Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Έτσι δεν πάει πουθενά – Τραγικός ο Ολυμπιακός στην πρόβα τζενεράλε

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Στο τελευταίο τους φιλικό οι “ερυθρόλευκοι” παρουσιάστηκαν ασύνδετοι, χωρίς αγωνιστικό πλάνο με πολλά προβλήματα στην άμυνα και αστοχία στην επίθεση, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα με 3-0 από τη Νάπολι. Καλοί στο ντεμπούτο τους Μασάδο και Γκρέκο.

Αρκετούς λόγους για προβληματισμό προσέφερε στον Λεονάρντο Ζαρντίμ το τελευταίο φιλικό της ομάδας του πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων. Ο Πορτογάλος τεχνικός δοκίμασε ξανά πολλά σχήματα και πρόσωπα ωστόσο μπορεί να είναι ικανοποιημένος μόνο από πολύ καλή συνύπαρξη των Μασάδο και Γκρέκο οι οποίοι στην πρώτη τους εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία.

Από κει και πέρα ξεκινούν όμως τα αρνητικά. Τα αμυντικά κενά ήταν τεράστια, το σχέδιο της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο -αν μη τι άλλο- θολό, ενώ και οι επιθετικοί βρέθηκαν σε κακή μέρα με αποτέλεσμα να μην αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν σχεδόν ακίνδυνος. Η Νάπολι -που αγωνίστηκε χωρίς τον σούπερσταρ της, Καβάνι-ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έπαιξε στο μισό γήπεδο τους “ερυθρόλευκους”, ενώ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζεμαϊλί στο 24΄.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι “παρτενοπέι” έφτασαν και σε δεύτερο γκολ όταν μετά από εξαιρετική αντεπίθεση και επέμβαση του Κάρολ στο σουτ του Βάργκας, ο Χάμσικ πήρε το ριμπάουντ και πλάσαρε από κοντά.

Η είσοδος των Γκρέκο και Ιμπαγάσα στο ματς βελτίωσε την κυκλοφορία της μπάλας, ωστόσο ο Κοντρέρας δεν μπόρεσε να συμμαζέψει τα αμυντικά κενά. Στο 59΄ήρθε και το τρίτο γκολ της Νάπολι όταν μετά το κόρνερ ο Γκαμπερίνι ανενόχλητος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι έριξαν στροφές και ο Ολυμπιακός δημιούργησε 2-3 καλές ευκαιρίες χωρίς ωστόσο να καταφέρει να μειώσει.

Νάπολι (Ματσάρι): Ροζάτι, Μπρίτος, Αρόνικα, Βάργκας, Μάτζιο, Χάμσικ, Τζεμαΐλι, Ινσίνιε, Καναβάρο, Καμπερίνι, Ινλέρ. 

Ολυμπιακός (Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης (74’ Μοδέστο), Χολέμπας, Παπάζογλου (46’ Κοντρέρας), Σιόβας, Φέισα (46’ Ιμπαγάσα), Μανιάτης, Μασάδο (74’ Μοδέστο), Αμπντούν (46’ Γκρέκο), Λυκογιάννης (46’ Μήτρογλου), Τζεμπούρ (84’ Βλαχοδήμος).

Ανακοίνωσε Μιραλάς η Έβερτον

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε