπάτηση της ελεύθερης βούλησης (και κατά συνέπεια των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας) τότε τι άλλο μπορεί να είναι.
Κύριοι Υπουργοί,
Είμαστε σίγουροι ότι η συγκεκριμένη παράγραφος ήταν ένα στιγμιαίο λάθος του Νομοθέτη και ως ρομαντικοί Ελληνες που ακόμη πιστεύουμε στις Δημοκρατικές αξίες της πατρίδας μας, ευελπιστούμε στην άμεση παρέμβασή σας και στην αποκατάσταση της έννοιας δικαίου ώστε να μπορούμε να συνεχίζουμε να προσφέρουμε διακρίσεις με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας, στην οποία είμαστε μέλη”.
Την επιστολή υπογράφουν οι:
Κοσμίδης Ελευθέριος Εθνική Ομάδα Ενόργανης Γυμναστικής
Κοσμίδης Ξενοφώντας Εθνική Ομάδα Ενόργανης Γυμναστικής
Τσάτουμας Λούης Εθνική ομάδα στίβου
Κυριακοπούλου Νικολέτα Εθνική ομάδα στίβου
Φιλιππίδης Κωνσταντίνος Εθνική ομάδα στίβου
Πέρρα Αθανασία Εθνική ομάδα στίβου
Λίκα Σάββα Εθνική ομάδα στίβου
Δουβαλίδης Κωνσταντίνος Εθνική ομάδα στίβου
Παπαχρήστου Παρασκευή Εθνική ομάδα στίβου
Ντούπης Γιώργος Εθνική ομάδα στίβου
Μπαρλής Γιάννης Εθνική ομάδα στίβου
Γκαβέλας Πλάτωνας Εθνική ομάδα στίβου
Γκαβέλας Αριστείδης Εθνική ομάδα στίβου
Πανέττα Νίκη Εθνική ομάδα στίβου
Κυριακίδης Πέτρος Εθνική ομάδα στίβου
Τουλουμτζή Παναγιώτα Εθνική ομάδα στίβου
Κώνστας Στέφανος Εθνική ομάδα στίβου
Γαλακτιάδης Παύλος Εθνική ομάδα στίβου
Παπαζαφείρης Κωνσταντίνος Εθνική ομάδα στίβου
Σμαλιός Γιάννης Εθνική ομάδα στίβου
Μερτζανίδης Μιχάλης Εθνική ομάδα στίβου
Χατζηνάκου Πέρσα Εθνική ομάδα στίβου
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε