Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Επιστρέφει στην Εθνική ο “Λύμπε”!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Ο επιθετικός της ΑΕΚ επιστρέφει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έναν χρόνο μετά την δήλωση αποχώρησης του, για να καλύψει το κενό που άφησε ο Φάνης Γκέκας. Οι δηλώσεις του Σάντος και οι κλήσεις για τα παιχνίδια με Λετονία και Ισραήλ.

Ο επιθετικός της ΑΕΚ είχε ανακοινώσει στις 11 Σεπτεμβρίου 2009 πως αποχωρεί από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αφήνοντας αιχμές για τον Ότο Ρεχάγκελ και ζητώντας να έχει πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα. Ο Φερνάντο Σάντος έψαχνε τον παίκτη που θα καλύψει το κενό στην επίθεση μετά την αποχώρηση του Γκέκα και κάλεσε τον Μεσσήνιο φορ για τα παιχνίδια με  Λετονία και Ισραήλ, για τα προκριματικά του EURO 2012. Επίσης ο Πορτογάλος τεχνικός επιμένει στους Τζόρβα, Σηφάκη για τις θέσεις κάτω από τα δοκάρια, ενώ κλήθηκε για πρώτη φορά μετά το Μουντιάλ και ο Σάκης Πρίττας.
 
Για την επιστροφή του Λυμπερόπουλου στην Εθνική, ο Φερνάντο Σάντος είπε:”Προφανώς , υπήρξε επικοινωνία μετά και από τα όσα είχε δηλώσει .

Έγινε συζήτηση με κ. Φύσσα.Από τη δική μου πλευρά από τη στιγμή που είχαμε επιθετική δυσκολία μιάς και ο Γκέκας μετά από δική του πρωτοβουλία έθεσε εαυτόν εκτός Εθνικής ομάδας,ο Πετρόπουλος είναι τραυματίας, είναι φυσιολογικό ένας παίκτης που έχει ρυθμό, σκοράρει και αγωνίζεται ενώ έχει διάθεση να βοηθήσει την Εθνική ομάδα, τον υπολογίζουμε για δύο δύσκολα παιχνίδια. Θα χρειαστούμε ποδοσφαιριστές που θα κρατούν την μπάλα. Οπότε μετά τη συζήτηση του Φύσσα με τον παίκτη λύθηκαν τα προβλήματα”.

 
Αναλυτικά οι 20 παίκτες που κλήθηκαν είναι οι:Τζόρβας, Σηφάκης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Καφές, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Νίνης, Μήτρογλου, Σαλπιγγίδης, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Κονέ, Σαμαράς, Πρίττας και Λυμπερόπουλος.
Ο Φερνάντο Σάντος μίλησε στην συνέντευξη Τύπου:
Για τις επιλογές των παικτών:
“Οι 23 παίκτες είναι πάρα πολλοί. Αυτό κατάλαβα μετά την πρώτη συγκέντρωση. Δεν έχει να κάνει με την προπόνηση, διότι όλοι ήταν πολύ σωστοί. Απλά είναι πολύ βαρύ να μένουν 5 ποδοσφαιριστές στις κερκίδες. Δηλαδή να καλείς 23, μετά οι 5 να μένουν εκτός. Αυτό δε μου άρεσε. Μάλιστα, από τη στιγμή που και τα δύο παιχνίδια είναι εντός έδρας, που σημαίνει ότι αν χρειαστεί και υπάρξει ανάγκη θα καλέσουμε κάποιον άλλον. Δεν αποτελεί έλλειψη εμπιστοσύνης το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες δεν είναι στην αποστολή σε σχέση με το προηγούμενο ματς. Έχουμε όμως μια λίστα προεπιλογής πριοκειμένου να έχουμε το δικαίωμα να καλέσουμε κάποιους παίκτες εάν χρειαστεί”.

Για τις αποχωρήσεις παικτών:
“Κανένας δε μίλησε μαζί μου. Δεν ξέρω γιατί αποχώρησαν. Οπότε δε μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο. Εάν μου μιλούσαν θα ήξερα τι γινόταν. Όμως, δε μου εξήγησαν τους λόγους. Πόσω μάλλον που πριν από το φιλικό με τη Σερβία αλλά και τα επίσημα ματς του Σεπτεμβρίου δεν είδα μια διαφορετική συμπεριφορά από αυτούς τους παίκτες. Είχαν όλοι καλή συμπεριφορά και για μένα ήταν έκπληξη αυτό που έγινε. Όποιος πήρε την απόφαση πρέπει να εξηγήσει τους λόγους. Εγώ δεν αξιολογώ τις φημολογίες. Εγώ ποτέ δεν θα βασιστώ σε πράγματα που λέγονται παρασκηνιακά”.

Για την κούραση κάποιων παικτών:

“Βλέπω και εγώ ότι υπάρχει μια κόπωση. Οι πιο πολλοί παίκτες είχαν λίγο χρόνο ξεκούρασης καθώς μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν είχαν χρόνο ξεκούρασης. Οπότε πλέον είναι θέμα δικό μου το να δώσω μια φρεσκάδα στους παίκτες και από εκεί και πέρα να κάνω τις κατάλληλες επιλογές. Κάποιοι παίκτες δε μπορούν να βγάλουν δύο ενενηντάλεπτα. Πρέπει να κάνω καλή διαχείριση”.

Για τους αντιπάλους:
“Είμαστε καλύτεροι από Λετονία και Γεωργία. Για να κερδίσεις ένα ματς, όμως, πρέπει να έχεις πειθαρχία. Έχουμε καλύτερη ποιότητα αλλά πρέπει να το δείξουμε και μέσα στο γήπεδο. Η διαφορά ατομικής ποιότητας δε φτάνει από μόνη της. Πρέπει να κάνουμε ομαδική δουλειά. Οι αντίπαλοι μας ξέρουν μέσα στο γήπεδο τι πρέπει να κάνουν. Μόλις δεχθήκαμε το γκολ με τη Γεωργία σταματήσαμε για ένα μεγάλο διάστημα να πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Αυτό είπα στους παίκτες. Ότι πρέπει να πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε ανεξάρτητα από το πώς θα κυλήσει το παιχνίδι. Είμαι αισιόδοξος ότι αυτό δε θα ξανασυμβεί. Στο ποδόσφαιρο πάντα θα υπάρχουν δύσκολες στιγμές. Με την Κροατία είχαμε σημάδια βελτίωσης”.

Φύσσας: “Υπόδειγμα επαγγελματία ο Λυμπερόπουλος”

Τη δική του ερμηνεία για την επιστροφή του Νίκου Λυμπερόπουλου στην Εθνική Ελλάδας έδωσε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας. “Από τη στιγμή που ο προπονητής το αποφάσισε μίλησα μαζί του. Ο Νίκος θέλει πολύ να αποτελέσει ξανά μέλος της Εθνικής. Πέρυσι αποχώρησε για προσωπικούς λόγους, τους οποίους μου τους είχε εξηγήσει. Ο Λυμπερόπουλος ποτέ δε δημιούργησε πρόβλημα και ήταν πάντα κοντά μας. Η ελληνική ομάδα δεν είναι εθελοντισμός. Είναι υποχρέωση. Ο Νίκος ξέρει ότι μπορεί να παίξει ένα λεπτό, 5 λεπτά, 890 λεπτά. Αυτή είναι η νοοτροπία που αρμόζει σε επαγγελματίες παίκτες. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Λυμπερόπουλο για αυτή τη νοοτροπία. Οι παίκτες παίζουν για την πατρίδα τους, για τη χώρα τους” τόνισε ο Τάκης Φύσσας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε