Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Έτοιμοι για το 6ο αστέρι

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Τον τρόπο με τον οποίο ο Παναθηναϊκός θα ανέβει για έκτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης εξήγησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Διαβάστε τι είπαν λίγες μέρες πριν το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας οι Ιτούδης, Τσαρτσαρής, Φώτσης, Καλάθης και Βουγιούκας.

Οι δηλώσεις του Ομπράντοβιτς:

“Αρχικά είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι ξανά σε ένα Final Four. Το μυαλό μας είναι εκεί και φάνηκε και στον αγώνα με το Περιστέρι. Αυτό που συνέβη μετά το παιχνίδι εκεί, είναι ότι αμέσως μετά τόσο η συγκέντρωση στην χθεσινή προπόνηση, όσο και σήμερα το πρωί ήταν πολύ μεγάλη.

Όλες οι ομάδες που πάνε στο Final Four έπαιξαν πολύ άσχημα στο τελευταίο του παιχνίδι. Η Σιένα και η Ρεάλ έχασαν ενώ η Μακάμπι κέρδισε στην παράταση.

Είναι φυσιολογικό. Ο προπονητής της Σιένα σε όλα τα παιχνίδια στο ιταλικό πρωτάθλημα, αποφάσισε να μην χρησιμοποιεί δύο βασικούς παίκτες. Έχουν μία ομάδα που χρησιμοποιεί και τους 12 παίκτες και αυτό θα κάνει και στο Final Four.

Όλοι οι παίκτες που μπαίνουν στο παρκέ είναι πολύ επιθετικοί τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό τους παιχνίδι. Μπορεί να άλλαξαν οι παίκτες, αλλά δεν άλλαξε ο προπονητής. Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ζώνη, θα πιέσει σε όλο το γήπεδο, στο μισό, θα παίξουν μαν του μαν… Πρέπει να καταλάβουμε άμεσα τι παίζουν και να αντιδράσουμε γρήγορα σε ότι παίζουν.

Και είναι πολύ σημαντικό να μην κάνουμε λάθη, γιατί τους αρέσει πολύ σαν ομάδα, να πιέζουν και να τρέχουν με την μπάλα. Τα λάθη και τα ριμπάουντ θα είναι πολύ σημαντικά για το παιχνίδι μας.

Τα αμυντικά ριμπάουντ είναι πάντα ομαδική δουλειά και πολλές φορές είχαν πρόβλημα εξαιτίας του τρόπου που έπαιζαν άμυνα. Όταν παίζεις με μις ματς γίνεσαι πιο επιθετικός, αλλά χάνεις την δύναμη σου κάτω από το καλάθι. Αλλά είμαι σίγουρος ότι ξέρουν το πρόβλημα που έχουν και σε αυτό το επίπεδο όλοι γνωρίζουν την παραμικρή λεπτομέρεια.

Σε ό,τι αφορά εμάς, ξεκινήσαμε την προετοιμασία, είχαμε καλή συγκέντρωση. Μοναδικό μας πρόβλημα ήταν ο Ντρου Νίκολας που δεν προσήλθε στην προπόνηση γιατί είχε πυρετό
Βλέπετε ότι δεν έχω πει κουβέντα για τις Μακάμπι και Ρεάλ. Γιατί δουλειά μας είναι να κοιτάξουμε την Σιένα. Δεν νιώθω καμία πίεση. Είμαι πολύ χαρούμενος που ξαναπάω σε Final Four και περιμένω από τους παίκτες που έχουν πάει στο παρελθόν να πουν και στους νεότερους τι θα συναντήσουν.

Τα παιχνίδια με την Σιένα πριν από δύο χρόνια είναι τελείως διαφορετικά από τον ημιτελικό. Στα πλέι οφ πρέπει να κερδίσεις τρεις φορές για να προκριθείς. Ο ημιτελικός διαρκεί 40′ και πρέπει να επικεντρωθείς σε αυτό.

Εμείς οι προπονητές ακόμα και όταν τα έχουμε προετοιμάσει όλα, πριν το τζάμπολ σκεφτόμαστε να είχαμε ένα ακόμα μισάωρο να φτιάξουμε και κάτι ακόμα. Και απολαμβάνουμε το ότι όσο και να προετοιμαστείς πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιδράσεις.

Θα είναι πολύ ενδιαφέροντα τα παιχνίδια με την Σιένα και σεβόμαστε τόσο την ιταλική ομάδα όσο και τον προπονητή της.

Εγώ νιώθω υπερήφανος που ο κόσμος του Παναθηναϊκού πιστεύει σε μένα. Αλλά για να πιστεύει πάει να πει ότι έχεις καταφέρει πράγματα. Τα αποτελέσματα είναι εδώ και εγώ πάντα προσπαθώ να προστατεύσω αυτό εδώ το σύμβολο (σ.σ. δείχνει το σήμα του Παναθηναϊκού στην φόρμα του).

Αυτές τις μέρες πολλοί φίλοι μου τόσο από την Ελλάδα όσο και από όλη την Ευρώπη με παίρνουν τηλέφωνο για εισιτήρια. Ο κόσμος δείχνει ότι θέλει να έρθει στην Βαρκελώνη και να μας υποστηρίξει. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε και εμείς… Για ποιους παίζουμε και πόσο το θέλουν”

Ιτούδης: “Είναι μεγάλη τιμή που πάμε για έβδομη φορά σε Final Four. Αποτελεί ύψιστη τιμή. Δε θέλουμε να πάμε εκεί μόνο για να βγούμε φωτογραφίες. Θέλουμε να διεκδικήσουμε ό,τι μας αξίζει.

Θα προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε σωστά τα συναισθήματα των παικτών και να μην αποπροσανατολιστούν και να διαχειριστούν σωστά τις μπασκετικές στιγμές.

Η Σιένα στην σειρά με τον Ολυμπιακό έκανε ένα επίτευγμα που ίσως να είναι μεγαλύτερο από αυτό που κάναμε εμείς με την Μπαρτσελόνα. Γιατί έδειξε ότι έχει εξαιρετικό χαρακτήρα εκτός από γνώσεις.

Κέρδισαν τον Γιάριτς, δεν είχαν τον ΜακΚάλεμπ και το να κερδίσεις έναν αγώνα μετά από μία ήττα με 50 πόντους δείχνει ότι έχει αν μη τι άλλο χαρακτήρα.

Εμείς πάμε εκεί να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να βοηθήσουμε τον Παναθηναϊκό”.

Τσαρτσαρής: “Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν το μεγάλο ραντεβού και τη μεγάλη πρόκληση. Πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε στα τελευταία ματς, ακόμα και στα ματς με τη Μπαρτσελόνα. Προετοιμαζόμαστε σκληρά ώστε να είμαστε πανέτοιμοι στην Βαρκελώνη. Αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας μπορούμε να φθάσουμε μακριά. Η Σιένα είναι σκληρή ομάδα και πρέπει να προετοιμαστούμε για να είμαστε έτοιμοι.

Κάθε Final Four έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και δυσκολίες για αυτό και εμείς τώρα ετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι με την Σιένα, γνωρίζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν”.
 
Φώτσης: “Εχουν μείνει κάποιες μέρες για να προετοιμαστούμε και να είμαστε έτοιμοι με τη Σιένα η οποία είναι καλή ομάδα και το έδειξε στη σειρά με τον Ολυμπιακό. Έχουμε δύσκολο έργο αλλά θέλουμε να παίξουμε το καλύτερο που μπορούμε ώστε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.
Πιστεύω ότι σκεφτόμαστε το ίδιο όπως και πριν με την σειρά με την Μπαρτσελόνα. Ξέρουμε ότι η Σιένα είναι πολύ καλή ομάδα για να έχει φτάσει εδώ. Εμείς κάναμε πολύ καλά παιχνίδια για να φτάσουμε στο Final Four αλλά πρέπει να παίξουμε ακόμα καλύτερα στο Final Four. Πρέπει με την Σιένα να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και να μην την αφήσουμε να μας εγκλωβίσει.
Πρέπει να μπούμε στο γήπεδο και να δείξουμε ότι μπαίνουμε για να πάρουμε τη νίκη. Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί και όσο πιο συγκεντρωμένοι γίνεται.
Να τα δώσουμε όλα. Δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης με τους αγώνες με την Σιένα πριν από δύο χρόνια. Είναι διαφορετικά παιχνίδια και μία μεγάλη ευκαιρία για μας που δεν πρέπει να αφήσουμε να πάει χαμένη”.
Καλάθης: “Είναι συναρπαστικό και είμαι ενθουσιασμένος που θα βρίσκομαι στο φάιναλ φορ. Θα έχουμε σκληρό ματς με τη Σιένα και θα είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε. Δουλεύουμε καλά όμως και πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει για την ευκαιρία που μας παρουσιάζεται.

Πάντα είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και οι συμπαίκτες έχουν σε εμένα. Θέλω να είμαι κατάλληλα προετοιμασμένος και να έχω το μυαλό μου μόνο στο γήπεδο. Προπονούμαι κάθε μέρα και προσπαθώ να γίνω όσο το δυνατόν καλύτερος”.
 

Βουγιούκας: “Έχουμε μερικές μέρες ακόμα να δουλέψουμε πάνω στη Σιένα που έχει δείξει πόσο καλή ομάδα είναι. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και δουλεύουμε για να βελτιωθούμε. Θα τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε το στόχο μας.
Σίγουρα υπάρχει άγχος και κάποια πίεση. Αυτό που νιώθω θα φύγει όταν ξεκινήσει το παιχνίδι. Είναι μεγάλη στιγμή για μένα να βρίσκομαι στο Final Four και θα προσπαθήσω να την αξιοποιήσω.

Έχω ξαναπαίξει σε Final Four αλλά νομίζω ότι σε αυτά τα δύο χρόνια έχω βελτιωθεί σε κάποια πράγματα και έχω περισσότερες εμπειρίες, αλλά είμαι πιο έτοιμος σωματικά και ψυχολογικά να βοηθήσω την ομάδα”.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε