Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

“Ερυθρόλευκο” πλεονέκτημα τίτλου με θρίλερ στο φινάλε

ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του ντέρμπι, έφτασε να προηγείται με 18 πόντους,αλλά ο Παναθηναϊκός με μία επική αντεπίθεση λίγο έλειψε να του “κλέψει” το ματς απ΄τα χέρια. Το τελικό 78-77 δίνει, εκτός απροόπτου, στους Πειραιώτες το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς της Α1 μπάσκετ.

Το LIVE του αγώνα

Παίζοντας εκπληκτική άμυνα και έχοντας τρομερή ευστοχία από την γραμμή των 6 και 75 η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς πήρε από το πρώτο λεπτό τα ηνία του αγώνα και κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της. “Κρυφό χαρτί” του Σέρβου τεχνικού ήταν ο Κέσλ που πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής και βοήθησε σημαντικά στην άμυνα, ενώ σε ακόμα ένα παιχνίδι ξεχώρισαν οι Πρίντεζης, Ντόρσι και Μάντζαρης.

Ο Παναθηναϊκός παγιδεύτηκε και έχοντας σε μέτρια βράδυ τον Βουγιούκα δεν βρήκε λύσεις στην δημιουργία με εξαίρεση δύο πολύ καλά διαστήματα που είχε σε όλο το ματς.

Μέχρι τα μέσα του δευτέρου ημίχρονου ο Ολυμπιακός είχε χτίσει μία διαφορά 17 πόντων, όμως οι “πράσινοι” μπήκαν συγκεντρωμένοι στο τρίτο δεκάλεπτο και κατάφεραν να μειώσουν στους 4. Από εκείνη την ώρα και μετά οι γηπεδούχοι πάησαν ξανά… γκάζι και στην αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου, έφτασαν την διαφορά στο +18.

Κι εκεί που όλοι νόμιζαν ότι το ματς τελείωσε ο Παναθηναϊκός επέστρεψε δυναμικά εκμεταλλευόμενος και την νευρικότητα και τις χαμένες βολές των ερυθρόλευκων. Ο Βουγιούκας έδωσε σημαντικές λύσεις κάτω από τα καλάθια και ο Περπέρογλου… πυροβολούσε από την γραμμή των 6 και 75. Αποτέλεσμα αυτών ήταν όλα να κριθούν στην τελευταία επίθεση. Με τον Ολυμπιακό να προηγείται με τρεις πόντους ο Μπατίστ πήγε για το τρίποντο και πέτυχε ένα εκπληκτικό καλάθι στο τέλος του χρόνου, όμως πατούσε την γραμμή.

Με αυτή τη νίκη οι Πειραιώτες, αν δεν ηττηθούν μέχρι το τέλος θα έχουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 43-31, 59-42, 78-77

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 6, Λο 6, Άντιτς 7(2), Σπανούλης 10, Ντόρσεϊ 6, Κέσελ 6(1), Γκετσεβίτσιους 5(1), Πρίντεζης 13(3), Παπανικολάου 1, Μάντζαρης 11(3), Σλούκας 7.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς):
Περπέρογλου 10(2), Μπατίστ 16, Λόγκαν 7(1), Τσαρτσαρής 3(1), Διαμαντίδης 11(2), Βουγιούκας 12, Καλάθης 3, Καϊμακόγλου 5(1), Γιασικεβίτσιους 3(1).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε