Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Έτσι το έζησα – Στιγμές χαραγμένες στην ψυχή

ΦΩΤΟ NEWSIT.
ΦΩΤΟ NEWSIT.

Ο απεσταλμένος του NewsIt στην Κωνσταντινούπολη, Νικήτας Δρόσος, που επέστρεψε με το τσάρτερ των πρωταθλητών Ευρώπης στην Αθήνα, μοιράζεται τις στιγμές που ακολούθησαν τη λήξη του μεγάλου τελικού, εξηγεί τους χαμηλούς τόνους που κράτησε η αποστολή στο αεροπλάνο και αποκαλύπτει την ιστορία του Πρίντεζη για το σουτ που ολοκλήρωσε τον άθλο του Ολυμπιακού.

Ο Γιώργος Πρίντεζης σκοράρει 7 δέκατα πριν την κόρνα και με το δεξί του χέρι τραβάει τον Ολυμπιακό στον παράδεισο. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος δεν έχει υπομονή να ακούσει τον μαγικό ήχο της γραμματείας και πραγματοποιεί σπριντ παγκοσμίου ρεκόρ στο παρκέ του Σινάν Ερντέν. Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ευρώπης και οι εικόνες που ακολουθούν, ειδικά για όσους τις έζησαν από κοντά μοιάζουν με σχέδια χαραγμένα στο μυαλό που δεν θα τα φθείρει ποτέ ο χρόνος.

Το παρκέ γεμίζει με ερυθρόλευκους «επίσημους» που δεν κατάφεραν οι Τούρκοι να κρατήσουν μακριά από το χώρο στέψης. Ο Πρίντεζης κλαίγοντας έχει καβαλήσει τα κάγκελα και φωνάζει συνθήματα με όση δύναμη του έχει απομείνει. Ο Παπανικολάου πάνω σε μια καρέκλα παροτρύνει τον κόσμο να φωνάξει ακόμα πιο δυνατά, οι στιγμές είναι έντονες, κανείς δεν έχει καταλάβει ακόμα τι ακριβώς έχει γίνει στην Πόλη!

Ακολουθεί η στέψη του βασιλιά, οι φωτογραφίες οι δηλώσεις και τα αποδυτήρια που έχουν γίνει άνω κάτω από τους πανηγυρισμούς των παικτών του Ίβκοβιτς. Ο Σλούκας κρατώντας το κεφάλι του προσπαθεί να καταλάβει τι έχει συμβεί, ο Μάντζαρης γελάει σαν μικρό παιδί που του χάρισαν παιχνίδια, ενώ ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης πέφτει από τη μία αγκαλιά στην άλλη!

Εμφανίζεται στην είσοδο των αποδυτηρίων ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και λέει σε όλους τα παρακάτω λόγια: «Αυτό που πετύχατε ήταν ένας άθλος. Εσείς οι παίκτες και ο κόουτς μας κάνατε υπερήφανους. Μπράβο σας»! Ο Ίβκοβιτς είναι ίσως ο μόνος που διατηρεί την ψυχραιμία του, ενώ ο Παπανικολάου μπαίνει τελευταίος στα αποδυτήρια ξεζουμισμένος από δηλώσεις σε όλο τον ευρωπαϊκό Τύπο.

Ο κόσμος έξω παραληρεί και τα πούλμαν με τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς κορνάροντας συνεχίζουν το πανηγύρι στους δρόμους της Πόλης. Η αποστολή πηγαίνει στο ξενοδοχείο και μετά αποφασίζει να γλεντήσει στο πιο… ιν κλαμπ της Κων/πολης το Ρέινα. Χαμός και εκεί! Ελληνικό γλέντι με χορούς, κύπελλο και γέλια. Οι πρόεδροι κλέβουν την παράσταση και οι προπονητές συζητούν για την επόμενη μέρα, για τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό.

Το επόμενο πρωί ήταν αδύνατο η αποστολή του Ολυμπιακού να μην πραγματοποιούσε επίσκεψη στο Πατριαρχείο και στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Οι δεσμοί της οικογένειας Αγγελόπουλου με το σύμβολο της ορθοδοξίας στην Πόλη είναι, παραδοσιακοί και ιδιαίτερα ισχυροί. Ο παππούς της οικογένειας Παναγιώτης είχε ανακηρυχθεί μέγας ευεργέτης και η προσπάθεια της οικογένειας μέχρι και σήμερα για τη διάσωση της ορθοδοξίας στην Πόλη είναι τεράστια.

Οι παραινέσεις των αρχηγών (σ.σ. Σπανούλη και Πρίντεζη) προς τη… νεολαία της ομάδας έχουν να κάνουν με παύση της υπέρμετρης χαράς, μόλις η ομάδα μπει στο αεροπλάνο για την επιστροφή. Το τσάρτερ χαρούμενο, γεμάτο ευφορία, αλλά χωρίς συνθήματα και χωρίς υπερβολές επιστρέφει στην Ελλάδα περιμένοντας μεγαλειώδη υποδοχή στο Ελ. Βενιζέλος και στο ΣΕΦ.  Σε δύο μέρες ξεκινούν οι τελικοί της Α1 με τον Παναθηναϊκό και οι… έμπειροι κάνουν ότι είναι δυνατό να κρατήσουν την ομάδα στο δρόμο της.

Μία ιστορία του Πρίντεζη στο αεροπλάνο σχετικά με το σουτ που έστειλε στα ουράνια το ελληνικό μπάσκετ σοκάρει: «Επί εποχής Καζλάουσκας στον Ολυμπιακό μου είχε γίνει έντονη παρατήρηση να μην σουτάρω με αυτόν τον τρόπο. Δεν είναι σουτ αυτά μου έλεγε και όσο είμαι προπονητής σου δεν θα σουτάρεις έτσι. Φέτος μετά από κάθε προπόνηση κάνω αμέτρητα τέτοια σουτ με τα δύο χέρια. Ένα τέτοιο σουτ μας έδωσε το ευρωπαϊκό» έλεγε καμαρώνοντας ο «υπαρχηγός».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε