Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Επιβεβαιώνει ο ΠΑΟΚ την πρόταση του Ολυμπιακού για Βιεϊρίνια!

Ο υπεύθυνος επικοινωνία του “δικεφάλου του βορρά” μίλησε για την πρόταση του Ολυμπιακού για τον Πορτογάλο και τους λόγους που απορρίφθηκε, ενώ επιβεβαίωσε πως υπάρχει σε ισχύ πρόταση στον Ζήση Βρύζα για να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λευτέρης Δούκας στον Sentra 103,3:
 
Για τις πωλήσεις παικτών του ΠΑΟΚ: Αν θυμάστε και τις δηλώσεις του προέδρου, Θοδωρή Ζαγοράκη όταν ανέλαβε τον ΠΑΟΚ, είχε τονίσει πως «Τα πάντα πωλούνται και τα πάντα αγοράζονται». Αυτή είναι η φιλοσοφία της ομάδας. Κάθε παίκτης του ΠΑΟΚ έχει την τιμή του και κάθε εκτός του ΠΑΟΚ σήμερα ή αύριο μπορεί να απασχολήσει την ομάδα μας. Το να συγκεκριμενοποιούμε τις περιπτώσεις είναι άκαιρο.
 
Για την ενδεχόμενη πώληση του Βιεϊρίνια…: Πρέπει να σας πω ότι συζήτηση για την πώληση του Βιεϊρίνια έχει γίνει και το χειμώνα. Η μεταγραφολογία για πώληση ή απόκτηση παίκτη από τον ΠΑΟΚ είναι παντός καιρού.
Αν δεν γινόταν τόσος ντόρος για τον Βιεϊρίνια, άραγε για ποιον παίκτη στην Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει; Τέτοιες περιπτώσεις παικτών στη χώρα μας είναι ο Βιεϊρίνια και ένας – δυο ακόμη. Για το νόμο «Γουέμπστερ» δεν υπάρχει δεδικασμένο.
 
Καταρχήν, για να μιλήσουμε με όρους ποδοσφαιρικούς ο Βιεϊρίνια δεν είναι ο μοναδικός εμπορεύσιμος παίκτης του ΠΑΟΚ. Όπως μπορεί να υπάρξουν υποψήφιοι επενδυτές για την ΠΑΕ, έτσι και η πώληση του Βιεϊρίνια είναι ένα άλλο ενδεχόμενο…
 
Για το ανησυχεί ο επίσημος ΠΑΟΚ για την υπόθεση «Γουέμπστερ»: Μάλλον ανησυχούν οι δημοσιογράφοι και προσπάθησαν να προβάλλουν ένα θέμα που πουλάει όχι μονό για τον ΠΑΟΚ, αλλά και όλη την Ελλάδα, αφού είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει γενικότερα. Για να το ξεκαθαρίσω, νιώθω σίγουρος μόνο για τον πατέρα ή τη μάνα μου.
Αν ο Βιεϊρίνια και ο κάθε Βιεϊρίνια μπορεί να αρχίσει τα νομικά τερτίπια για να σπάσει το συμβόλαιό του είναι κάτι που δεν απαγορεύεται, θεωρητικά μιλώντας, αλλά ούτε και μπορεί να προβλεφθεί.
 
Αυτό που εμείς γνωρίζουμε είναι ότι ο Βιεϊρίνια έχει ρήτρα 15 εκ. ευρώ, την οποία έχει υπογράψει ο ΠΑΟΚ, αλλά και η πλευρά του ποδοσφαιριστή. Επίσης, εδώ και τρία χρόνια ο παίκτης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Από εκεί και πέρα, δεν βάζω το χέρι μου και… στο Ευαγγέλιο για το τι θα συμβεί.
 
Ο ΠΑΟΚ δεν ανησυχεί για την υπόθεση «Γουέμπστερ», γιατί αυτή αφορά έναν παίκτη που θέλησε ξαφνικά να μείνει ελεύθερος. Δεν είχε ρήτρα υπογεγραμμένη με την ομάδα του και είναι μία περίπτωση με αυτή του Σικαμπάλα, που μας είχε απασχολήσει κι εμάς παλιότερα.
 
Ο παίκτης δεν είχε ρήτρα, θέλησε να σπάσει το συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και βάσει τις απολαβές του παίκτη και το ποσό που είχε δαπανηθεί για την απόκτησή του, επιδικάστηκε ένα ποσό στην ομάδα για να πάει τελικά να παίξει στην Αίγυπτο. Ο Βιείρίνια, όμως έχει συμβόλαιο με ρήτρα.
 
Για τους υποψήφιους επενδυτές: Εχουν προκηρυχθεί δύο αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου, αλλά οι Αραβες δεν εμφανίστηκαν για να επενδύσουν. Μιλάμε αυτή στιγμή βάσει ενδεχομένων. Παρομοίως, υπάρχει και το ενδεχόμενο να πουληθεί ο Βιεϊρίνια ή και κάποιος άλλος παίκτης ή ακόμη και έρθουν άλλοι επενδυτές και να ρεφάρουν με κάποια επένδυση.
 
Για την πιθανότητα πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ: Η σοβαρότητα οποιουδήποτε ανθρώπου κρίνεται στην πράξη. Ο Ζαγοράκης δεν είναι μεγαλομέτοχος. Αν κάποιος θέλει να αγοράσει τον ΠΑΟΚ θα απευθύνει στον Ζαγοράκη από σεβασμό, αλλά ο ίδιος δεν έχει μετοχές. Άρα οποιοσδήποτε μπορεί προσεγγίζει την ΠΑΕ αλλά η αξιοπιστία του καθενός κρίνεται στην πράξη. Κάποια στιγμή θα γίνει αύξηση ΜΚ. Αρα, είναι ανοιχτός ο δρόμος για όποιον θέλει να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών.
 
Για το αν πωλείται ο Βιεϊρίνια σε ομάδα της Ελλάδας και την πρόταση του Ολυμπιακού: Υπάρχει ομάδα από την Ελλάδα που να δίνει στον ΠΑΟΚ 12-13 εκ. ευρώ για τον Βιεϊρίνια; Ο Βιεϊρίνια δεν πωλείται σε άλλη ελληνική ομάδα ούτε με 14.999.999 ευρώ. Ναι, ο Ολυμπιακός μας «χτύπησε την πόρτα»!
 
Ό,τι γράφτηκε πριν από λίγες ημέρες είναι πραγματικό. Γνωρίζουν όλοι όμως, ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις επίσημες και στις ανεπίσημες προτάσεις. Όμως, πράγματι ισχύει η αρνητική απάντηση του Ζαγοράκη, προς τον Ολυμπιακό, όπως ακριβώς γράφτηκε.
 
Για το προ λίγο καιρού ενδιαφέρον της Ντνιεπρ…: Αυτά λίγο – πολύ μεταβάλλονται. Ο Βιεϊρίνια θα προτιμούσε ένα πιο καλό και προβεβλημένο πρωτάθλημα σε σχέση με το ουκρανικό. Όλα όμως είναι ανοιχτά, όλα συζητούνται και δεν υπάρχει οριστική απάντηση του Βιεϊρίνια. Ισως, αν αργότερα τον συμφέρει μια πρόταση από τη Ρωσία η την Ουκρανία να καταλήξει εκεί.
 
Για το αν είναι αρκετό ένα ποσό 3-4 εκ. ευρώ από ξένη ομάδα για τον Βιεϊρίνια: Δεν το γνωρίζω. Αυτή η απόφαση θα παρθεί από τον πρόεδρο. Όμως, εκτιμώ πως το τίμημα είναι εξαιρετικά χαμηλό. Κι αυτό γιατί μην ξεχνάμε πως το 30% από μία πώλσηη το δικαιούται η Πόρτο, ενώ μένει στον ΠΑΟΚ το υπόλοιπο 70% από τα χρήματα και τα 3-4 εκ. ευρώ δεν ανταποκρίνονται στην αξία του Βιεϊρίνια. Αν πουληθεί αυτό θα γίνει με ανταλλάγματα που θα ωφελήσουν την ομάδα και δεν θα πουληθεί μόνοα για να πουληθεί.
 
Για την υπόθεση Βρύζα και την πρόταση του ΠΑΟΚ: Η υπόθεση βρίσκεται στο σημείο που γνωρίζετε. Εχει δεχθεί συγκεκριμένη πρόταση από τον Θοδωρή Ζαγοράκη και μάλιστα όχι μόνο την πρόσφατη, αλλά υπήρξε ήδη μια επαφή και πριν από δυόμιση μήνες.
 
Ο Ζήσης Βρύζας όμως ήταν στην Εθνική και είναι γνωστό ότι ο Ζαγοράκης έχει μία ευαισθησία σε ό,τι αφορά στην Εθνική και στον κ. Σάντος. Δεν θα ήθελε με τίποτε να πιέσει καταστάσεις και έτσι η πρόταση προς τον Βρύζα πριν από 2,5 μήνες ήταν «Αν αποφασίσεις ποτέ να φύγεις από την Εθνική, οι πόρτες του ΠΑΟΚ είναι ορθάνοιχτες».
 
Για τις σχέσεις Ζαγοράκη – Βρύζα: Ζαγοράκης και Βρύζας μιλάνε τακτικά. Ο πάγος μεταξύ τους έλιωσε στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακού, που είχε γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Τότε ξαναμιλήσανε κι όχι στα βάφτιση του γιου του Ζαγοράκη.
 
Εμείς κάναμε πρόταση στον Βρύζα και η πόρτα της ομάδας είναι ορθάνοιχτη. Γιατί δεν έχει απαντήσει ακόμη ο Βρύζας ή αν θα επιστρέψει τελικά, δεν μπορεί η ΠΑΕ να μιλήσει. Ακόμη και αν γνωρίζουμε το γιατί ή για ποιο λόγο δεν έχει απαντήσει, θα ήταν άκομψο να το πούμε».
 
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε