Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Φερέιρα: Μετράνε οι βαθμοί

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ικανοποιημένος από τους τρεις βαθμούς και προβληματισμένος για την κούραση κάποιων παικτών δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού μετά τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό.

Αναλυτικά:

“Δεν θέλω να ξεχάσω ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς. Ήταν το πιο σημαντικό απόψε. Όλοι ξέρετε ότι στις δύο εβδομάδες που είμαι εδώ αυτό είναι το τέταρτο παιχνίδι σε σύντομο χρονικό διάστημα. Με αυτές τις αλλαγές οι ποδοσφαιριστές έχουν δουλέψει πολύ και βεβαίως το πρόγραμμα δημιούργησε κάποια κόπωση, κάποια κούραση. Υπήρξαν τρεις τέσσερις παίκτες με πιο χαμηλό ρυθμό και ο προβληματισμός που είχα με τους παίκτες ήταν ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κουρασμένους κάποιους.

Κοίταξα να βάλω παίκτες που έπαιξαν λιγότερο φέτος. Καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό ήταν. Με την απόκτηση τριών πόντων καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι που είμαστε πρώτοι. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε και άλλους παίκτες σε αυτό τον αγώνα. Την Τρίτη έχουμε ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ και πάλι την Κυριακή για το πρωτάθλημα. Θα είναι τρεις οι εβδομάδες από την άφιξη μου και καταλαβαίνετε ότι λόγω του προγράμματος κάποιοι θα είναι κουρασμένοι. Και άλλοι ίσως χαμηλότερο βαθμό δυναμικής γιατί είχαν καιρό να παίξουν.

Σκέφτομαι επίσης ότι ακόμη η ομάδα δεν έχει ήρεμο αγώνα εδώ στο στάδιο. Δεν ξέρω τι έχει γίνει στο παρελθόν. Όταν έχουμε εντός έδρας παιχνίδι η ευθύνη μας είναι μεγαλύτερη. Οι παίκτες έχουν μεγαλύτερο άγχος και όρεξη για νίκη. Αυτό έγινε και σήμερα. Δεν είναι μόνο χαρακτηριστικό δικό μας. Όλες οι ομάδες οι μεγάλες αντιμετωπίζουν μια ανάλογη κατάσταση και αυτό αποτελεί μέρος της δουλειάς που πρέπει να κάνουμε. Είναι σημαντικό οι εντός έδρας αγώνες να είναι πάντα καλά ελεγχόμενοι και να στέφονται από νίκες”.

Σας ανησυχεί η κόπωση;

“Δεν είναι θέμα να με προβληματίζει. Πρέπει να δουλέψουμε με τρόπο ταχύ, έχουμε τρεις αγώνες στο πρωτάθλημα, έναν στο Τσάμπιονς Λιγκ, έναν στο κύπελλο μέχρι και τις γιορτές. Πρέπει να δουλέψουμε ώστε ένας μεγάλος αριθμός παικτών να βρίσκονται σε κατάσταση να συμμετάσχουν στους αγώνες αυτούς. Με μόνο στόχο την νίκη. Πρέπει όλοι να αποδώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους.

Άρα στον αγώνα της Τρίτης υπάρχει ενδεχόμενο να υστερήσουν κάποιοι παίκτες. Για τον αγώνα του πρωταθλήματος πρέπει να δούμε τι παίκτες θα έχουμε. Είναι σημαντικό να πω πως όλες οι ομάδες που θα φτιαχθούν να έχουμε στο μυαλό μας ότι πάνω από όλα είναι η ομάδα πάνω από τον παίκτη. Να κρατάμε συμπαγή την ομάδα. Υπάρχει ανάγκη να γνωρίσω πολύ γρήγορα όλους τους παίκτες τόσο στην προπόνηση όσο και στους αγώνες”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε