Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Europa League: Γιουνάιτεντ, Αγιαξ, Λυών… στους “4”! Ανατριχιαστικός τραυματισμός του Ιμπραΐμοβιτς [vid]

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Με την ψυχή στο στόμα τα κατάφερε η Γιουνάιτεντ. Προκρίθηκε με 2-1 στην παράταση, επί της Άντερλεχτ. Στους ημιτελικούς του Europa League, την ακολούθησε κι ο Αγιαξ, αν και ηττήθηκε με 2-3 από τη Σάλκε επίσης στην παράταση, στο Γκελζενκίρχεν. Επική πρόκριση πήρε η Λυών στα πέναλτι, μόνο η Θέλτα δεν χρειάστηκε έξτρα χρόνο για να προκριθεί.

Σάλκε-Άγιαξ 3-2 (0-2)

Αν και η Σάλκε μέσα σε 4 λεπτά ισοφάρισε το σκορ της ήττας της στο Αμστερνταμ (2-0), τελικά ο Άγιαξ ήταν αυτός που τα κατάφερε στο φινάλε, παρόλο που έμεινε με 10 παίκτες στο 80΄ μετά την αποβολή του Φέλτμαν και δέχτηκε τρίτο γκολ στην παράταση, κατάφερε εννέα λεπτά πριν το φινάλε του επιπλέον χρόνου να σκοράρει με τον Καλιγκιούρι και να πάρει τη μεγάλη πρόκριση. 


 

Μάντσεστερ Γ. – Αντερλεχτ 2-1 (1-1)

Ο Ράσφορντ, «καθάρισε» για τη Γιουνάιτεντ στην παράταση και με το γκολ που πέτυχε έστειλε στους «4» τους «μπέμπηδες». Μετά το 1-1 στις Βρυξέλλες με την Άντερλεχτ οι «κόκκινοι διάβολοι» επιβλήθηκαν 2-1 στο «Ολντ Τράφορντ» και βρίσκονται δύο βήματα μακριά από την εκπλήρωση του βασικού εφετινού τους στόχου, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τροπαίου.

Βέβαια, παρά την πρόκριση όλοι στη Γιουνάιτεντ αγωνιούν, καθώς τραυματίστηκε άσχημα απ’ ό,τι φάνηκε ο Ιμπραΐμοβιτς. 

 

 

Μπεσίκτας-Λυών 2-1 κ.α, 6-7 πεν. (1-2)

Ακόμη εκτελούν πέναλτι, Μπεσίκτας και Λιόν, στη ρεβάνς του 2-1 υπέρ των Γάλλων για τους προημιτελικούς του Europa League. Τελικά οι Γάλλοι αποδείχθηκαν πιο τυχεροί και πιο ψύχραιμοι στη «ρώσικη ρουλέτα» και με 7-6 πήραν το «εισιτήριο» για την τετράδα της διοργάνωσης. Η Μπεσίκτας ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα, έστειλε το ματς στην παράταση, αλλά στα πέναλτι οι Τόντιτς και Μίτροβιτς αστόχησαν και η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των «λιονέ» που είδαν τον Ζαλέ να αστοχεί, αλλά ο Γκοναλόν ήταν αυτός που έστειλε την ομάδα του στη σημερινή κλήρωση της Νιόν.

 

 

Γκενκ-Θέλτα 1-1 (2-3)

Το «εύθραυστο» 3-2 στο Βίγκο αποδείχθηκε τελικά αρκετό για την Θέλτα. Κατάφερε να προκριθεί στους ημιτελικούς του Europa League. Η ισπανική ομάδα απέσπασε 1-1 στην «Κρίσταλ Αρένα» της Γκενκ στη σημερινή ρεβάνς και θα βρεθεί στην κλήρωση της τετράδας που θα γίνει στη Νιόν. Το γκολ του Σίστο στο 63΄ έδωσε προβάδισμα στην Θέλτα, οι Βέλγοι απάντησαν 4 λεπτά αργότερα με τον Τροσάρ, προσπάθησαν για ένα ακόμη γκολ που θα τους έδινε το «εισιτήριο», αλλά δεν τα κατάφεραν.

 

Συνοπτικά τα ματς

Μάντσεστερ Γ.-Αντερλεχτ 2-1 (παρ.)
Σκόρερ: 10΄ Μχιταριάν, 107΄ Ράσφορντ – 32΄ Χανί
Α΄αγ. 1-1: Προκρίθηκε η Μάντσεστερ Γ. με συνολικό σκορ 3-2

Γκενκ-Θέλτα 1-1
Σκόρερ: 67΄ Τροσάρ – 63΄ Σίστο
Α΄αγ. 2-3: Προκρίθηκε η Θέλτα με συνολικό σκορ 4-3

Σάλκε-Αγιαξ 3-2 (παρ.)
Σκόρερ: 53΄ Γκορέτσκα, 56΄ Μπουργκστάλερ, 101΄ Καλιγκιούρι – 111΄ Βιεργκέβερ
Α΄αγ. 0-2: Προκρίθηκε ο Άγιαξ με συνολικό σκορ 3-3

Μπεσίκτας-Λυών 2-1 κ.α, 6-7 πεν.
Σκόρερ: 27΄,58΄ Ταλίσκα – 34΄ Λακαζέτ
Α΄αγ. 1-2: Προκρίθηκε η Λυών στα πέναλτι με 7-6  

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε