Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Έτριξε τα…θεμέλια της ΑΕΚ – “Άλωσε” το ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Λίγη ώρα μετά τη σημαντική για το μέλλον της ΑΕΚ συνάντηση με αφορμή την πρόταση “Θεμέλιο 21” του Μιχάλη Τροχανά, η ομάδα έδειξε ότι είναι εξαιρετικά αβέβαιο και το αγωνιστικό της μέλλον, γνωρίζοντας εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ με 2-0. Ο δικέφαλος του βορρά έσπασε την κατάρα του ΟΑΚΑ αφού κέρδισε για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο του 1999, νίκησε μετά από 9 χρόνια εκτός έδρας την Ένωση και την ξεπέρασε στη βαθμολογία.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ενωμένοι για… νέα θεμέλια – “Πέρασε” η πρόταση Ντέμη (ΦΩΤΟ)

Επεισόδια στο ΟΑΚΑ μετά το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Μεγάλη νίκη πήρε ο ΠΑΟΚ που πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Γεωργιάδης και Αθανασιάδης ήταν οι “δήμιοι” της ΑΕΚ, η οποία είχε δύο δοκάρια στις αρχές των ημιχρόνων.

Ο Κωστένογλου επέλεξε σε ακόμη ένα ματς να κάνει αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα αφού άφησε στον πάγκο τους Μπέλεκ και Σιαλμά.

Η ΑΕΚ απείλησε πρώτη και μάλιστα άγγιξε το γκολ μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Γλύκος έκανε άστοχη έξοδο και ο Καφές με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Λίγο αργότερα ο Λεονάρντο δεν γύρισε τη μπάλα στον Λυμπερόπουλο αφού προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση, χάνοντας την ευκαιρία.

Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το ματς και στην πρώτη του ευκαιρία ευτύχισε να ανοίξει το σκορ. Ο Γεωργιάδης με εξαιρετικό σουτ στο 16′ σημείωσε το πρώτο του φετινό γκολ στη Σούπερ Λίγκα.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μετά το τέρμα των φιλοξενούμενων οι οποίοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο μέχρι το 30′.

Σε εκείνο το σημείο η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι όταν ο Λυμπερόπουλος βρέθηκε στο χορτάρι από μαρκάρισμα του Σνάουτσνερ.

Η κεφαλιά του Λεονάρντο και το σουτ του Κάρλος δεν ανησύχησαν τον Γλύκο και έτσι η Ένωση πήγε με το εις βάρος της 0-1 στα αποδυτήρια.

Στην πρώτη φάση του δεύτερου μέρους, ο Λυμπερόπουλος με το χέρι έσπρωξε τη μπάλα, αυτή χτύοησε στο δοκάρι αλλά διαιτητής και επόπτης δεν το είδαν αφήνοντας το ματς να εξελιχθεί. Στην επαναφορά ο “Λύμπε” από πλάγια θέση σημάδεψε την εξωτερική πλευρά του δοκαριού.

Η Ένωση είχε την υπεροχή αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ο τραυματισμός του Γεωργέα άλλαξε τα πλάνα του Κωστένογλου που αναγκάστηκε να κάνει γρήγορα και την τρίτη του αλλαγή, αφού στην αρχή του ημιχρόνου είχε ρίξει στη μάχη τους Γκερέιρο, Σιαλμά.

3 λεπτά μετά την έξοδο του Γεωργέα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ συνδυάστηκαν άψογα και ο Αθανασιάδης από κοντά σημείωσε το 8ο φετινό του τέρμα στη Σούπερ Λίγκα.

Μετά το δεύτερο γκολ η κατέρρευσε και μάλλον τυχερή πρέπει να αισθάνεται που δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις το σκορ. Στο 80′ ο Λάζαρ έδειξε μεγαλύτερο αλτρουισμό από όσο χρειαζόταν και αντί να πλασάρει από πλεονεκτική θέση γύρισε στον Γεωργιάδη ο οποίος νικήθηκε από τον Αραμπατζή.

Το ματς ολοκληρώθηκε μέσα σε βουβαμάρα από την εξέδρα. Ο ΠΑΟΚ πήρε νίκη σε ματ πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ μετά από 13 χρόνια και ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ξεπερνώντας κατά ένα βαθμό την ΑΕΚ.

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Καφές, Μανωλάς, Δέλλας, Λεονάρντο, Κάρλος (46′ Γκερέιρο), Αργυρίου, Λαγός, Γεωργέας (63′ Βάργκας), Λυμπερόπουλος, Κλωναρίδης (46′ Σιαλμάς)

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Γκαρσία, Γεωργιάδης (82′ Ρομπέρ), Κατσικάς, Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης (73′ Μπαλάφας), Λάζαρ (88′ Ίβιτς), Σνάουτσνερ, Αθανασιάδης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε