Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Φαν Μάρβαϊκ: Πρώτα η Ουρουγουάη

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Χαμηλούς τόνους επιμένει να κρατάει ο τεχνικός της Ολλανδίας που μίλησε για το ματς με την Βραζιλία και την επικίνδυνη Ουρουγουάη.

Ο Μπερτ Βαν Μάρβαϊκ αισθάνεται δικαιωμένος για τους παίκτες του έχοντας εκτίμηση προς αυτούς και οι παίκτες προς τον προπονητή τους.

“Οι καλύτερες στιγμές για μένα είναι όταν ανταμείβεσαι ως ομάδα. Αυτό μου αρέσει περισσότερο. Τα παιδιά έδειξαν την κατάλληλη νοοτροπία. Σε αυτή την φάση είναι τόσο σημαντικό με την πίεση που ασκείται παρότι βρισκόμασταν πίσω 1-0.

Είμαι ξεκάθαρος με τους παίκτες. Μπορούν να με παίρνουν τηλέφωνο ακόμα και τη νύχτα αλλά θα πρέπει να υπάρχουν και ορισμένα όρια στις σχέσεις μας. Είναι σημαντικό να βρίσκεσαι στην μέση του γκρουπ ορισμένες στιγμές αλλά και να κρατάς τις αποστάσεις όταν χρειάζεται. Είναι σημαντικό να επηρεάζεις αλλά και να μην επηρεάζεσαι. Αυτά είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του προπονητή”.

Ο Ολλανδός τεχνικός χαρακτήρισε επικίνδυνο το ματς με την Ουρουγουάη: “Έχουμε δει πολλά ματς της Ουρουγουάης. Είναι μία πολύ επικίνδυνη ομάδα. Η ευφορία είναι διάχυτη στην ομάδα. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην Ουρουγουάη και αυτό δεν είναι εύκολο. Το γεγονός ότι έφθασαν στα ημιτελικά λέει πολλά και για αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτούς.

Πριν δύο χρόνια είχαμε νικήσει την Ιταλία και την Γαλλία και όλοι είπαν ότι πήραμε το κύπελλο. Χάσαμε στα προημιτελικά γιατί νομίσαμε ότι ήμασταν ήδη στον τελικό. Αυτό προσπαθώ να ξεκαθαρίσω στους παίκτες μου ότι τώρα όλα θα πρέπει να είναι διαφορετικά. Μέχρι σήμερα οι παίκτες μου έχουν δείξει ότι αντιδρούν καλά και αυτό είναι ένα ακόμα σημαντικό τεστ”.

 
Για το ματς με την Βραζιλία στα προημιτελικά υπογράμμισε: “ Η οργάνωση μας δεν ήταν καλή όταν προηγήθηκε η Βραζιλία αλλά εκτός από αυτό το διάστημα η ομάδα ήταν καλά οργανωμένη κατά την διάρκεια του ματς. Πριν το ματς με την Βραζιλία είχα πει ότι πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας και να διατηρήσουμε το τέμπο μας σαν ομάδα. Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο όπου η Βραζιλία ήταν περισσότερο αποφασισμένη, πιο επιθετική και με περισσότερο αυτοπεποίθηση, αντιδράσαμε και πιέσαμε κάνοντας καλό ματς”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε