Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ερνέστο δεν είναι όλα ρόδινα!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Σίγουρα το αποτέλεσμα μετράει αλλά αυτό δεν λέει πάντα την αλήθεια. Τα δύσκολα έρχονται για τον Ολυμπιακό και δεν θα έχει πάντα την ρέντα της Ξάνθης.

Ξάνθη – Ολυμπιακός 0-3, Δείτε το βίντεο

Ναι, ο φετινός Ολυμπιακός δεν έχει καμία σχέση με το περσινό συνονθύλευμα. Ναι, φτιάχνει πολλές φάσεις και έχει διαστήματα που χαίρεσαι να τον βλέπεις. Ναι, έχει και βάθος πάγκου, ενώ βγάζει σιγά – σιγά και αυτοματισμούς. Ναι, έχει πολλά ελαφρυντικά τα οποία είναι χιλιοειπωμένα (Πολλοί νέοι παίκτες, νέος προπονητής χωρίς προετοιμασία κ.τ.λ.)

 
Αλλά..
 
Όποιος δεν βλέπει τα αμυντικά κενά και το γεγονός πως η ομάδα παίζει σχεδόν σε κάθε ματς με την φωτιά μάλλον εθελοτυφλεί. Ο Βαλβέρδε δεν ανήκει σε αυτούς καθώς όπως φαίνεται το έχει καταλάβει και προσπαθεί να το καλύψει δίνοντας επιπλέον επιθετικότητα στην ομάδα του. Ο Ολυμπιακός των 6 πρώτων αγωνιστικών ακόμα και στα παιχνίδια που κυριαρχεί, στα καλά του διαστήματα δεν μπορεί να τα τελειώσει. Στο “Καυτανζόγλειο” το πλήρωσε, στις Σέρρες λίγο έλειψε να πάθει τα ίδια, ενώ στην Ξάνθη στάθηκε τυχερός που δεν κατέληξε η μπάλα στα δίχτυα μετά την γκέλα του Πάρντο λίγο πριν το 0-2. Αλλά και νωρίτερα οι παίκτες του Παράσχου έχουν βγει τέσσερις φορές ανενόχλητοι απέναντι από τον Πάρντο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και κάνουν άθλιες επιλογές.
 
Δεν γίνεται να μην τα βλέπεις αυτά. Με παρόμοιες εμφανίσεις οι “ερυθρόλευκοι” δεν πάνε πουθενά. Τα ντέρμπι έρχονται και εκεί τέτοια λάθη δεν συγχωρούνται. Οι άλλοι δεν έχουν Κατόνγκο, αλλά Σισέ, Σκόκο, Κόκε και Βιεϊρίνια. Ο Βαλβέρδε θα πρέπει να αλλάξει πολλά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του. Ίσως αυτό γίνει με την επιστροφή του Ουρτάδο, καθώς ουσιαστικά για την ώρα παίζει χωρίς καθαρό αμυντικό χαφ. Ισως τα κενά πίσω καλυφθούν αν αυξηθεί η ευστοχία μπροστά. Γιατί ακόμα και στη Ξάνθη αν έβαζε τα δικά του Ολυμπιακός δεν θα είχε τόση καούρα για το τι συμβαίνει πίσω.
 
 
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε