Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Φερέιρα: Δεν ρίξαμε την πετσέτα, είμαστε παρόντες

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Την ικανοποίηση του για τη νίκη του Παναθηναϊκού, αλλά και για την εμφάνιση της ομάδας του εξέφρασε ο Πορτογάλος τεχνικός των “πρασίνων”, ο οποίος σημείωσε ότι πρέπει να συνεχίσουν το ίδιο δυναμικά.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου
 
“Ποτέ δεν υπάρχει μόνο ένας λόγος για να ορίσουμε ορισμένα πράγματα που συμβαίνουν. Σήμερα υπήρχαν παίκτες που έπαιξαν και είχαν απουσιάσει στο προηγούμενο αγώνα. Εκεί είχαμε μια ήττα η οποία μας άφησε σημαντικά στοιχεία. Εδώ δείξαμε κουράγιο αποφασιστικότητα και παίξαμε όπως πρέπει να παίζει πάντα μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός.Αυτό κάναμε σήμερα. Όταν έχουμε έξι ματς σε σύντομο χρονικό διάστημα όπως συμβαίνει τώρα στα πλέι οφ, για τα οποία σας έχω πει την άποψή μου, ο δεύτερος γύρος είναι πάντα πιο δύσκολος και έτσι δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε ωραίο παιχνίδι γιατί η κούραση είναι μεγάλη. Αυτό δίνει μια σαφή διαφορά ανάμεσα στον πρώτο και δεύτερο γύρο. Δυστυχώς στον πρώτο γύρο εμείς δεν φέραμε τα αποτελέσματα που μπορούσαμε και θέλαμε”, δήλωσε αρχικά ο Πορτογάλος και συνέχισε:
 
“Θεωρώ όμως τώρα με όλες τις ομάδες πιο κουρασμένες, έχουμε ομάδα που έχει μεγαλύτερη εμπειρία και ξέρει να ανταπεξέρχεται σε δύσκολους αγώνες. Έτσι πιστεύω ότι θα είναι πιο εύκολα για εμάς στο δεύτερο γύρο. Πρέπει να συνεχίσουμε τις θυσίες μας με μεγάλο επαγγελματισμό και δύναμη. Σε αυτά τα ματς παίζεται το γόητρο της ομάδας, των παικτών, των προπονητών, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε την καλή δουλειά. Σήμερα δώσαμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Δεν ρίξαμε την πετσέτα, είμαστε παρόντες. Ιδρώσαμε και τα καταφέραμε, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια συμπεριφορά για να τελειώσουμε με ψηλά το κεφάλι. Έχουμε τις δυνατότητες να τερματίσουμε πρώτοι. Ελπίζω η ομάδα μου να κατανοήσει τη διαφορά όσων έγιναν στο παρελθόν με όσα έγιναν σήμερα. Πρέπει να συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά”.
 
Σε ερώτηση για τον πανηγυρισμό του Σισέ που πήγε και τον αγκάλιασε, ο Φερέιρα απάντησε:
 
“Ξέρετε πόσα χρόνια είμαι προπονητής; 37! Πιστεύετε θα προβληματιστώ με αυτά που γράφονται; Το μόνο που με προβληματίζει ακόμα και σε αυτή την ηλίκια είναι να δουλεύω καλά και να φτιάχνω καλές ομάδες. Αυτό που θέλω είναι να βλέπετε τι έχει γίνει όλον αυτόν τον καιρό. Αυτά που έχω κάνει, αν κάποιος δεν τα βλέπει θα συνεχίζει να γράφει ότι φεύγω. Εγώ επικεντρώνομαι στους δύο αγώνες που απομένουν για να τελειώσει η χρονιά μας και σε ότι αφορά το μέλλον μου είναι κάτι που αφορά εμένα και το σύλλογο. Μην χάνετε τον χρόνο σας με αυτά τα πράγματα. Ξέρω ότι όλοι όσοι αγαπάνε το ποδόσφαιρο γράφουν για αυτό και δημιουργούν σενάρια. Είναι ένας πόλεμος που έχω συνηθίσει. Επιτελώ το έργο μου 24 ώρες το 24ωρο και δουλεύω με στόχο τη νίκη. Δεν αναρωτιέμαι αν θα μείνω, αν θα φύγω. Δεν έχει σημασία τώρα”.
 
Τέλος, ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε αναφορά στα όσα γράφονται στον Τύπο περί αποχώρησης του από τον Παναθηναϊκό:
 
“Τελειώνοντας θέλω να πω ότι μου άρεσε και μου αρέσει πολύ που βρίσκομαι στην Ελλάδα, που είμαι στον Παναθηναϊκό και σε ότι αφορά το μέλλον είναι ανάμεσα σε μένα και τη διοίκηση. ‘Eχει πλούσια ιστορία και προπονητές, οι οποίες ήρθαν δούλεψαν και κάποια στιγμή έφυγαν και κέρδισαν πράγματα. Γνωρίζετε όμως πως στην Ελλάδα όλοι έχουν χρόνο ένα χρόνο, έξι μήνες για να δουλέψουν. Δεν έχω καμία σχέση με όσα έγιναν σε άλλους συλλόγους. Εγώ σκοπό έχω να χτίζω ομάδες και ουσιαστικά αυτός είναι ο δρόμος. Φίλοι μου, μην χάνετε τον χρόνο σας και γράφετε αν θα μείνω ή θα φύγω, Δεν είμαι προβληματισμένος, νευρικός, ούτε χάνω την αυτοσυγκέντρωσή μου και συνεχίζω να κάνω καλά τη δουλειά μου. Οπότε ας επικεντρωθούμε σε άλλα θέματα”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε