Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

“Έβγαλαν τα μάτια τους” οι Red Bull, 1-2 οι McLaren

O Χάμιλτον έγινε ο πέμπτος πιλότος που ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου φέτος
O Χάμιλτον έγινε ο πέμπτος πιλότος που ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου φέτος, ΦΩΤΟ REUTERS.

Απίστευτα πράγματα στο γκραν πρι της Τουρκίας. Ο Γουέμπερ φαινόταν ότι θα έφτανε σε μία ακόμη νίκη αλλά λογάριαζε χωρίς τον teammate του, Σεμπάστιαν Φέτελ. Οι δυο τους είχαν επαφή δίνοντας την ευκαιρία στον Λιούις Χάμιλτον να πανηγυρίσει την πρώτη του φετινή νίκη.

Μπορεί η βροχή που όλοι περίμεναν να μην έπεσε, όμως το τουρκικό γκραν πρι επιφύλασσε μεγάλες συγκινήσεις. Ο poleman Μαρκ Γουέμπερ βρισκόταν για 40 γύρους στην πρώτη θέση, μέχρι την ώρα που ο Σεμπάστιαν Φέτελ αποφάσισε να επιτεθεί (κάποιοι λένε ότι είχε πάρει τέτοια εντολή αφού ήταν πιο γρήγορος σε εκείνο το κομμάτι του αγώνα).

Ο Γερμανός έκανε την κίνηση του, ο Αυστραλός κράτησε τη γραμμή του και η επαφή ήταν αναπόφευκτη. Ο Φέτελ εγκατέλειψε ενώ ο Γουέμπερ αναγκάστηκε να αλλάξει την αεροτομή του, χάνοντας την πρώτη θέση.
Δείτε τη στιγμή της σύγκρουσης και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών

ΦΩΤΟ REUTERS

Από την αναμπουμπούλα κερδισμένοι ήταν οι δύο πιλότοι της McLaren. Ο Λιούις Χάμιλτον που πίεσε επί 40 γύρους τις Red Bull, βρέθηκε στην πρώτη θέση και εκεί έμεινε μέχρι το τέλος πανηγυρίζοντας την πρώτη του φετινή νίκη. Πίσω του τερμάτισε ο Τζένσον Μπάτον ολοκληρώνοντας το 1-2 της McLaren.

Ο Γουέμπερ ανέβηκε στο βάθρο αλλά σίγουρα ήταν απογοητευμένος αφού έχασε την ευκαιρία να πάρει την τρίτη συνεχόμενη νίκη του και να διευρύνει τη διαφορά του στο πρωτάθλημα των οδηγών.
Ο Μίκαελ Σουμάχερ στο καλύτερο πλασάρισμα του μετά την επιστροφή στους αγώνες, τερμάτισε 4ος, μπροστά από τον teammate του, Νίκο Ρόσμπεργκ. Έκτος ήταν ο Κούμπιτσα και ακολούθησαν οι δύο Ferrari του Μάσα και του Αλόνσο.
 
Τα αποτελέσματα του τουρκικού γκραν πρι
1.Χάμιλτον
2.Μπάτον
3.Γουέμπερ
4.Σουμάχερ
5.Ρόσμπεργκ
6.Κουμπίτσα
7.Μάσα
8.Αλόνσο
9. Σούτιλ
10.Κομπαγιάσι
11.Ντε Λα Ρόσα
12.Αλγκερσουάρι
13.Λιούτσι
14.Μπαρικέλο
15.Πετρόφ
16.Μπουεμί
17.Χούλκενμπεργκ
18.Γκλοκ
19.Ντι Γκράσι
20.Τσάντχοκ
21.Σένα – εγκατέλειψε
22.Φέτελ – εγκατέλειψε
23.Τρούλι – εγκατέλειψε
24.Κοβαλάινεν – εγκατέλειψε
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε