Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

“Ερυθρόλευκη” ΕΠΙΘΕΣΗ από παντού!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Πιο επιθετικοί από ποτέ εμφανίστηκαν οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού στην παρουσίαση της ομάδας μπάσκετ αφήνοντας αιχμές κατά ΠΑΟ, ΚΕΔ και ΕΟΚ. Η κλήρωση στους κεσέδες από γιαούρτι, ο Τανατζής, ο Συμεωνίδης και ο Σπανούλης.

Μειώθηκε η ποινή – 6 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό

Σπανούλης: Προσαρμόστηκα αμέσως

Μπουρούσης: Θα πάρω τον Βασιλακόπουλο να του πω τι μου έλεγε ο Τανατζής στον τρίτο τελικό

Την κατάκτηση και των τριών τίτλων, όπως το 1997, έθεσαν ως στόχο για την σεζόν που ξεκινά οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος. Τα αφεντικά της “ερυθρόλευκης” ΚΑΕ έπλεξαν το εγκώμιο του Ντούσαν Ίβκοβιτς και άφησαν σαφέστατες αιχμές για την διαιτησία.

 
Από την πλευρά του ο “Ντούντα” μίλησε για το νέο Ολυμπιακό που καλείται να χτίσει και τις διαφορές σε σχέση με πέρυσι.
 
Αναλυτικά:

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: “Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους, με κόσμο στο γήπεδο. Αυτό θα γίνει τον Ιανουάριο. Η ομάδα χτίστηκε όπως μας ζήτησε ο κύριος Ίβκοβιτς. Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα΄οπως αυτό διεξάγεται, να κατακτήσουμε το Κύπελλο και να φτάσουμε στο φάιναλ φορ. Έχουμε καινούρια ομάδα και καινούργιο προπονητή. Πιστεύουμε πως ο κύριος Ίβκοβιτς είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κορυφή. Έγινε μία κορυφαία μεταγραφή, ο Βασίλης Σπανούλης, που αποφάσισε να έρθει στον Ολυμπιακό για να κερδίσει τίτλους. Αυτό δεν είναι τυχαίο, δείχνει το χαρακτήρα του παίκτη, ενώ έγιναν κι άλλες καλές μεταγραφές. Στόχος μας είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα, παρά τις αντιξοότητες”.

Γιώργος Αγγελόπουλος: “Να ευχηθώ καλή χρονιά, καλύτερη για όλους μας από πέρυσι. Και πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε καλή ομάδα. Η μισή μικτή κόσμου και Ευρώπης ήταν στην ομάδα. Αυτό δεν ήταν αρκετό για να πετύχουμε τους στόχους μας. Φέτος με τις αλλαγές που έγιναν στόχος μας είναι η κορυφή, όχι μόνο να πάμε στο φάιναλ φορ, αλλά και για να επαναλάβουμε την επιτυχία του 1997. Ελπίζουμε τέτοιες επιτυχίες να ζήσουμε και φέτος”.

Σε ερώτηση για το αν ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει μεταγραφική πολιτική και πηγαίνει σε λιγότερο ακριβές μεταγραφές, ο Γιώργος Αγγελόπουλος απάντησε: “Όταν ήρθε ο Νεστέροβιτς από το ΝΒΑ, ο Κέσελι, ο Νίλσεν κλπ. βλέπουμε πως υπάρχει απλώς μια προσαρμογή και εκλογίκευση στα δεδομένα που ζούμε και θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα”.

Για την επιστολή προς την ΕΟΚ και την ΚΕΔ για αλλαγές στη διαιτησία, ο Γιώργος Αγγελόπουλος είπε: “Παρά τις δηλώσεις που έγιναν, το καλοκαίρι δεν άλλαξε τίποτα. Περιμέναμε και δεν έγινε τίποτα, καμία αλλαγή. Όταν η Εθνική παίζει στο Μουντομπάσκετ δεν θα μπορούσαμε να βγάλουμε ανακοίνωση. Θα λέγανε ότι η κόντρα μεταφέρθηκε στην Εθνική ομάδα. Σε προσωπικό επίπεδο οι σχέσεις μας με τον κύριο Βασιλακόπουλο είναι άριστες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε τις διαφωνίες μας, που είναι μάλιστα μεγάλες». Για το ίδιο θέμα, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος ανέφερε: “Είναι πρώτη φορά που μία ομάδα έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για τη διαιτησία. Απάντηση δεν έχουμε λάβει. Όπως έχει πει και ο κ. Συμεωνίδης, αν δεν υπήρχαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα βλέπαμε Αμερικάνους σε κανένα φιλικό. Δεν μπορεί όταν μια εκ των δύο ομάδων κάνει σοβαρές προτάσεις και κοινοποιούνται σε υπουργούς να μην έχουμε σοβαρή αντιμετώπιση. Ο κ. Συμεωνίδη να κοιτάξει να μη γίνεται κλήρωση σε κεσέδες από γιαούρτι, όπως πριν τον τελικό του Κυπέλλου”.

Όσον αφορά την τιμωρία της έδρας της ομάδας και το αν υπάρχει ίση αντιμετώπιση, ο Γιώργος Αγγελόπουλος ανέφερε: “Πιστεύουμε ότι η απόφαση είναι εσφαλμένη, αλλά τη σεβόμαστε απόλυτα. Πήγαν κάποια άτομα χωρίς εισιτήρια κι έκαναν επεισόδια πριν την έναρξη του αγώνα. Έκαναν εισβολή στο γήπεδο. Εκεί είναι υπεύθυνη η αστυνομία, όχι εμείς. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να μην επαναληφθούν αυτά. Κάναμε ανθρώπινη ασπίδα με κίνδυνο της δικής μας σωματικής ακεραιότητας. Δεν άνοιξε μύτη. Εκκενώθηκε το γήπεδο για πρώτη φορά. Αμφιβάλλω αν θα εκκενωθεί ξανά γήπεδο αν γίνουν τα ίδια στο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Η ‘Πράσινη’, που είναι ιδιοκτησίας του κ. Γιαννακόπουλου, βγήκε και είπε ‘Οι αλήτες που διοικούν’ Αποκάλεσε αλήτες τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού. Τι να πούμε για βία στα γήπεδα”, ενώ ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος συμπλήρωσε: “Περιμένουμε από τους κύριους Γιαννακόπουλους, την επόμενη φορά που θα πέσουν αντικείμενα στο ΟΑΚΑ, να προστατεύσουν την αποστολή του Ολυμπιακού”.

Όσο για το ενδεχόμενο να μετακομίσει ο Ολυμπιακός από το ΣΕΦ στο εγγύς μέλλον, τόνισε: “Στο βάθος του μυαλού μας υπάρχει. Θα αναζητηθεί η καλύτερη λύση για τον Ολυμπιακό για την επόμενη σεζόν, γιατί αυτή την περίοδο θα παίζουμε στο ΣΕΦ. Θα πρέπει να αναλογιστούμε σε τι πρωτάθλημα αγωνιζόμαστε, με τι έσοδα και έξοδα”.

Ντούσαν Ίβκοβιτς: “Η ομάδα ξεκίνησε προετοιμασία στις 16 Αυγούστου, χωρίς παίκτες που έπαιξαν στο Μουντομπάσκετ. Εμείς είχαμε πέντε παίκτες από το Μουντομπάσκετ και οι τρεις μπήκαν στην ομάδα 14 Σεπτεμβρίου. Τελευταίοι, στις 20 του μήνα, μπήκαν οι Κέσελι και Τεόντοσιτς. Κάναμε καλή προπόνηση για μια εβδομάδα και στη συνέχεια μία σειρά φιλικών στην Τουρκία. Τα ματς δεν ήταν σε επίπεδο Ευρωλίγκας, αλλά περιμένω τις δύο επόμενες εβδομάδες να μπούμε στην τελική φάση πριν την έναρξη της Ευρωλίγκας. Πιστεύω πως η ομάδα θα είναι έτοιμη. Έχουμε κάποια προβλήματα. Ο Μπουρούσης πήρε άδεια από τους γιατρούς, έχει δίψα να παίξει, το κόκαλο στο χέρι του έχει δέσει κατά 80%. Θέλει λίγο υπομονή και πίστωση χρόνου. Η παράδοση δεν παίζει ρόλο. Ό,τι έγινε το 1997 ανήκει στο παρελθόν. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες. Οι στόχοι είναι πάρα πολύ υψηλοί. Μπορεί να πούμε ότι πέρυσι υπήρχαν παίκτες σαν σούπερ σταρ, όπως ο Τσίλντρες και ο Κλέιζα. Όμως φέτος η ομάδα μου είναι πολύ έμπειρη, με παίκτες όπως ο Νεστέροβιτς και ο Νίλσεν, αλλά και από πίσω από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη, όπως ο Παπανικολάου και ο Κέσελι. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα παίξει σύγχρονο και ωραίο μπάσκετ”.

Για το αν έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές του Ολυμπιακού είπε: “Το ρόστερ έκλεισε αυτή τη στιγμή. Η ομάδα θέλει πίστωση χρόνου και δουλειά. Η ομάδα θα πάει προς τα πάνω και δεν θα μπούμε σε περιπέτειες για να πούμε πως χρειαζόμαστε άλλες μεταγραφές”.
 

Από την πλευρά του ο αρχηγός της ομάδας, Θοδωρής Παπαλουκάς, τόνισε:
 
“Θέλουμε ισονομία. Τίποτε άλλο. Είμαστε μια καινούρια ομάδα. Είναι νωρίς να κάνουμε προβλέψεις. Κάποιοι ήρθαν νωρίτερα, κάποιοι αργότερα. Νομίζω πως το βασικό στάδιο της προετοιμασίας είναι επιτυχημένο. Τα φιλικά που δώσαμε δεν ήταν επιπέδου Ευρωλίγκας, όπως είπε ο κόουτς Ίβκοβιτς, αλλά μας βοήθησαν να μπούμε σε μια ευθεία. Βρεθήκαμε σε αναγνωριστικό στάδιο, για να “δέσουμε” όλοι μαζί. Στην συνέχεια είχαμε δυνατό ματς με την Εφές, στο οποίο παίξαμε πολύ καλά, δείξαμε χαρακτήρα και κερδίσαμε”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε