Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

“Έτσι νικάνε όσοι σας χρωστάνε” – Ερυθρόλευκη τριάρα στην Ντόρτμουντ

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.

Ο θρίαμβος του Ολυμπιακού επί της Ντόρτμουντ κλείδωσε στο 78′ και οι οπαδοί των ερυθρόλευκων δόνησαν την ατμόσφαιρα με πολιτικό μήνυμα προς τους Γερμανούς. Οι ερυθρόλευκοι πήραν την πρώτη τους νίκη στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ με 3-1, χάρη στα γκολ των Χολέμπας, Τζιμπούρ, Μοντεστό και έμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης ενώ σκόρπισαν ενθουσιασμό στους φίλους τους.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ξέσπασε ο Τόρες και η Τσέλσι – Άνετα Μίλαν, “Μπάρτσα”

Κυπριακή σφραγίδα από τον ΑΠΟΕΛ και στην Πορτογαλία

Βαλβέρδε: Χάρηκε ο κόσμος και αυτό είναι το σημαντικό

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία από τις πιο μεστές εμφανίσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ και αφού άντεξε στην πίεση για 35 λεπτά των Γερμανών, πήρε μεγάλη νίκη κόντρα στην Ντόρτμουντ. Το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα πάγωσε λίγο τα χαμόγελα αφού η Άρσεναλ νίκησε την Μαρσέιγ εκτός έδρας, δυσκολεύοντας ιδιαίτερα την προσπάθεια των ερυθρόλευκων για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε αντίθεση με όσα έχει συνηθίσει ο Ολυμπιακός τους φίλους του στο Γ. Καραϊσκάκης, αυτή τη φορά δεν μπήκε φουριόζος στο ματς, αφού η Ντόρτμουντ έψαξε από την αρχή το γκολ. Αυτό δεν ήρθε στο 5′ με τον Καγκάβα και οι ερυθρόλευκοι ευτύχισαν να προηγηθούν στην πρώτη τους επίθεση.

 
Στο 8΄ ο Μαρκάνο έκανε τη σέντρα και ο Χολέμπας που αγωνίστηκε ως αριστερός εξτρέμ με κεφαλιά έβαλε… φωτιά στις εξέδρες.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
Το γκολ πάντως δεν άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης. Οι πρωταθλητές Γερμανίας συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του ρυθμού και έκλεισαν τον Ολυμπιακό στα καρέ του, χωρίς πάντως να δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες.
 
Αντίθετα οι ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά στο 2-0 με την κεφαλιά του Μιραλάς στο 20′ να περνάει άουτ.
 
Τελικά η ισοφάριση ήρθε από αντεπίθεση της Ντόρτμουντ. Το λάθος του Μιραλάς έδωσε τη δυνατότητα στους ταχύτατους Γερμανούς να φτάσουν στην περιοχή του Κοστάντσο και ένας Πολωνός, ο Λεβαντόφσκι έγραψε το 1-1 στο 26′.

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

 
Εννιά λεπτά αργότερα ο Πέρισιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Κοστάντσο τον νίκησε.
 
Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός. Στο 37′ η προβολή του Μιραλάς πέρασε άουτ, αλλά 3 λεπτά αργότερα ο Τζιμπούρ δεν έχασε την ευκαιρία. Ο Αλγερινός βρέθηκε στην περιοχή και με εξαιρετική κίνηση και σουτ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
Ο Τζιμπούρ θα μπορούσε μάλιστα να σκοράρει και στο 43′ όμως το γυριστό μετά τη σέντρα του Μιραλάς πέρασε λίγο άουτ.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε κάτι που βόλευε τον Ολυμπιακό. Η Ντόρτμουντ δεν μπορούσε να βρει χώρους και το ματς κυλούσε στα μέτρα των ερυθρόλευκων.
 
Λιγοστές ευκαιρίες έγιναν μπροστά στις δύο εστίες μέχρι το 78′. Σε εκείνο το σημείο ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε εξαιρετικά φάουλ από πλάγια θέση, ο Μοντέστο έπιασε τη γυριστή κεφαλιά και σφράγισε ουσιαστικά τη νίκη της ομάδας του.
 
Αυτοί ήταν οι πρώτοι βαθμοί του Ολυμπιακού στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον έχει ελπίδες ακόμη και για πρόκριση στην επόμενη φάση αρκεί να πάρει αποτέλεσμα την επόμενη αγωνιστική στη Γερμανία από την Ντόρτμουντ.


Ολυμπιακός
: Κοστάντσο, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μοντέστο, Ορμπάιθ, Μακούν (72′ Μανιάτης), Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ (85′ Πάντελιτς), Μιραλάς (90′ Φετφατζίδης)

 
Ντόρτμουντ: Βεϊντενφέλερ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Πίστζεκ, Σμέλτζερ, Γκέτζε (82′ Γκρόσκροϊτς), Γκουνογκάν (56′ Λάιτνερ), Μπέντερ, Πέρισιτς, Λεβαντόφσκι, Καγκάβα (65′ Μπλαστσικόσκι).

Στο άλλο ματς του ομίλου η Άρσεναλ με γκολ του Ράμσεϊ στο 92′ πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του ομίλου.

Η βαθμολογία του ομίλου
 
1. Άρσεναλ 7
2. Μαρσέιγ 6
3. Ολυμπιακός 3
4. Ντόρτμουντ 1

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε