Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Επιστροφή στο θρόνο – Έγραψαν ιστορία Μαν. Γιουνάιτεντ και Γκιγκς

ΦΩΤΟ REUTERS.

Οι κόκκινοι διάβολοι πανηγυρίζουν την κατάκτηση του 19ου πρωταθλήματος της ιστορίας τους, μετά το 1-1 κόντρα στην Μπλάκμπερν και ο Ράιαν Γκιγκς το ρεκόρ συμμετοχών στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι με διαφορά η πιο επιτυχημένη ομάδα της τελευταίας 20ετίας στην Αγγλία και φέτος απλά επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της, κατακτώντας τον τίτλο μία αγωνιστική πριν το τέλος και ξεπέρασε σε πρωταθλήματα την Λίβερπουλ.

Η Μπλάκμπερν προσπάθησε να χαλάσει τα σχέδια της Γιουνάιτεντ, προηγήθηκε με τον Μπερτ Έμερτον στο 20′ αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το υπέρ της 1-0. Ο Γουέιν Ρούνεϊ με πέναλτι στο 73′ διαμόρφσε το τελικό Μπλάκμπερν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1.

Μετά το σφύριγμα της λήξης οι παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον γιόρτασαν στο Ίγουντ Παρκ την κατάκτηση του 12ου πρωταθλήματος τα τελευταία 19 χρόνια και ετοιμάζονται ήδη για τη φιέστα που θα στηθεί στο Ολντ Τράφορντ την επόμενη εβδομάδα στο ματς κόντρα στην Μπλάκπουλ.

Ιστορική ημέρα και για τον Ράιαν Γκιγκς που έπαιξε για 573η φορά σε αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ και έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ενώ κατέκτησε τον 33ο τίτλο στην τεράστια καριέρα του.

Αυτό ήταν το 12ο πρωτάθλημα του Σερ Άλεξ Φέργιουσον αλλά και του Ράιαν Γκιγκς.

Τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ:

Μπλάκμπερν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1 (20′ Έμερτον – 73′ πεν. Ρούνεϊ)

Γουέστ Μπρόμ – Ένερτον 1-0 (10′ Μουλούμπου)
Μπλάκπουλ – Μπόλτον 4-3 (9′, 45′ Κάμπελ, 19′ Πουντσέον, 66′ Άνταμ – 6′ Ντέιβις, 24′ Τέιλορ, 53′ Στάριτζ)
Σάντερλαντ – Γουλβς 1-3 (34′ Σεσενιόν – 23′ Κράντοκ, 54′ Φλέτσερ, 78′ Ελοκόμπι)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε