Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Europa League – ΑΕΚ: Το προφίλ της Ντιναμό Κιέβου

Europa League – ΑΕΚ: Το προφίλ της Ντιναμό Κιέβου

Η ΑΕΚ κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Ντιναμό Κιέβου στους “32” του Europa League. Δείτε το προφίλ της ουκρανικής ομάδας.

Η Ντιναμό Κιέβου είναι η δευτεραθλήτρια της Ουκρανίας. Έχει ως έδρα το “Ολιμπίσκι” (70.000 θεατών), ενώ έχει κατακτήσει δύο φορές το Κυπελλούχων (1975, 1986). Μετρά  ακόμα 13 πρωταθλήματα και 9 Κύπελλα ως μέλος της Σοβιετικής Ένωσης και 15 πρωταθλήματα και 11 Κύπελλα στην Ουκρανία.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, χωρίς να σημαίνει, βέβαια, ότι η ουκρανική ομάδα τρομάζει την ΑΕΚ. Οι Ουκρανοί βρίσκονται στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος τους, όντας στο -3 από την πρωτοπόρο Σαχτάρ που αγωνίζεται στο Champions League.

Το ουκρανικό πρωτάθλημα έχει διακοπή λόγω του χειμώνα και θα ξεκινήσει ξανά στις 17 Φεβρουαρίου, πράγμα θετικό για την Ένωση, μιας και οι Ουκρανοί μπορεί να μην έχουν τόσο καλό αγωνιστικό ρυθμό.

Εξαιρετική παρουσία στον δεύτερο όμιλο

Όσον αφορά τα πεπραγμένα της στη φάση των ομίλων του Europa League, η ομάδα του Ιγκόρ Χάτσκεβιτς ήταν πρώτη στον δεύτερο όμιλο. Μέτρησε τέσσερις νίκες (3-1 εντός τη Σκεντερμπέου, 2-3 την Παρτιζάν εκτός και 4-1 εντός, 0-1 τη Γιανγκ Μπόις) μία ισοπαλία (2-2 με τη Γιουνγκ Μπόις στην Ουκρανία) και μία ήττα (από την αλβανική Σκεντερμπέου με 3-2).

Ξεχωρίζει ο Μποκανί

Το πιο γνωστό όνομα παίκτη στο ρόστερ της είναι ο Κονγκολέζος επιθετικός Ντιεμερσί Εμποκαν, ο οποίος είχε έρθει στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι για λογαριασμό του Ολυμπιακού, αλλά είχε κοπεί στα ιατρικά. Γνωστός είναι κι ο διεθνής Κροάτης στόπερ, Ντομαγκόι Βίντα, καθώς και ο Βραζιλιάνος φορ Ζούνιορ Μοράις.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις