Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

“Ετσι μας… έφτιαχναν ο Φερέιρα και ο Βαλβέρδε”

ΦΩΤΟ GAZZETTA.GR

Βάλτερ Παντιάνι και Μαριάνο Γκονσάλες αναλύουν στο gazzetta,gr το πως οι Ερνέστο Βαλβέρδε (Εσπανιόλ) και Ζεσουάλδο Φερέιρα (Πόρτο) τους προετοίμαζαν για τα ντέρμπι με Μπάρτσα και Μπενφίκα αντίστοιχα.

Φερέιρα: Θα κάνουμε το παιχνίδι μας για να κερδίσουμε

Βαλβέρδε: Δεν κρίνεται τίποτα στο ντέρμπι!

Αγωνία για Ιμπαγάσα – Ατομικό και την Τετάρτη ο Αργεντινός

Τα ντέρμπι είναι μία ειδική περίπτωση. Το αλατοπίπερο στη σεζόν. Παράγοντες, παίκτες και οπαδοί μετρούν αντίστροφα τις μέρες, τις ώρες και τα λεπτά. Ο Τύπος γράφει και γράφει. Το ρεπορτάζ είναι στο κόκκινο και τα αφιερώματα εξειδικεύονται. Ισχύει όμως το ίδιο και εντός των τειχών; Ποια είναι η προετοιμασία; Τι κάνουν οι προπονητές.

Υπάρχουν περιπτώσεις, όπου οι τεχνικοί αλλάζουν τα πλάνα τους και παλεύουν να επιστήσουν την προσοχή στους παίκτες τους σε διάφορα αγωνιστικά ή ψυχολογικά ζητήματα. Συμβαίνει ωστόσο και το αντίθετο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που παλεύουν να διατηρήσουν το κλίμα στα αποδυτήρια και στις προπονήσεις σε ένα αδιάφορο τέμπο. Σα να μην τρέχει τίποτα. Σα να πρόκειται απλά για ένα ακόμα ματς της περιόδου, όπου παίζονται οι τρεις βαθμοί και όχι κάτι περισσότερο.

Αραγε σε ποια από τις δύο κατηγορίας να ανήκουν ο Ερνέστο Βαλβέρδε και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα; Από το ρεπορτάζ σίγουρα προκύπτουν συγκεκριμένα δεδομένα για τον Ισπανό και τον Πορτογάλο. Το gazzetta.gr όμως ζήτησε από παλιούς παίκτες του προπονητή του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού να θυμηθούν το τι συνέβαινε, όταν εκείνοι δούλευαν μαζί τους σε Εσπανιόλ και Πόρτο αντίστοιχα. Ο Βάλτερ Παντιάνι και ο Μαριάνο Γκονσάλες μας αποκαλύπτουν τι γινόταν πριν από το Εσπανιόλ-Μπαρτσελόνα και το Πόρτο-Μπενφίκα…

Διαβάστε τι λένε οι δύο ποδοσφαιριστές στο gazzetta.gr

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε