Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Euro 2004 – Νούνο Γκόμεζ: “Η Ελλάδα πανάξια νικήτρια μέσα στο σπίτι μας”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η μεγαλύτερη επιβράβευση μιας νίκης έρχεται όταν ο αντίπαλος παραδέχεται την ανωτερότητα σου. Τη βραδιά του τελικού του Euro 2004 κάθισε μέχρι το 74 στον πάγκο της Πορτογαλίας, ήπιε… το πικρό ποτήρι της ήττας από την Ελλάδα, αλλά δεν δίστασε να πει την αλήθεια!

Ο 40χρονος -πλέον- Νούνο Γκόμεζ, με καριέρα σε Μποαβίστα, Μπενφίκα, Φιορεντίνα, Μπράγκα και Μπλάκμπερν, αλλά και 79 συμμετοχές (29 γκολ) στην εθνική Πορτογαλίας, δεν χρειάστηκε να σκεφτεί δευτερόλεπτο πριν απαντήσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Θυμάμαι ότι για εμάς ήταν μία άσχημη βραδιά. Ηταν μία κακή βραδιά, γιατί θέλαμε να κερδίσουμε το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα, που γινόταν στο σπίτι μας. Μία δύσκολη κατάσταση. Όμως τώρα μετά από τόσα χρόνια που έχουν περάσει και σκέφτομαι εκείνη τη βραδιά, εκείνο τον τελικό, είμαι ευχαριστημένος, γιατί αυτή η ομάδα νίκησε δίκαια. Ηταν μία εξαιρετική ομάδα με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Καλοί μου φίλοι στη συνέχεια, ο Φύσσας, ο Καραγκούνης, ο Κατσουράνης, ο Νταμπίζας. Τώρα απομακρυσμένος από εκείνη την βραδιά, είμαι ευχαριστημένος για εκείνους», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διάσημος Πορτογάλος, που δεν μπορούσε παρά να συμφωνήσει, πως εκείνο το βράδυ, ολοκληρώθηκε μία από τις πιο μεγάλες και όμορφες εκπλήξεις στο ποδόσφαιρο.

«Ναι, ήταν μία μεγάλη έκπληξη. Κανείς δεν σκεφτόταν ότι η Ελλάδα μπορεί να νικήσει. Όμως ήταν μία πραγματική ομάδα, προσπάθησαν όλοι μαζί, έκαναν ένα πραγματικό Ευρωπαικό Πρωτάθλημα. Η Ελλάδα νίκησε απόλυτα δίκαια. Ηταν καλύτεροι από εμάς, αν και η Πορτογαλία, πιστεύω ότι άξιζε να πετύχει ένα γκολ στον τελικό. Στο ποδόσφαιρο όμως νικάει, εκείνος που σημειώνει γκολ. Η Πορτογαλία δεν το έκανε. Ηταν πολύ καλοί και κέρδισαν άξια», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Νούνο Γκόμεζ, που τώρα είναι διευθυντής των ακαδημιών της Μπενφίκα.

Στον τελικό, η Ελλάδα πανηγύρισε την δεύτερη νίκη της απέναντι στην Πορτογαλία, στην διάρκεια του ίδιου τουρνουά. Στοιχείο, που δίχως άλλο, επιβεβαιώνει την άξια κατάκτηση του τροπαίου και το οποίο δεν προσπερνά, ο 40χρονος πρώην επιθετικός, που τέσσερα χρόνια πριν, στο Euro 2000, είχε φτάσει στην τρίτη θέση με την Πορτογαλία, στα γήπεδα της Ολλανδίας και του Βελγίου.

«Όταν σημειώνεις δύο νίκες απέναντι στην Πορτογαλία και μάλιστα μέσα στο σπίτι της, μπροστά στους φίλους της, αυτό σημαίνει ότι είσαι μεγάλη ομάδα», λέει με βεβαιότητα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ δεν ξεχνάει την εκπληκτική παρουσία των Ελλήνων φιλάθλων, στην διάρκεια του τουρνουά, αλλά και στον τελικό.

«Ηταν φανταστικοί. Φίλαθλοι με πάθος που έκαναν μία μεγάλη γιορτή. Μία γιορτή που άξιζαν».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε