Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Έσπασαν καρδιές στο Καμπ Νου, Μπαρτσελόνα – Ίντερ 1-0

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Το κατενάτσιο του Μουρίνιο νίκησε την κορυφαία ομάδα του πλανήτη και η Ίντερ θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν σε έναν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 38 χρόνια. Ένταση στο τέλος.

Το LIVE του αγώνα

Ο Πορτογάλος τεχνικός που επιστράτευσε μέχρι και τον… Φίγκο στον πάγκο για να σπάσει τα νεύρα των Καταλανών, έκανε αλλαγή λίγα δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσει το παιχνίδι περνώντας τον Κίβου στην θέση του Πάντεφ. Παρέταξε μία ομάδα με 11 παίκτες μέσα στην περιοχή και δεν άφησε την Μπαρτσελόνα να κάνει το παιχνίδι της και το τελικό αποτέλεσμα τον δικαίωσε. Τα πράγματα δυσκόλεψαν για την Ίντερ όταν ο Μότα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 29΄, επειδή χτύπησε με το χέρι του τον Μπούσκετς.Οι “μπλαουγκράνα” παρά την υπεροχή τους δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν την μεγάλη ευκαιρία και περιορίστηκαν σε κάποια μακρινά σουτ, ενώ οι παίκτες της Ίντερ σε κάθε ευκαιρία έκαναν καθυστερήσεις με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια.

 
Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε. Μάλιστα χρειάστηκε να φτάσουμε στο 82ο λεπτό για να δούμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα με τον Μπόγιαν να αστοχεί εξ επαφής με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μέσι. Ένα λεπτό αργότερα το ματς πήρε φωτιά όταν ο Πικέ με ενέργεια σέντερ φορ άδειασε τον Κόρντομπα και τον Σέζαρ και έδωσε το προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα για να ακολουθήσει ασφυκτική πίεση μέχρι το φινάλε. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται έντονα για την φάση του δεύτερου λεπτού των καθυστερήσεων όταν ο Ντε Μπλέκερε ακύρωσε το γκολ του Μπόγιαν για χέρι του Τουρέ στην αρχή της φάσης.
 
Με το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα ο Μουρίνιο έκανε το γύρο του θριάμβου μπροστά σε 98.000 θεατές της Μπαρτσελόνα και στη συνέχεια στάθηκε μπροστά από τα επίσημα και έκανε κάποιες χειρονομίες. Ο Βαλντές κατευθύνθηκε με άγριες διαθέσεις προς το μέρος του, όμως οι επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και τον απομάκρυναν.
 
Οι παίκτες της Ίντερ πανηγύρισαν έξαλλα την πρόκριση τους στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από 38 χρόνια, εκεί όπου θα βρουν την Μπάγερν Μονάχου στις 22 Μαϊου.
Τα σουτ ήταν 15 – 1 υπέρ των γηπεδούχων και η κατοχή της μπάλας 75% έναντι 25%! 
Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Μιλίτο (46’ Μάξγουελ), Τουρέ, Τσάβι, Κεϊτά, Μπουσκέτς (65’ Γιέφρεν), Πέδρο, Μέσι, Ιμπραΐμοβιτς (64’ Μπόγιαν)

ΙΝΤΕΡ (Ζοσέ Μουρίνιο): Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Σάμουελ, Ζανέτι, Καμπιάσο, Μότα, Σνάιντερ (67’ Μουντάρι), Ετό (88′ Μαριγκά), Πάντεφ, Μιλίτο (81’ Κόρντομπα)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φρανκ Ντε Μπλέκερε (Βέλγιο)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε