Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

“Έχω στεναχωρηθεί για Ομπράντοβιτς–Στόχος του Ολυμπιακού η 2η θέση”

“Έχω στεναχωρηθεί για Ομπράντοβιτς–Στόχος του Ολυμπιακού η 2η θέση”

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απάντησε σε ερωτήματα που αφορούν το φετινό… μεταβατικό καλοκαίρι της ομάδας, μετά τη φυγή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. “Ο Ολυμπιακός δεν είναι φαβορί, ξεκινάει για τη δεύτερη θέση”, τόνισε ο νέος ισχυρός άντρας του μπασκετικού Παναθηναϊκού!

Μιλώντας στο “Sentra FM 103.3”, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε ακόμα στον Μάικ Μπατίστ, τον Στράτο Περπέρογλου και για τις συζητήσεις ανανέωσης του συμβολαίου του Διαμαντίδη που ήδη έχουν αρχίσει, ενώ αναφέρθηκε και στην “πράσινη” ΠΑΕ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στον “Sentra FM 103.3”:

Αρχικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στους λόγους που «έμπλεξε» στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Ο πατέρας μου και ο θείος μου εδώ και 25 χρόνια δημιούργησαν το μπασκετικό ΠΑΟ, τη μεγαλύτερη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα μπορούσε να μην υπάρξει συνέχεια. Βλέποντας ότι δύσκολα θα μπορούσαμε να συντηρήσουμε τα μπάτζετ των 30 και 35 εκατ. ευρώ είπαμε να ψάξουμε άλλον επενδυτή. Δεν βρέθηκε άλλος επενδυτής σε Ελλάδα-εξωτερικό για να εξασφαλίσει τη συνέχεια. Δεν μπορούσαμε να τον αφήσουμε να καταστραφεί »
 
Για να προσθέσει πως: «Η συμβουλή από τον πατέρα μου ήταν ότι εδώ θα γευτείς εκατομμύρια πίκρες και ίσως στο τέλος της σεζόν ένα Κύπελλο που θα έχει σταγόνες ευτυχίας. Και ο πατέρας μου και ο θείος μου είναι δίπλα μου κάθε μέρα και με συμβουλεύουν για τα πάντα. Ελπίζω και γω να πετύχω κάτι παρόμοιο με εκείνους. Το θέμα είναι να υπάρχει προσπάθεια. Όλοι παλεύουμε να δούμε τι θα κάνουμε. Το προπονητικό επιτελείο, ο Μάνος Παπαδόπουλος ο Αλβέρτης, όλο το σταφ»
 
Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Οι σχέσεις μου με τον Ομπράντοβιτς ήταν σαν 2ος πατέρας, σαν ένας μεγάλος αδερφός. Είμαι πολύ μικρός για να μιλήσω γι αυτόν. Είναι δάσκαλος, είναι φίλος. Η σχέση παραμένει ζεστή, φιλική… μιλάμε. Δεν ξέρω τι εννοούσε ο Ζέλικο όταν μίλησε για έλλειψη σεβασμού. Υπήρχε και υπάρχει τεράστιος σεβασμός και αλληλεκτίμηση. Εχω στεναχωρηθεί ότι ο φίλος μου Ζέλικο δεν έμεινε να στηρίξει την προσπάθεια, εμένα σαν φίλο. Ηταν μια προσωπική του απόφαση»
 
Σχετικά με το θέμα του Ομπράντοβιτς συνέχισε λέγοντας πως: «Ο Ζέλικο ήξερε από πέρσι το καλοκαίρι ότι ο πατέρας κι ο θείος μου ήθελαν να αποχωρήσουν. Εγώ αρχικά δεν ήμουν πολύ ζεστός εξαιτίας κάποιων υποχρεώσεων αλλά και των δυσκολιών. Έγιναν 3 συναντήσεις μαζί του, προσπάθησα να τον πείσω να μείνει. Ο Ζέλικο έχει αποδείξει ότι έμεινε με μικρότερο μπάσκετ. Ισως έχει κουραστεί, 36 χρόνια αθλητής και coach. Αν ήταν θέμα χρημάτων, θα πήγαινε στην Τουρκία. Δεν υπάρχει θέμα σχέσεων μαζί μου. Είμαστε φίλοι, σχέση πατέρα-γιου, αδελφού. Tώρα συζητάμε να βρούμε ημερομηνίες για να έρθει στο ΟΑΚΑ να κάνουμε ένα φιλικό για να τον τιμήσουμε»
 
«Eίναι ερωτηματικό γιατί έφυγε. Δεν μπορεί να έχει πικρία κάποιος στον Ομπράντοβιτς. Του είπα «ρε κόουτς, θέλω να μείνεις, εδώ είναι το σπίτι σου, τι κάνεις; Δεν θα με στηρίξεις» (σ.σ. οι ατάκες προς τον Ομπράντοβιτς). Λάθη έχουν γίνει, σίγουρα. Προσωπικά θα ήθελα να μάθω γιατί έφυγε. Εχουμε άριστες προσωπικές σχέσεις κι αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ», πρόσθεσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
 
Για μελλοντική επιστροφή του Ζοτς: Σενάριο που ούτε θέλω να το σκέφτομαι. Εχουμε τώρα προπονητή που θεωρώ είναι ο κορυφαίος Ελληνας. Θεωρώ ότι θα πάμε πολύ καλά, τη συνταγή την έχουμε, το μόνο που μας λείπει είναι… καμιά 20αριά εκατομμύρια. Σαφώς βλέπω τον Ομπράντοβιτς σε άλλο ρόλο στην ομάδα. Γι’ αυτό του πρότεινα το 25%. Του είπα θέλω να είμαστε partners. Χάρηκε ο Ζοτς για την πρόταση, αλλά είχε πάρει την απόφαση να φύγει. Ηταν μια πρόταση γάμου για να μείνει, αλλά δεν γινόταν. Μου έκανε εντύπωση ότι είπε μετά τον 5ο τελικό ότι «είμαι μαζί σας», ενώ από τα πρώτα ραντεβού έδειξε ότι δεν ήταν «ζεστός». Ο πατέρας κι ο θείος μου δεν πήραν καθόλου μέρος στις συζητήσεις με Ζοτς. Μου είπαν «εσύ βγαίνεις μπροστά». Δεν ήταν πίκρα. Είναι πρόκληση για μένα ότι βγήκα μπροστά. Δεν φοβήθηκα στη ζωή μου»
 
Για το όχι του Ιτούδη: «Δεν γνωρίζω γιατί αρνήθηκε. Του είπα τα δεδομένα και τα χρήματα, αλλά ο Δημήτρης έκανε την επιλογή του»
 
Για το όχι του «Σάρας»: «Απ’ ό,τι μου είπε δεν ήθελε να σκοτώσει τον παίκτη μέσα του. Ηθελε να συνεχίσει»
 
Για τον Αργύρη Πεδουλάκη: «Θέλαμε να έχουμε coach κάποιον μέσα απ την ομάδα που ήταν κοντά στον Ζοτς. Μετά, ο πρώτος που είχαμε στη λίστα ήταν ο Αργύρης. Ανθρωπος εργατικός, με καλό ποιόν χαρακτήρα, δεν φοβήθηκε τη δυσκολία, του έχω εμπιστοσύνη. Από μένα και τη διοίκηση η ομάδα θα έχει 100% πίστωση χρόνου. Ελπίζω να έχει κι από τον κόσμο, που είναι η δύναμη της ομάδας»
 
Για πιθανούς επενδυτές: «Από Ελλάδα δεν υπήρξε τίποτα κι από κανέναν. Πήγαμε μέχρι και στον κ. Σταθοκωστόπουλο. Πήγαμε και στους κ. Πατέρα, Βγενόπουλο και Πολέμη. Στον Τζίγγερ δεν πήγαμε, αφού ήθελε να φύγει από το ποδόσφαιρο. πήραμε αρνητικές απαντήσεις. Οσο για τους ξένους, οι Αμερικάνοι μόλις είδαν τα νούμερα, ότι χάνει 10-15 εκατ. δεν ήθελαν. Οι Ρώσοι δεν είχαν κάποιες αξιόπιστες εταιρίες και αποφασίσαμε να μείνουμε. Το μπάτζετ είναι πλέον λίγο πάνω από 12 εκατ.»
 
Για τον Ολυμπιακό και αν ξεκινά ως φαβορί: «Ο Ολυμπιακός ποτέ δεν ξεκινά ως φαβορί. Πάντα θα έχει στόχο τη δεύτερη θέση»
 
Για σχέσεις με Αγγελόπουλους: «Είναι από τις πιο σοβαρές οικογένειες στην Ελλάδα. Εχουν κάνει πρωταθλητισμό στο επιχειρείν και στον αθλητισμό. Σιγά σιγά αρχίζουν και έχουν καρπούς και στο μπάσκετ. Είναι πιο υγιής η κατάσταση στο μπάσκετ»
 
Για ΕΣΑΚΕ, ΕΟΚ και αν είχε ο ΠΑΟ έλεγχο: «Αυτά δεν τα ξέρω. Εμάς μας ενδιέφερε να έχουμε καλύτερη ομάδα, μέχρι εκεί κοιτάμε»
 
Για το αν θα συγκρατήσει τον οπαδό μέσα του: «Ελπίζω ναι αν και δύσκολο έχοντας μεγαλώσει σε οικογένεια που κλαις όταν χάνει. Για να είσαι καλός Παναθηναϊκός πρέπει να είσαι και αντι-Ολυμπιακός. Το ίδιο φαντάζομαι θα ισχύει και για την άλλη πλευρά»
 
Για τον Μάικ Μπατίστ: «Κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μου. Του έχω τεράστια αδυναμία. Ηθελα να υπερβώ το μπάτζετ. Είπα στον μάνατζέρ του ότι θα κάνω match όποια πρόταση. Ομως κάποια στιγμή τα νούμερα μεγάλωσαν. Ηταν πολύ δεμένοι με Ζοτς. Με τίποτα δεν περίμενα να φύγει ο Μάικ. Στο μπλοκάκι είχα πάντα Διαμαντίδης και Μπατίστ. Εκείνος ήθελε να φύγει»
 
Για την φυγή του Γιασικεβίτσιους: «Δεν πίστεψε ότι θα υπάρχει συνέχεια. Ηθελε ομάδα για φάιναλ-φορ. Του λέω ότι και ο ΠΑΟ θα πάει!»
 
Για τον Περπέρογλου και την μετακόμιση του στον Ολυμπιακό: «Ο Αργύρης μου είχε πει ότι δεν τον έχω στα πλάνα μου. Αν μείνει οκ, δεν είναι για βασικός. Ο προπονητής δεν τον είχε στις άμεσες προτεραιότητες. Ο κ. Λώτσος είναι υπεύθυνος που Μπατίστ, Περπέρογλου και Καϊμακόγλου δεν έμειναν στον ΠΑΟ. Δεν ήθελε παίκτης του να μείνει. Ανθρωποι από το περιβάλλον του Ομπράντοβιτς και ΟΧΙ ο Ομπράντοβιτς, προσπάθησαν μαζί με τον Λώτσο να αποδομήσουν τον ΠΑΟ»
 
Για το αν εννοεί τον Ιτούδη σε αυτό που είπε για αποδόμηση: «Δεν θα ήθελα να απαντήσω γι αυτό»
 
Για το θέμα του Βασίλη Καββαδά: «Κάποτε με τον Ολυμπιακό σφαζόμασταν για τον Γιασικεβίτσιους στα 3,5 εκατ και τώρα για τον Καββαδά στα 200-400 χιλιάδες. Ο Καββαδάς δεν ήρθε στον ΠΑΟ γιατί αρνήθηκε να αλλάξει μάνατζερ»
Για τον Διαμαντίδη: «Ηδη έχουμε μπει σε συζητήσεις. Είναι παιδί του ΠΑΟ, ελπίζω να έχει την πορεία του Φραγκίσκου. Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί ο Διαμαντίδης δεν θα μείνει. Σύντομα θα μιλήσουμε μαζί του (σ.σ. το συμβόλαιό του λήγει το 2013)»
 
Για την περίπτωση του Αντώνη Φώτση και την υπόθεση του σέντερ από το ΝΒΑ: «Εχει συμβόλαιο, προσπαθήσαμε να τον φέρουμε, δώσαμε λεφτά, εκείνος ήθελε να γυρίσει, αλλά τον είχαν στο πλάνο τους. Προσπαθήσαμε να φέρουμε μεγάλο αθλητή από το ΝΒΑ για τη θέση 5, αλλά δεν έχει νόημα να πούμε τώρα ονόματα»
 
Για το άνοιγμα στην αγορά της Ασίας, με την απόκτηση ενός Κινέζου παίκτη: «Θέλουμε να πάρουμε Κινέζο, να ανοίξουμε την αγορά της Κίνας, πρέπει να δούμε τα έσοδα, όπως μεγάλες ομάδες. Εχουμε καταλήξει σε παίκτη (Κινέζο), έναν νεαρό 18χρονο, τον Γκούο, καλός παίκτης. Αλλά είναι δύσκολο… Πρέπει να πάρει άδεια από τον κοινοτάρχη ή κάποιον άλλο αντίστοιχο της Κυβέρνησης. Είναι σαν την παλιά Σοβιετική Ενωση. Πιστεύω όμως ότι η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί. Σκοπός μας είναι να καλέσουμε την εθνική ή την πρωταθλήτρια της Κίνας για ένα φιλικό, να ανοίξουμε την αγορά. Δεν υπάρχει ταβάνι στο τι χρήματα μπορεί να φέρει αυτή η προσπάθεια»
 
Για τους στόχους του «νέου» Παναθηναϊκού: «Ο πρώτος στόχος ήταν αποτρέψουμε την καταστροφή, τον πετύχαμε. Ο δεύτερος είναι όσο πιο ψηλά γίνεται, 7ο, 8ο, 9ο αστέρι…»
 
Στην συνέχεια η κουβέντα πέρασε σε… ποδοσφαιρικό επίπεδο:

Για την φυγή του Γιώργου Καραγκούνη: «Θα ήθελα να μείνει ο Καραγκούνης, είναι σημαία. Αν ήταν στο μπάσκετ, θα προσπαθούσαμε να τον κρατήσουμε. κόμα και αν δεν είναι στα πλάνα του προπονητή, κάποιους παίκτες-σημαία προσπαθείς έτσι κι αλλιώς να τον κρατήσεις»
 
Για την πολυμετοχικότητα: «Είχε έρθει ο Βγενόπουλος στην ΒΙΑΝΕΞ και μίλησε με τον πατέρα μου και εμένα, ήθελε στήριξη. Εγινε η πρώτη συνέντευξη της ΠΕΚ, αλλά στην πορεία άλλαξαν τα πράγματα. Αρχικά είπαμε μπαίνουμε μέσα με ποσοστό και μετά θα πείσουμε τον Βαρδινογιάννη να αγοράσουμε το ποσοστό του. Ξεκινά η πολυμετοχικότητα και πολύ σύντομα ο Βγενόπουλος ενώ έχει χρησιμοποιήσει μια ομάδα ανθρώπων, η ομάδα έγινε two men show, Βγενόπουλος και Πατέρας να κάνουν τα πάντα. Το 2009 όταν πήγα στον Βγενόπουλο για να προχωρήσουμε την αγορά, μου είπε «άλλαξαν τα πράγματα πλέον εν είμαι ο ίδιος όπως πέρυσι, άλλαξαν καταστάσεις. Προχώρα μόνος σου». Επεσα από τα σύννεφα, εκεί διαταράχθηκαν οι σχέσεις»
 
«Οταν είδαμε ότι η νέα κατάσταση (πολυμετοχική Βγενό-Πατέρα) δεν έφερνε αποτέλεσμα, θεωρήσαμε ότι καλύτερα θα ήταν με Τζίγγερ. Χωρίς να θεωρούμε ότι στα 30 χρόνια πριν (των Βαρδινογιάννηδων) ήταν επιτυχημένα όλα. Η αλαζονεία των κ.κ. Βγενόπουλου και Πατέρα είναι ο μοναδικός λόγος που διαλύθηκε η πολυμετοχικότητα. Οταν βάζουν κάποιοι χρήματα οφείλουν να ενημερώνονται. Για μεταγραφές αποφάσιζε ο Πατέρας κι ενημερώνονταν μόνο ο Βγενόπουλος. Σε καμία περίπτωση δεν έχει γίνει πόλεμος προς Βγενόπουλο κι Πατέρα. Απλά όταν έκαναν λάθη ήμασταν εκεί για να τα αναδείξουμε. Με τον κ. Πατέρα έγιναν επαφές, αλλά δεν υπήρξε ούτε από τη μεριά του ούτε και από τη δική μου διάθεση να τα βρούμε», πρόσθεσε ο Δ. Γιαννακόπουλος.
 
Για το αν υπήρχε η σκέψη να μπει στην ΠΑΕ: «Δεν μπορείς να συντηρήσεις και ΠΑΕ και ΚΑΕ μαζί. Αναγκαστικά έγινε επιλογή. Πέρασε από το μυαλό μας, αλλά πατέρας και θείος μου δύσκολα ν’ ανοιξουν νέο κύκλο. Οσο για μένα, είμαι πατέρας, έχω την ΚΑΕ, μια μεγάλη εταιρία με 1.200 υπαλλήλους, δεν είναι ήδη πολλά; Αυτή τη στιγμή γίνεται αξιόλογη προσπάθεια από τον κ. Αλαφούζο. Ολοι πρέπει να μαστε στο πλευρό του Του εύχομαι καλή επιτυχία. Δεν θα ασχοληθώ με την ΠΑΕ. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να «χτυπήσουμε» τον Ολυμπιακό»
 
Για την Παναθηναϊκή Συμμαχία: «Δεν έχει χρήματα ο κόσμος να εκταμιεύσει για το χόμπι του. Πιστεύω θα πετύχει η Παναθηναϊκή Συμμαχία. Παντού έχει επιτυχίες η οικογένεια Αλαφούζου, γιατί οχι κι εδώ;»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε