Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Έριξε βροχή και πήρανε το “Χ”

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Στο πρώτο ματς που έγινε κάτω από καταρρακτώδη βροχή στο Μουντιάλ, η Παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία δεν μπόρεσε να νικήσει την Παραγουάη, μένοντας τελικά στο 1-1. Τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε ο Μπουφόν.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Στο Κέιπ Τάουν ο καιρός έπαιξε περίεργο παιχνίδι στις δύο ομάδες αφού καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς η βροχή δεν σταμάτησε να πέφτει. Το γήπεδο πάντως ήταν σε εξαιρετική κατάσταση δίνοντας τη δυνατότητα στους παίκτες να δείξουν την αξία τους…

 
Η Ιταλία παρουσιάστηκε λίγο πολύ όπως την περιμέναμε. Με αμυντικούς προσανατολισμούς, κατοχή μπάλας και λιγοστές ευκαιρίες. Έκπληξη αποτέλεσε η επιλογή του Λίπι να αφήσει στον πάγκο τον πρώτο σκόρερ του Καμπιονάτο, Ντι Νατάλε και να ξεκινήσει τους Ιακουίντα, Τζιλαρντίνο στην επίθεση. Το δίδυμο αυτό δεν προσέφερε σχεδόν τίποτα στη Σκουάντρα Ατζούρα και ότι καλό είδαμε τουλάχιστον στα πρώτα 60 λεπτά ήρθε από τους μέσους.
 
Η Παραγουάη έμεινε προσηλωμένη στην άμυνα της, περίμενε την Ιταλία και η τακτική της δικαιώθηκε. Μάλιστα στην πρώτη της ουσιαστικά επίσκεψη στα καρέ του Μπουφόν, ευτύχισαν να προηγηθούν με την κεφαλιά του Αλκαράτζ (σημείωσε το πρώτο του γκολ με την Παραγουάη) στο 39′.
 
Η αρχή του δευτέρου μέρους έκρυβε κι άλλη δυσάρεστη είδηση για τους γείτονες. Ο Μπουφόν δεν βγήκε στον αγωνιστικό χώρο λόγω τραυματισμού και αντικαταστάθηκε από τον Μαρκέτι.
 
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε όμως όπως ήταν λογικό η Παραγουάη δεν θα μπορούσε να κρατήσει το μηδέν μένοντας όλη πίσω. Στο 63΄ ένα λάθος του τερματοφύλακα της, Βίγιαρ ήταν αρκετό για να δώσει την ευκαιρία στον Ντε Ρόσι να διαμορφώσει το τελικό 1-1.
 
Μέχρι το τέλος μόνο η Ιταλία πάλεψε για να σκοράρει, αλλά με εξαίρεση κάποια μακρινά σουτ δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Βιγιάρ.

Ιταλία
: Μπουφόν (46′ Μαρκέτι) Κρισίτο, Κιελίνι, Καναβάρο, Ντε Ρόσι, Πέπε, Ιακουίντα, Τζιλαρντίνο (72′ Ντι Νατάλε), Μαρκίζιο (59′ Καμορανέζι), Τζαμπρότα, Μοντολίβο.
 
Παραγουάη: Βιγιάρ, Μορέλ, Μπονέτ, Βέρα, Ντα Σίλβα, Κάσερες, Ριβέρος, Τόρες (60′ Σαντάνα), Βαλντές (68′ Σάντα Κρουζ), Μπάριος (76′ Όσκαρ Καρντόσο), Αλκάρατζ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε