Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Επιτέλους νίκη – Αποχαιρέτησε “όρθια” το Europa League η ΑΕΚ

ΦΩΤΟ REUTERS.

Η ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων που ταξίδεψε στην Αυστρία με 16 -απλήρωτους- ποδοσφαιριστές κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στον όμιλο και απέφυγε την τελευταία θέση, ενώ θα βάλει και στα άδεια ταμεία της 150.000 ευρώ.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η ΑΕΚ παρά τις πολλές απουσίες της, μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και έφτασε μία ανάσα από το γκολ στο 1ο κιόλας λεπτό όταν ο Σιαλμάς έπιασε την κεφαλιά αλλά είδε τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι της Στουρμ Γκρατς.
 
Αυτό που δεν κατάφερε ο Σιαλμάς το πέτυχε ο Μανωλάς στο 10′. Ο νεαρός αμυντικός έκανε ωραία ντρίπλα μετά από την επαναφορά στο πλασέ του Κάλα και με αριστερό σουτ νίκησε τον Τσαβλινα.
 
Η Ένωση κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο και χαρακτηριστικό είναι ότι η Στουρμ έχασε την πρώτη της ευκαιρία στο 32′ με τον Κωνσταντόπουλο όμως να νικάει τον Μποντουλ.
 
Η ΑΕΚ έφτασε και σε δεύτερο τέρμα πριν το ημίχρονο όταν ο Γκερέιρο έκανε άνω κάτω την άμυνα της Στουρμ και ο Μπερνς με το στήθος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
 
Στο δεύτερο μέρος οι Αυστριακοί ανέλαβαν την πρωτοβουλία και απείλησαν αρκετές φορές τον Κωνσταντόπουλο ο οποίος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση.
 
Στο 59′ όμως δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο κοντινό σουτ του Καιντζ που έβαλε και πάλι στο ματς την ομάδα του.
 
Η ΑΕΚ ήταν αποφασισμένη να πάρει την πρώτη της νίκη στον όμιλο και ο Κλωναρίδης στο 77′ με πολύ όμορφο τρόπο σφράγισε την επικράτηση της ομάδας του.
 
Η Ένωση πήρε τη νίκη, αλλά και τα 150.000 ευρώ που είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμα στην παρούσα φάση ενώ απέφυγε την τελευταία θέση του ομίλου αφού ισοβάθμησε με την Στουρμ αλλά υπερτερεί λόγω των 3 γκολ που σημείωσε στο Γκρατς.

Στουρμ Γκρατς: Τσαβλινα, Ποπχάτζε, Νούντιτς, Μπουγστάλερ, Σταντφεστ, Μουράτοβιτς, Κάιντζ (84′ Ερενμπάιχ), Κοχ, Βολφ (61′ Χάας), Μποντουλ, Κιέναστ

 
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Μανωλάς, Καλά, Μπουγαϊδης, Εγγλέζου (54′ Καράμπελας), Γκερέιρο, Μάκος, Μπερνς (63′ Μπέλεκ), Κλωναρίδης (85′ Τσουκαλάς), Σιαλμάς.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Άντερλεχτ επικράτησε με 5-3 της Λοκομοτίβ Μόσχας και με το απόλυτο των νικών πήρε την πανηγυρική πρόκριση για τους “32” του Europa League.

Η βαθμολογία του 12ου ομίλου

 
1. Άντερλεχτ 18
2. Λοκομοτίβ Μόσχας 12
3. ΑΕΚ 3
4. Στουρμ Γκρατς 3

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε