Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Επίθεση Σαχπατζίδη σε Φλωρίδη – “Ήθελε να κάνει τον πρόεδρο με τα λεφτά μου”

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS
Σοβαρές κατηγορίες για τον τρόπο που θέλησε να εμπλακεί στα διοικητικά του ΠΑΟΚ ο Βασίλης Φλωρίδης, εξαπέλυσε ο Γιώργος Σαχπατζίδης.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σαχπατζίδη στα “ΣΠΟΡ του Βορρά”:
 
– Ουσιαστικά τα χρήματα που εμφανιζόταν πως έβαλε ο Φλωρίδης, τις 500.000 ευρώ, τα βάλατε εσείς…
“Αυτή είναι η αλήθεια. Το έγραψα και στην ανακοίνωσή μου. Πίστεψα στον Φλωρίδη και αποφάσισα να δανείσω αυτά τα χρήματα για να μετέχει στις διαδικασίες, με την υπόσχεση πως θα τα επέστρεφε και θα προχωρούσε με την υπόλοιπη επένδυση στον ΠΑΟΚ. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Τα χρήματα που έδωσα, βεβαίως, τα διασφάλισα μόλις προχθές, με τις μετοχές που μεταβιβάστηκαν στο γιο μου. Άρχισα να πονηρεύομαι όταν διαπίστωσα πως ήθελε με τα δικά μας λεφτά να κάνει τον πρόεδρο στον ΠΑΟΚ. Αυτό το γεγονός με έβρισκε αντίθετο από την αρχή. Του έλεγα πάντα, πως στον ΠΑΟΚ, είτε έχεις μία μετοχή, είτε έχεις ένα εκατομμύριο μετοχές, πρέπει να έχεις την ίδια συμπεριφορά. Είναι θέμα νοοτροπίας. Θα ρωτήσω απλά: Είδατε να επιθυμώ να διαφημιστώ μέσω του ΠΑΟΚ ή και τα παιδιά μου να διαφημιστούν; Όχι βεβαίως. Από την πρώτη στιγμή είχα τονίσει πως δε θέλω να εμπλακώ με τα διοικητικά, απλά μπορώ να βάλω ένα εκατομμύριο ευρώ και να συνεισφέρω στον ΠΑΟΚ. Γιατί γνώριζα πως το πρόβλημα είναι οικονομικό. Και πρέπει να βρεθεί λύση”.
– Και γιατί επιτρέψατε στον Φλωρίδη να κάνει “διαφήμιση” με τα δικά σας χρήματα;
“Ήταν λάθος μου. Το κατάλαβα προς το τέλος. Ο Φλωρίδης νόμιζε ότι μπορεί να κάνει κουμάντο, χωρίς να βάλει ένα ευρώ. Μου έβγαλε την ψυχή για να μου δώσει τις μετοχές που αντιστοιχούσαν στα χρήματα που του είχα δανείσει. Είχε την απαίτηση να κάνει διοίκηση χωρίς να βάλει χρήματα. Του είχα πει ότι δε βγαίνουμε να μιλήσουμε, αν δεν ολοκληρώσουμε την επένδυση. Εδώ εμείς αποφεύγαμε τη δημοσιότητα και εκείνος εμφανιζόταν συνέχεια. Είδατε πουθενά τα παιδιά μου να εμφανίζονται και να κάνουν δηλώσεις;”.
– Πώς πιστέψατε ότι θα επένδυε και πότε καταλάβατε ότι έλεγε ψέματα;
“Όταν μου έδειξε έγγραφα από τουρκική τράπεζα και στη συνέχεια όταν μου παρουσίασε χαρτιά από γνωστή ελληνική τράπεζα που έδειχνε τη φερεγγυότητά του και το γεγονός ότι είχε χρήματα. Έπρεπε όμως να πάμε στην Τουρκία, για να διαπιστώσω αν έχει τις επιχειρήσεις που έλεγε πως έχει. Δυστυχώς, όμως, ανέβαλε συνεχώς το ταξίδι μας. Του έλεγα να πάμε άμεσα και με πήγαινε από τη Δευτέρα στην Παρασκευή. Περνούσε ο καιρός και κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει”.
– Γιατί δεν του ζητούσατε τα χρήματα που βάλατε;
“Εσείς τι λέτε, ότι δεν το έκανα στο τέλος; Το προηγούμενο διάστημα από “τακτ” δεν του ζητούσα τα χρήματα. Όταν του έθεσα το θέμα τις προηγούμενες ημέρες, αρχικά είπε “ναι” και στη συνέχεια άλλαξε ρότα και ζητούσε τέσσερα άτομα στη διοίκηση. Μόλις τα άκουσα αυτά τα “πήρα στο κρανίο”. Και κατάλαβα ότι το θέμα είχε τελειώσει. Με παίδεψε για να μου δώσει τις μετοχές που ανήκουν στο γιο μου, αλλά το “καθάρισαν” το θέμα οι δικηγόροι μου”.
– Γιατί βάλατε χρήματα στην αύξηση;
“Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνω. Την αγάπη μου για τον ΠΑΟΚ τη γνωρίζετε και δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς. Ένα σωρό μετοχές έχω στην ΠΑΕ και ποτέ δεν το διαφήμισα. Μόνο στη σημερινή διοίκηση Ζαγοράκη, όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε διαθέσει ως οικογένεια με τα παιδιά μου περίπου 1.650.000 ευρώ. Δε διαφήμισα τις μετοχές μου, απλά αγαπώ τον ΠΑΟΚ. Και ξέρετε πόσο είχα βοηθήσει και στις προηγούμενες διοικήσεις, ανιδιοτελώς. Θυμίζω ότι ποτέ δεν είπα πως θέλω προσωπικά να συμμετέχω στη διοίκηση. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Αν μετέχουν, θα είναι τα παιδιά μου”.

Πάνοπλος στο ντέρμπι ο ΠΑΟΚ

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε