Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ευτυχισμένος και εξοργισμένος ο Ομπράντοβιτς

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο Ομπράντοβιτς είχε χιλιάδες λόγους να είναι ευτυχισμένος αλλά ως μεγάλος προπονητής και άνθρωπος δεν ξέχασε τα αίσχη που έκαναν οι οπαδοί της ομάδας του στο τέλος.

Ο Ζοτς έπλεξε το εγξώμιο του εκπληκτικού Καλάθη, του ασύλληπτου Φώτση και του… νεαρού Μπατίστ αλλά στη συνέχεια αναφέρθηκε σε αυτούς που αμαύρωσαν τη γιορτή του Παναθηναϊκού.

“Πιστεύω ότι αποψινό μας ήταν ιδιαίτερο και πάρα πολύ καλό. Και οι δύο ομάδες είχαν την δυνατότητα να κερδίσουν. Ήταν απολαυστικό να το παρακολουθείς. Κάναμε λάθη και οι δύο όμως.
Πολύ σημαντικό για μας το ότι τραυματίστηκε ο Διαμαντίδης. Όμως ο τρόπος με τον ποίο αγωνίστηκε ο Καλάθης ήταν σαν άλλος Διαμαντίδης.

Είναι απίστευτο έπαιξε 42 λεπτά και όταν του έλεγα να βγει έλεγε πως είναι εντάξει και θέλει να παίξει. Ήταν ηγέτης της ομάδας και όχι μόνο για του πόντους. Απίστευτος και ο Φώτσης που ήταν ένας ακόμα ήρωας για μας και έβαλε εξαιρετικά σημαντικά σουτ. Ήταν γενικά εκπληκτικός.

Εξαιρετικός και ο… νεότερος παίκτης της ομάδας ο Μπατίστ. Δεν έχει σημασία αν είναι μεγάλο ή μικρός ένας παίκτης. Το απολαμβάνει και αυτό φαίνεται στο παιχνίδι του.

Αναφέρθηκα σε τρία ονόματα, αλλά ο τίτλος ανήκει σε όλους τους παίκτες. Είμαι όμως λυπημένος γιατί ο Διαμαντίδης που ήταν εκπληκτικός τη φετινή σεζόν δεν κατάφερε να μας βοηθήσει σε αυτό το ματς. Ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα και έδειξε σε όλα τα ματς ότι έχει ποιότητα.

Άσχημο αυτό που έγινε στο τέλος. Έχω πει 100 φορές ότι χωρίς τους οπαδούς μας δεν μπορούμε να πάρουμε τίτλους. Είμαι περήφανος όταν δημιουργείται ατμόσφαιρα όπως η σημερινή. Όμως όπως κάθε φορά υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν λέιζερ. Είναι ντροπή. Δεν μας δίνουν την ευκαιρία να γιορτάσουμε και να απολαύσουμε τον τίτλο. Έχω διπλό συναίσθημα. Είμαι ευτυχισμένος για τους παίκτες και τον κόσμο, αλλά είμαι στεναχωρημένος για κάποιους που μπήκαν και διέκοψαν το ματς. Το ίδιο έγινε και στο ΣΕΦ και κάθε χρόνο έχουμε τέτοια.

Πιστεύω όμως ότι είναι σωστό να μιλώ για τους δικούς μας οπαδούς και είμαι απογοητευμένος. Πρέπει να το καταλάβουν οι υπόλοιποι οπαδοί και να τους σταματήσουν. Εγώ και η ομάδα δεν έχουμε την δύναμη να το κάνουμε.
Είμαι δέκα χρόνια εδώ, αλλά ίσως η φετινή χρονιά να είναι η καλύτερη. Πήραμε δύο τριπλ κράουν (2007 και 2009), νιώθω όμως ότι φέτος έχω καλύτερο συναίσθημα για τις επιτυχίες μας.

Γιατί; Το καλοκαίρι κανείς μα κανείς δεν πίστευε ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει αυτούς τους τίτλους εκτός από εμάς. Γιατί όλοι λέγανε ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάρει παίκτες. Κάποιοι… ειδικοί μάλιστα έλεγαν ότι οι πράσινοι χρειάζονται τουλάχιστον δύο παίκτες. Ελπίζω κάποια στιγμή και εγώ να γίνω ειδικός.

Επίσης θέλω για άλλη μία χρονιά να ευχαριστήσω τους αδερφούς Γιαννακόπουλους, τον Δημήτρη Ιτούδη και όλο το επιτελείο, γιατί χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν δυνατό να συμβεί.

Αλλά και για τους φιλάθλους, σκεφτόμενος πως ήταν η ατμόσφαιρα ειδικά κόντρα στην Μπαρτσελόνα, αλλά πρέπει να βοηθήσουν σε αυτό που είπαμε.

Στο τέλος του ματς είπα στον Διαμαντίδη ότι οι παίκτες έπαιξαν και για αυτόν. Κάποιοι παίκτες που ξέρουν ότι είναι σημαντικοί, όπως ο Νίκολας που έπαθε κάτι αντίστοιχο σε άλλο ματς δεν μπορούν να μένουν απέξω. όμως βοήθησαν άλλοι, όπως ο Καϊμακόγλου. Παίξαμε σήμερα και χωρίς τον Περπέρογλου, ο οποίος προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να παίξει.

Σε ότι αφορά σε νέους παίκτες, θα έχετε τις επόμενες μέρες να κατασκευάσετε 100 ονόματα. Εγώ ακόμα δεν έχω κάποια ιδέα. Δεν είναι όμως, καλό να επαναπαυόμαστε κια θα πρέπει να δουλέψουμε και για το μέλλον. Πρέπει να διορθώσουμε τα άσχημα σημεία μας. Κάποιοι πρέπει να αλλάξουν, αν είναι έτοιμοι καλώς αν όχι θα δούμε τι θα κάνουμε.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε