Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ετοιμάζουν επερώτηση στη Βουλή για τον “πόλεμο κατά του Ολυμπιακού”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Αρκετοί βουλευτές, ο δήμαρχος Πειραιά αλλά και πολιτικοί φορείς βρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο “Γ. Καραίσκάκης”, προσκεκλημένοι του Ερασιτέχνη, της ΠΕΦΟ και της Θύρας 7, εκεί όπου συζήτησαν… για το καλό του Ολυμπιακού.

Στη συνάντηση -μεταξύ άλλων- έδωσαν το “παρών” οι κκ. Καμμένος. (ΑΝΕΛ), Τραγάκης (ΝΔ), Αρβανιτόπουλος (ΝΔ), Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ), Σαλπέας (ΚΚΕ), Κατσαφάδος (ΝΔ), Κασιμάτης (Δήμαρχος Κορυδαλλού), Ιωακειμίδης (Δήμαρχος Νίκαιας), Αντωνάκου (Αντιδήμαρχος Πειραιά), Μελάς Γ. (Αντιδήμαρχος Πειραιά), Βεντούρης (εντεταλμένος σύμβουλος), Δημήτρης Διαμαντίδης (Δημοκρατική Συμπαράταξη), Κασιμάτη Ν. (ΣΥΡΙΖΑ), Αργουδέλης Α. (Αντιδήμαρχος Πειραιά), Μώραλης (Δήμαρχος Πειραιά), όπως και οι βετεράνοι του Ολυμπιακού κκ. Δαρίβας (πρόεδρος του συνδέσμου), Γκαϊτατζής, Κελεσίδης, Γλύκας, Καραβίτης.

Επίσης, στη συνάντηση βρέθηκε ο Πέτρος Κόκκαλης, ο πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Λεωνίδας Θεοδωρακάκης αλλά και η μητέρα του αδικοχαμένου Παναγιώτη Τουμανίδη που έχασε τη ζωή του στην τραγωδία της Θύρας 7.

Μετά τις εναρκτήριες ομιλίες των Κουντούρη – Δαρίβα και τις τοποθετήσεις των Καραπαπά και Μώραλη, το λόγο πήραν στη συνέχεια οι πολιτικοί φορείς. Ο κ. Τραγάκης υποστήριξε ότι “η επίθεση που δέχεται ο Ολυμπιακός είναι ουσιαστικά επίθεση κατά της νομιμότητας”, ενώ ο κ. Δρίτσας τόνισε: “α πρωταθλήματα κερδίζονται στο γήπεδο κι αυτό το πρωτάθλημα το έχει κατακτήσει πανάξια ο Ολυμπιακός, όπως και τα προηγούμενα. Αυτό λοιπόν προέκυψε από το γήπεδο και είναι ξεκάθαρο. Θα ήθελα όμως να τονίσω και κάτι ακόμα. Μπορώ να σας βεβαιώσω με πειραιώτικη μπέσα ότι δεν υπάρχει κανένα κυβερνητικό σχέδιο εναντίον του Ολυμπιακού. Η πολιτική πρέπει να είναι έξω από το ποδόσφαιρο”.

Το σημαντικότερο που ειπώθηκε και για το οποίο συμφώνησαν όλοι- ήρθε από πλευράς του κ. Κατσαφάδου: “Ο Ολυμπιακός είναι η ναυαρχίδα του ελληνικού αθλητισμού. Αυτό που καταθέτω ως πρόταση, επειδή ο Ολυμπιακός είναι πάνω από πολιτική και ιδεολογία, θα μπορούσαμε όλοι οι βουλευτές να κάνουμε επερώτηση στην κυβέρνηση και να ζητάμε ξεκάθαρες λύσεις. Ο δυνατός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και σ’ αυτήν την περίπτωση ο Ολυμπιακός είναι ο πιο δυνατός όλων. Γι’ αυτήν την πρόταση που κατέθεσα θα μπορούσε να γίνει μια πιο κλειστή συνάντηση ώστε να οριοθετήσουμε όλα τα ζητήματα”.

Μεγάλη συζήτηση έγινε και για τις προκλητικές δηλώσεις του Κώστα Ζουράρι εναντίον του Ολυμπιακού. Μάλιστα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος τοποθετήθηκε επί του θέματος. “Αυτή η συμπεριφορά μας ενόχλησε πολύ και είδατε ότι αντέδρασα. Ήταν ένα θέμα που μας απασχόλησε και την κοινοβουλευτική ομάδα. Έφερα το ζήτημα στην κοινοβουλευτική ομάδα και συζητήσαμε πολύ γι’ αυτό. Είπα μάλιστα στον πρόεδρο του κόμματος, τον Πάνο Καμμένο πως αν υπάρξει επόμενη φορά, θα είναι εγώ ή αυτός”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε