Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Έρχονται νέα… επεισόδια στα “στημένα”!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Νέα εισαγγελική έρευνα αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση με τους στόχους να εντοπίζονται στην Βόρεια Ελλάδα. Την ερχόμενη Τρίτη θα ξεκινήσουν οι κλήσεις των υπόλοιπων 68 εμπλεκομένων στο σκάνδαλο. Η Πολιτεία ανέστειλε τις χρηματοδοτήσεις και τις χορηγίες του ΟΠΑΠ προς το ποδόσφαιρο, ενώ την Τετάρτη, η ΕΡΤ ανακοίνωσε πως παύει να διαπραγματεύεται τηλεοπτικά δικαιώματα και να μεταδίδει ελληνικούς αγώνες!
Η δικογραφία των στημένων στην αθλητική δικαιοσύνη

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “SportDay”, ήδη η εισαγγελία έχει στην κατοχή της πληροφορίες και. καυτούς διαλόγους ανάμεσα σε παράγοντες, πρόεδρους, διαιτητές, ποδοσφαιριστές, μπουκ και μάνατζερ, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν ακουστεί μέχρι τώρα.

 
Βασικό “όπλο” της εισαγγελίας είναι ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ, ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί για να παγιδεύσει τους υπόπτους.
 
Προς το παρόν δεν έχουν γίνει ποινικές διώξεις διότι είναι απαραίτητα ακόμα κάποια στοιχεία προκειμένου να είναι βάσιμες οι κατηγορίες. Μόλις ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία για τις πρώτες αποκαλύψεις θα υπάρξουν περισσότερα για τη νέα έρευνα.
 
Οι δύο υποθέσεις συνδέονται και αναμένονται περισσότερες αποκαλύψεις, αφού εκτός από την εισαγγελική έρευνα στην περιφέρεια θα υπάρξουν και οι καταθέσεις αυτών που έχουν διωχθεί ποινικά από την πρώτη έρευνα.
 
Η ώρα των υπόλοιπων 68 κατηγορούμενων
 
Μετά και το πέρας των απολογιών των 11 κατηγορουμένων που είχαν συλληφθεί την περασμένη Τετάρτη, ο ανακριτής θα πιάσει ξανά δουλειά την προσεχή Τρίτη, αποστέλλοντας τις πρώτες κλήσεις σε απολογία στους 68 υπόλοιπους κατηγορούμενους στην υπόθεση.
 
Ανάμεσα τους, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Θανάσης Κανελλόπουλος, ο Σπύρος Καλογιάννης, ο Γιώργος Μποροβήλος, ο Γιάννης Κομπότης, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο Άγγελος Τραυλός κ.α.
 
Η διαδικασία αυτή πιθανότατα θα περατωθεί εντός του Ιουλίου, ώστε ακολούθως να ξεκινήσουν οι κλήσεις μαρτύρων. Μεταξύ άλλων, ως μάρτυρες θα καταθέσουν ο Αλέξης Κούγιας, ο Σοφοκλής Πιλάβιος, δημοσιογράφοι, ποδοσφαιριστές κ.α.
 
Με το πέρας της κύριας ανάκρισης, το δικαστικό συμβούλιο θα εκδώσει παραπεμπτικό βούλευμα για όσους θα καθίσουν στο “σκαμνί” και απαλλακτικό για όσους δεν προκύψουν στοιχεία.
 
Παράλληλα με όλα τα παραπάνω, αναμένεται και το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ανοιχτεί και έχουν προκύψει αδικήματα όπως η φοροδιαφυγή, το ξέπλυμα και ο παράνομος στοιχηματισμός. Πολλοί από αυτούς, είναι κατηγορούμενοι και για την υπόθεση των στημένων αγώνων, αλλά αναμένεται να προκύψουν και πολλά καινούργια πρόσωπα στους οποίους θα ασκηθεί δίωξη.
 
Να τονίσουμε πως η Πολιτεία έλαβε ήδη δύο αποφάσεις με αφορμή το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει. Αρχικά, ανέστειλε τις χρηματοδοτήσεις και τις χορηγίες του ΟΠΑΠ προς το ποδόσφαιρο, ενώ την Τετάρτη, η ΕΡΤ ανακοίνωσε πως παύει να διαπραγματεύεται τηλεοπτικά δικαιώματα και να μεταδίδει ελληνικούς αγώνες.
 
Το επόμενο (και σκληρότερο) μέτρο που πιθανόν να λάβει, είναι να κλείσει τα κρατικά γήπεδα στα οποία αγωνίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε