Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Ερυθρόλευκες εξάρες – Γλέντι για το 38ο και συγκίνηση για το αντίο του Αντώνη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Με εξάρα εξασφάλισε μαθηματικά το φετινό τίτλο ο Ολυμπιακός, με εξάρα το πανηγύρισε και μαθηματικά. Ιδανικό αντίο για τον Αντώνη Νικοπολίδη που σήκωνει μαζί με τους Μαρινάκη, Τοροσίδη την κούπα του πρωταθλητή.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Μαρινάκης: Σας υπόσχομαι άλλα είκοσι πρωταθλήματα

33.000 φίλοι του Ολυμπιακού γίορτασαν με την ψυχή τους το 38ο πρωτάθλημα. Μετά την παράσταση των παικτών του Βαλβέρδε που σταμάτησαν στα έξι κόντρα στην άτυχη Λάρισα, ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και βέβαια η μεγάλη στιγμή της απονομής.

Σε αυτή πρωταγωνιστής ήταν ο Αντώνης Νικοπολίδης,. Ο αρχηγός των ερυθρόλευκων κρέμασε τα γάντια του εν μέσω αποθέωσης, σηκώνοντας μαζί με τους Μαρινάκη, Τοροσίδη την κούπα.

Ο 40χρονος πορτιέρο αντικαταστάθηκε στο 68′ του αγώνα και όλοι οι παίκτες έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν ενώ ο ίδιος δακρυσμένος αποχαιρέτησε τον κόσμο του Ολυμπιακού. Όλοι στο Γ. Καραϊσκάκης όρθιοι ευχαρίστησαν τον αρχηγό για τη μεγάλη τοιυ προσφορά.

Ο Ολυμπιακός έδειξε από το πρώτο κιόλας λεπτό ότι ήταν αποφασισμένος να δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και να κάνει το 15 στα 15 στο γήπεδο του.
 
Στο 8ο μόλις λεπτό ο Ριέρα που βρέθηκε δεξιά έκανε τη σέντρα με το εξωτερικό και ο Τζιμπούρ νίκησε τον Αμπάρη με όμορφη κεφαλιά ψαράκι.
 
Η κυριαρχία των ερυθρόλευκων ήταν καθολική και στο 15′ ο Φουστέρ εκμεταλλευόμενος το λάθος του Ταλ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
 
Ο Ισπανός πήρε φόρα και δύο λεπτά αργότερα πέτυχε ένα από τα πιο όμορφα γκολ του πρωταθλήματος. Κοντρόλαρε τη μπάλα με το στήθος μετά από απομάκρυνση της άμυνας και με καταπληκτικό αριστερό σουτ σημάδεψε το παραθυράκι του Αμπάρη.
 
Όπως ήταν λογικό μετά τα τρία γρήγορα γκολ ο Ολυμπιακός χαλάρωσε αλλά εξακολουθούσε να είναι απειλητικός. Μιραλάς και Τζιμπούρ έχασαν σημαντικές ευκαιρίες να ανεβάσουν κι άλλο το δείκτη του σκορ.
 
Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μιας και η ΑΕΛ αδυνατούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες ενώ ο Ολυμπιακός έφτανε με ευκολία στην περιοχή του Αμπάρη. Ο Φετφατζίδης λίγο έλειψε να πετύχει το γκολ της χρονιάς, αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι.
 
Αντίθετα ο Μέλμπεργκ ήταν πιο εύστοχος όταν στο 62′ ο Μανιάτης σέντραρε και ο Σουηδός με κεφαλιά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0.
 
Ο Πάντελιτς μπήκε στη θέση του Τζιμπούρ και δύο λεπτά αργότερα απέδειξε ότι δεν χάνει την επαφή του με τα δίχτυα. Έκλεψε τη μπάλα από τον Αμπάρη και δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει.
 
Στο 75′ έβαλε και ο Φετφατζίδης το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ, κεραυνοβολώντας τον Αμπάρη από κοντά. Ο Ολυμπιακός έχασε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσε να είχε σημειώσει ακόμη και διψήφιο αριθμό γκολ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε