Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Έσκασε η “βόμβα” – Τα Σκόπια έκλεισαν το… σπίτι της Λιθουανίας

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Η ομάδα των Σκοπίων πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη έκπληξη του Ευρωμπάσκετ, αποκλείοντας την διοργανώτρια Λιθουανία (67-65). Πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών το Ισπανία – Σκόπια.
Η ήττα της Εθνικής μας από τα Σκόπια μόνο τυχαία φαίνεται πως δεν ήταν, αφού η πορεία τους στο Ευρωμπάσκετ είναι εντυπωσιακή!
 
Με εύστοχο τρίποντο του Βλάντο Ιλιέφσκι 11” πριν από το τέλος του αγώνα, οι Σκοπιανοί πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη έκπληξη στο Ευρωμπάσκετ αποκλείοντας την διοργανώτρια Λιθουανία από τα ημιτελικά του θεσμού, ενώ εξασφάλισαν και την παρουσία τους στο Προολυμπιακό τουρνουά.
 
 
Τραγικά τα λάθη των Λιθουανών που έκαναν πραγματικό… χαρακίρι! Οι διοργανωτές είχαν δικό τους το παιχνίδι, αλλά κατάφεραν και το έχασαν με τον Σονγκάιλα στα 11” πριν τη λήξη να παίρνει το ριμπάουντ και να δίνει λάθος πάσα! Ακολούθησε το εύστοχο τρίποντο του Ιλιέφσκι που πάγωσε τα πάντα στη Βίλνιους αρένα.
 
Σε ακόμα ένα ματς κορυφαίος ήταν ο ΜακΚάλεμπ με 23 πόντους, με άξιο συμπαραστάτη τον αλάνθαστο από τα 6,75 Στογιανόφσκι (5/5 3π.).
 
Έτσι, τα Σκόπια θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία στην ημιτελική φάση, με τη Λιθουανία να συμμετέχει, πλέον, στους αγώνες κατάταξης με πρώτο αντίπαλο την Σλοβενία.
 
Τα δεκάλεπτα: 18-20, 30-34, 49-52, 67-65

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε