Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Έστειλε το φάκελο η ΑΕΚ και…περιμένει – Το πρόβλημα παραμένει

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Η Ένωση “πάλεψε” με το χρόνο, κατάφερε έστω και εκπρόθεσμα να στείλει το φάκελο στην ΕΠΟ και πλέον περιμένει να δει αν οι προσπάθειες της θα πείσουν την UEFA. Ακόμη κι αν αυτό συμβεί, τα προβλήματα της ΑΕΚ δεν έχουν λυθεί αφού χριεάζεται αρκετά χρήματα ακόμη ώστε να εξασφαλίσει τη φορολογική ενημερότητα μέχρι το τέλος των πλέι οφ.

Ο Ανδρέας Δημητρέλος και οι άνθρωποι της ΑΕΚ έκαναν αγώνα δρόμου την Τετάρτη, συγκέντρωσαν όλα τα απαραίτητα χαρτιά και έστειλαν το φάκελο στην ΕΠΟ.

Από εκεί θα πάει στην UEFA η οποία αναμένεται να “συγχωρέσει” την Ένωση για την ολιγοήμερη καθυστέρηση. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία άλλωστε αυτό που θέλει είναι να εξοφλούν οι ομάδες τα χρέη τους προς τους παίκτες και δεν έχει στόχο να τις αποκλείει από την Ευρώπη.

Ακόμη πάντως κι αν η UEFA αποδειχθεί επιεικής, τα προβλήματα της ΑΕΚ δεν έχουν τελειώσει. Αρχικά θα πρέπει να εξασφαλίσει κανονική φορολογική ενημερότητα ώστε να μπορεί να τυπώσει εισιτήρια στα υπόλοιπα ματς του πρωταθλήματος και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της για το άρθρο 44 (ύψους 1,25 εκ. ευρώ).

Στη συνέχεια θα πρέπει να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την εξόφληση των οφειλών της ως τον Ιούνιου που θα ξαναβρεθεί ενώπιον της UEFA για να πάρει την άδεια συμμετοχής στα ευρωπαϊκα κύπελλα της επόμενης περιόδου.

Εν ολίγοις, η ΑΕΚ έκανε ένα σημαντικό βήμα αλλά έχει ακόμη μακρύ και δύσβατο δρόμο μπροστά της.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε