Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Ερυθρόλευκο” πάρτι στην Πλατεία – Ιμπαγάσα “κερνούσε”, Τζιμπούρ-Μιραλάς “έπιναν”

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
Ο Ολυμπιακός “άλωσε” τη Νέα Σμύρνη και έδωσε συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις του. Εκπληκτικός ο Ιμπαγάσα που μοίρασε δύο γκολ ενώ συμμετείχε και στο τρίτο αλλά και ο Ράφικ Τζιμπούρ που… σκότωσε την πρώην ομάδα του. Οι ερυθρόλευκοι που έμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας, διατήρησαν για πρώτη φορά φέτος ανέπαφη την εστία τους. Δεν μπήκε ποτέ στο ματς ο Πανιώνιος.
Δείτε το LIVE του αγώνα

Πειστική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Πανιώνιο και πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στη Νέα Σμύρνη. Οι ερυθρόλευκοι με μαέστρο τον Ιμπαγάσα και εκτελεστές τους Τζιμπούρ, Μιραλάς πήραν το τρίποντο που τους έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νωθρά το ματς και ο Πανιώνιος πάταγε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο τουλάχιστον μέχρι το 20′. Στο διάστημα αυτό πάντως οι τερματοφύλακες ήταν θεατές αφού ελάχιστες φορές έπιασαν τη μπάλα.

 
Από εκεί και μετά οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν. Ο Ιμπαγάσα ανέβασε την απόδοση του και μαζί του ανέβηκε ολόκληρη η ομάδα. Στο 25′ ο Τζιμπούρ έδωσε μισό γκολ στον Μακούν αλλά ο Καμερουνέζος μέσος αστόχησε στο πλασέ.
 
8 λεπτά αργότερα η κατάληξη της φάσης ήταν διαφορετική. Ο Ιμπαγάσα με εξαιρετική σέντρα βρήκε μόνο του τον Τζιμπούρ και ο Αλγερινός δεν δυσκολεύτηκε με κεφαλιά να ανοίξει το σκορ.
 
Ο Πανιώνιος θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 41′ αλλά η κεφαλιά του Κούτσι από πλεονεκτικότατη θέση πέρασε άουτ.
 
Πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός χτύπησε και πάλι. Ο Ιμπαγάσα με εκπληκτική πάσα βρήκε τον Μιραλάς και ο Βέλγος ολοκλήρωσε ιδανικά τη φάση δίνοντας προβάδισμα 2 τερμάτων στους ερυθρόλευκους.
 
Ο Ολυμπιακός απαλλαγμένος από το άγχος προσπάθησε να προσφέρει και θέαμα στο δεύτερο μέρος και σε αρκετές περιπτώσεις το κατάφερε. Ο εκπληκτικός Ιμπαγάσα έκανε όλο το παιχνίδι των ερυθρόλευκων ενώ ο Τζιμπούρ ήταν συνεχώς απειλητικός για την άμυνα του Πανιωνίου.
 
Ο Αλγερινός στο 52′ επιχείρησε ανάποδο ψαλίδι η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Μακούν. Το σουτ του Καμερουνέζου όμως πέρασε άουτ.
 
4 λεπτά αργότερα ο Κούτσι έχασε τη μοναδική ευκαιρία του Πανιωνίου στο δεύτερο μέρος, όταν το
διαγώνιο σουτ του από δύσκολη θέση έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Κοστάνσο.
 
Ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς και στο 68′ έφτασε στο τρίτο του τέρμα. Ο Ιμπαγάσα πάσαρε στον Αμντούν και αυτός στον Τζιμπούρ που δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει για δεύτερη φορά κόντρα στην πρώην ομάδα του.
 
Το ματς σε εκείνο το σημείο ουσιαστικά τελείωσε και οι δύο ομάδες στα υπόλοιπα λεπτά έκαναν συντήρηση δυνάμεων.
 
Ο Ολυμπιακός έφτασε στους 13 βαθμούς όσους έχουν Παναθηναϊκός και Ατρόμητος ενώ ο Πανιώνιος παρέμεινε χωρίς εντός έδρας νίκη.

Πανιώνιος: Ελευθερόπουλος, Κβιρκβέλια, Ριέρα, Κούτσι, Εστογιανόφ, Κουμορτζί (72′ Αναστασόπουλος), Γουνδουλάκης (56′ Σάμαρης), Σιόβας, Τσότσαλιτς, Πετκάκης, Ρόκας (62′ Σέμπρι).

Ολυμπιακός: Κοστάνσο, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μακούν, Ιμπαγάσα (87′ Φετφατζίδης), Αμντούν (75′ Μόνχε), Μιραλάς, Τζιμπούρ (80′ Μαρκάνο).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε