Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

“Ερυθρόλευκες” απαντήσεις επί 6 – Τα ρεκόρ και ο σχεδιασμός για το… 39ο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 38ο πρωτάθλημα της ιστορία του δίνοντας την καλύτερη απάντηση στους επικριτές του και παράλληλα απέκτησε την πολυτέλεια να αρχίσει από τον Μάρτη τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν. Δείτε τα ρεκόρ που κυνηγούν οι “ερυθρόλευκοι” και τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ.

 
Ο Ολυμπιακός “βομβάρδισε” έξι φορές την ΑΕΚ και πήρε τον τίτλο

Ο Ολυμπιακός δεν κερδίζει τα ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός παίζει καλά μόνο για ένα ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα… soft. Ο Βαλβέρδε τα… χάνει στα ντέρμπι και δε μπορεί να νικήσει τον Χιμένεθ. Ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό επειδή ευνοήθηκε από την διαιτησία!

 
Αυτά και πολλά άλλα υποστήριζαν όσοι αμφισβητούσαν τα πρωτεία των “ερυθρόλευκων” μέχρι το βράδυ της Κυριακής. Όμως, μετά το εντυπωσιακό 6-0 επί της ΑΕΚ ποιος μπορεί να πει κάτι; Ο Βαλβέρδε και οι παίκτες του είδαν το ντέρμπι ως ευκαιρία για απαντήσεις και διέλυσαν την “Ένωση” κατακτώντας το 38ο πρωτάθλημα της ιστορίας του με τον πλέον επιβλητικό τρόπο.
 
Η φάση στο 76 λεπτό όπου με το σκορ ήδη στο 6-0 οι παίκτες του Ολυμπιακού πιέζουν λες και το ματς ήταν ισόπαλο δείχνει την επιθυμία και την ανάγκη των “ερυθρόλευκων” να απαντήσουν σε όσα είχαν ακούσει μέχρι τώρα. Ειδικά μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο, όπου κανείς δεν αμφισβητεί πως είχαν την βοήθεια της διαιτησίας, ήταν σα να ξεχάστηκε σε ένα βράδυ τι είχαν καταφέρει μέχρι εκείνο το σημείο.
 
Ο Ολυμπιακός κατακτά το πρωτάθλημα γιατί συνολικά μέσα στην σεζόν ήταν η καλύτερη ομάδα από τις υπόλοιπες. Αυτή είναι η πραγματικότητα και όποιος δεν την βλέπει εθελοτυφλεί αναζητώντας άλλοθι για τα δικά του λάθη.
 
Η επόμενη μέρα στους “ερυθρόλευκους” φαντάζει ιδανική, όμως αυτό μπορεί να λέει πολλά μπορεί και τίποτα. Μαρινάκης και Βαλβέρδε κέρδισαν την πολυτέλεια να μπορούν από τα μέσα Μάρτη να κάνουν τον προγραμματισμό ενόψει της νέας σεζόν και της επιστροφής της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ισπανός τεχνικός θα κάνει τις εισηγήσεις του για το ποιοι θέλει να φύγουν, ποιοι θέλει να μείνουν και ποιοι θέλει να έρθουν, την ώρα που οι άλλοι θα παίζουν πλέι-οφ.
 
Από κει και πέρα το ενδιαφέρον στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν στρέφεται στα ρεκόρ. Οι “ερυθρόλευκοι” πρώτα απ’ όλα κυνηγούν το απόλυτο της έδρας, έχοντας μέχρι στιγμής 13 επιτυχίες σε ισάριθμα ματς. Για επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να επικρατήσουν της Καβάλας και της Λάρισας για να φτάσουν στο “15 στα 15”, κάτι το οποίο έχουν επιτύχει στο παρελθόν μόνο οι ΑΕΚ και Άρης.

Η ομάδα του Βαλβέρδε έχει ήδη πετύχει το απόλυτο ρεκόρ νικών στην επαρχία και μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ, ενώ χθες κατέκτησε το πιο γρήγορο πρωτάθλημα στην ιστορία του. Αν δεν δεχθεί γκολ στις επόμενες τρεις αναμετρήσεις θα κάνει και νέο ρεκόρ αμυντικών επιδόσεων, ενώ αν αγωνιστεί ο Αντώνης Νικοπολίδης σε κάποιο από αυτά θα γίνει ο γηραιότερος παίκτης που συμμετείχε σε αγώνα πρωταθλήματος.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε