Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Επιτέλους τέλος! – Πουλήθηκε η Λίβερπουλ

Η απαίτηση των φιλάθλων για αποχώρηση των Αμερικανών ιδιοκτητών από την Λίβερπουλ έγινε πράξη, ΦΩΤΟ REUTERS.

Μπορεί η ομάδα του Μερσεϊσάιντ να διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της, όμως τα χαμόγελα επέστρεψαν στο Άνφιλντ αφού ολοκληρώθηκε η πώληση των μετοχών στους ιδιοκτήτες ομάδας μπέιζμπολ. Αντιδρούν οι νυν ιδιοκτήτες.

Ο πρόεδρος της Λίβερπουλ Μάρτιν Μπρότον με δήλωση του επιβεβαίωσε την επίτευξη συμφωνίας με τους ιδιοκτήτες της ομάδας μπέιζμπολ Boston Red Sox.

“Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το Διοικητικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την πρόταση της NESV, η οποία υπερκάλυπτε τα κριτήρια που είχαμε για το νέο αγοραστή. Οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν νοοτροπία νικητή και το έχουν αποδείξει στην ομάδα των Red Sox. Συναντηθήκαμε πολλές φορές μαζί τους στη Βοστώνη, στο Λονδίνο και στο Λίβερπουλ τις προηγούμενες εβδομάδες και έμεινα εντυπωσιασμένος από τα όσα έχουν πετύχει μέχρι στιγμής αλλά και από το όραμά τους για την ομάδα. Η πρότασή τους καλύπτει τα χρέη και πλέον θα μπορούν να επικεντρωθούν στο πώς θα επενδύσουν στο σύλλογο. Είμαι απογοτευμένος από τη διάθεση των ιδιοκτητών της ομάδας να κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να εμποδίσουν τη συμφωνία και ότι πρέπει να κινηθούμε νομικά για να ολοκληρωθεί και τυπικά η αγοραπωλησία.”

Όπως αναφέρει και ο πρόεδρος του συλλόγου τα νυν αφεντικά της Λίβερπουλ δεν δείχνουν ιδιαίτερα συνεργάσιμα, αλλά αυτό δεν θα εμποδίσει την επίτευξη της ιστορικής συμφωνίας.

Τομ Χικς και Τζορτζ Τζιλέτ, σύμφωνα με το BBC, απέρριψαν την πρόταση της εταιρείας New England Sports Ventures (NESV), αν και στο επίσημο site του συλλόγου παραμένει η ανακοίνωση της συμφωνίας…

Πάντως τα οικονομικά της ομάδας δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση μιας και το χρέος ανέρχεται στα 285 εκ. ευρώ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε