Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Φάμπρι: Τις απαντήσεις τις δίνουμε στο γήπεδο

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Ο Φάμπρι εξέφρασε την ικανοποίησή του από τα όσα βλέπει στους τελευταίους αγώνες από τους παίκτες του Παναθηναϊκού, τόνισε ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη ενώ απάντησε και σε όσους τον κατηγορούν για τη συμπεριφορά του.

Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε στην NOVA…

Για το στόχο των πλέι οφ: «Είχαμε δύο βασικούς στόχους. Ο ένας ήταν το κύπελλο και ο άλλος να βγούμε στα πλέι οφ. Χάσαμε το Κύπελλο οπότε έμεινε ο στόχος των πλέι -οφ όπου πρέπει να συγκεντρωθούμε. Νομίζω ότι πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα αγώνα με αγώνα. Όπως είπα και χθες το μέλλον χτίζεται με τα αποτελέσματα του παρόντος. Οπότε πρέπει να επικεντρωθούμε μόνο στον αγώνα του Σαββάτου. Να προετοιμαστούμε καλά και να κερδίσουμε».

Για την εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός: «Νομίζω ότι η ομάδα ανεβαίνει και νομίζω ότι κάθε φορά έχουμε περισσότερη ψυχή ως ομάδα. Ξέρουμε τι κάνουμε και σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο. Θα έλεγα ότι η κατάσταση της ομάδας αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλή. Οι παίκτες γνωρίζουν ότι οι ευκαιρίες έχουν λιγοστέψει και θα πρέπει να τα δώσουν όλα».

Για το ματς με την ΑΕΚ: «Προσπαθήσαμε να προετοιμάσουμε τον αγώνα με τον καλύτερο τρόπο. Ξέραμε ότι τα πρώτα 20 λεπτά ήταν πολύ σημαντικά. Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς με την ώθηση των φίλων της. Νομίζω ότι αντιδράσαμε σωστά και πήγαμε το παιχνίδι εκεί όπου εμείς θέλαμε. Πετύχαμε το πρώτο γκολ. Μετά κάναμε ένα λάθος και ήμασταν τυχεροί στη φάση του Κατίδη που δεν δεχτήκαμε γκολ. Από εκεί και πέρα ελέγξαμε το παιχνίδι και κερδίσαμε άξια».

Για τους Σο, Βιτόλο και Ζέκα: «Εγώ θα έλεγα ότι σημαντική είναι όλη η ομάδα. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι αρκετά ισορροπημένα. Φτάσαμε με δυσκολία σε αυτό το επίπεδο αλλά πλέον τα πράγματα είναι ισορροπημένα. Θεωρώ ότι η ομάδα είναι ισχυρή και στα άκρα και στον άξονα».

Για το αν είχαν εντολή οι Σο και Ζέκα να βγαίνουν ως κρυφοί φορ:  «Το σημαντικό δεν είναι να βρίσκεσαι εκεί. Το σημαντικό όταν τελειώνεις τη φάση είναι να βρίσκεσαι στις θέσεις. Ο Βιτόλο διάβασε πολύ σωστά το χώρο και από εκεί ήρθε το γκολ. Βλέπουμε ότι οποιοσδήποτε παίκτης μπορεί να πάει ψηλά είτε έρχεται από την άμυνα είτε από το κέντρο».

Για τις πολλές αλλαγές στην ομάδα και πως μπορεί ένας προπονητής να ανταπεξέλθει: «Είναι μία δύσκολη κατάσταση αλλά ένας προπονητής φτάνει σε ένα μέρος και τότε έχεις στη διάθεση σου κάποιους παίκτες, κάποιες καταστάσεις και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βγάλουμε τη μεγαλύτερη απόδοση. Άρα ουσιαστικά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις σε ένα στυλ παιχνιδιού. Ήταν δύσκολα. Είμαι ένας ειλικρινής άνθρωπος. Στην αρχή υπήρχαν δυο -τρεις παίκτες οι οποίοι δεν ήξερα αν θα μείνουν ή θα φύγουν. Συμφωνώ ότι ο Παναθηναϊκός κατά τη διάρκεια της σεζόν υπήρξε κατώτερος των δυνατοτήτων τους αλλά είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η ομάδα μπορεί να πάει ακόμη καλύτερα στη συνέχεια. Επιθυμούσα να ήμουν από την αρχή και να είχα κάνει εγώ την προετοιμασία».

Για το μέλλον του στην ομάδα: «Σκέφτομαι μόνο αυτή την περίοδο που διανύπουμε. Εγώ ήρθα για μέχρι να λήξει η σεζόν. Θα προσπαθήσω να ζήσω τις στιγμές με αφοσίωση και θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον».

Για το αν ήταν μετά από καιρό μια ήρεμη μέρα για αυτόν: «Οι νίκες δίνουν ηρεμία. Χαίρομαι πάρα πολύ για τους πάικτες που δουλεύουν πολύ καλά. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συνεχίσουμε. Σήμερα ήταν μια ήρεμη ημέρα».

Για το εάν ήταν προσωπική η νίκη με την ΑΕΚ:
«Το ποδόσφαιρο δεν έχει μνήμη. Τη μία στιγμή είσαι καλός την άλλη κακός. Χαίρομαι που τα πράγματα είναι καλύτερα για την παναθηναϊκή οικογένεια. Υπάρχει θετικότητα. Είμαι πολλά χρόνια προπονητής, θα σεβαστώ τους πάντες».

Για όσα έχει κατηγορηθεί: «Καταρχήν θα πω ότι έχω ένα πλεονέκτημα δεδομένου ότι δεν καταλαβαίνω ελληνικά και δεν μπορώ να διαβάσω τις ελληνικές εφημερίδες. Είχα πάντα την τύχη να βρίσκομαι κάπως στο περιθώριο. Εγώ θα έλεγα ότι δεν είχα προβλήματα με όλα αυτά. Αυτό που μπορώ να σας πως είναι ότι από τη μέρα που ήρθα κανείς από το σύλλογο δεν αμφέβαλε για εμένα. Βεβαίως εμφανίστηκαν πράγματα τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Λυπήθηκα πάρα πολύ γιατί αυτά τα πράγματα δημιουργούν προβλήματα. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα πηγαίνει καλύτερα, ξέρει πως παίζει στον αγωνιστικό χώρο και όπως λέω πάντα οι παίκτες και οι προπονητές πρέπει να απαντούν στο γήπεδο».

Για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί για να βρει κίνητρα στους παίκτες: «Όπως έλεγα και πριν έχω ζήσει και στην Ισπανία πλέι οφ με την Γρανάδα, παιχνίδια τα οποία ήταν ζωής και θανάτου. Αυτό που προσπαθούμε εμείς είναι να βρούμε κίνητρα για τους ποδοσφαιριστές. Προσπαθούμε να κάνουμε κάποια ταινία, μαζί με διάφορες εικόνες της ομάδας ή δικών μας παικτών και εν γένει με αυτό τον τρόπο να τους βοηθήσουμε».

Για τον Φιγκερόα: «Ο Φιγκερόα είναι ένας παίκτης που ήρθε τραυματίας. Μπορώ να πω ότι δουλεύει πολύ σκληρά μαζί με το τεχνικό τιμ για να επανέλθει. Είναι ένας μεγάλος επαγγελματίας. Χθες λόγω της απουσίας του Τοτσέ τον χρησιμοποιήσαμε. Τον ρώτησα αν είχε όρεξη να παίξει και μου απάντησε ναι. Γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε και τον Φιγκερόα και τον Τοτσέ μαζί;»

Για τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού: «Καταρχήν δεν είμαι πολύ καιρό εδώ και δεν γνωρίζω την ακαδημία και τους νεαρούς παίκτες. Το λέω ειλικρινά. Είμαι πεπεισμένος όμως από αυτά που έχω δει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η Εθνική θα απαρτίζεται από τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, από αριστερό και δεξί μπακ του Παναθηναϊκού. Δεν λέω ονόματα αλλά είμαι σίγουρος για αυτό. Αρκετοί θα μπορούσαν να παίξουν σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες».

Για το αν θεωρεί ότι η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα μπορούν να προκριθούν: «Για τη Μπαρτσελόνα τα πράγματα είναι δύσκολα, όχι όμως απίθανα. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα με μεγάλους ποδοσφαιριστές. Ο Μουρίνιο ήρθε στο Ισπανικό πρωτάθλημα και είχε την ατυχία να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα. Όσον αφορά τον αυριανό αγώνα νομίζω ότι θα είναι ένα πολύ καλός αγώνα ανάμεσα σε δύο πολύ μεγάλες ομάδες. Η Μάντσεστερ θα πρέπει να προσέξει να μην δεχτεί αντεπιθέσεις. Θεωρώ ότι η Ρεάλ είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη επιθετικότητα αυτή τη στιγμή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε